motylek.e Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Také bych rád věděl jak lze vyčistit ciferník.Mám jedny staré hodinky ,které jsem podědil a ciferník potřebuje očistu jako sůl .
prukajda Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 Také já bych byl za radu, jak vyčistit ciferník, vděčný. Ono asi záleží na tom, jaký ciferník a jakým způsobem, se čistí. Zkusil jsem podle návodu, zde někde na foru uvedného, čistit ciferník zahřátým tekutým pracím práškem. Šlo to hezky, buhužel i s natištěným potiskem ciferníku. Ciferník byl ze starých UMF Ruhla. Pokud tedy někdo zde dá radu, jak ciferník čistit, prosím i o informaci, na jakém ciferníku se daný postup osvědčil. Já v případě toho tekutého pracího prášku nabádám k opatrnosti. Držím palce všem odvážným kutilům a kreativcům!
mischa Odesláno 2. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2010 jeden starý recept doporučuje syrovou rozříznutou bramboru, pak opláchnout ve vlažné vodě....
haslermetra Odesláno 3. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2010 V Ostravě je koupíš kousek od bývalého Tuzexu (kdysi Tuzex na hadry) jdi od Tuzexu směrem k bývalému kinu Vesmír a cca po 50 metrech je obchod "barevný svět" a mají tam toho hodně. Návrhy nějaké mám a večer je sem nějak hodím. Právě jsem se z toho obchodu "Barevný svět" na Tyršově ulici vrátil a podle tvrzení prodavaček svítící barvy tam nemají a nikdy neměli. Tak udělej fotku obalu té barvy, ať vím co po nich mám vyžadovat.
VS Odesláno 4. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2010 Tak mě napadlo, že většina inkoustových fototiskáren má bazmek na potisk CD. Co tak na CD nalepit ciferník a potisknout jej. Akorát by se musel nejdřív stříknout nějakou matnou barvou, na které by barva z tiskárny držela. A pak přelakovat. Nebo použít termotransfer http://www.svettisku.cz/buxus/generate_page.php?page_id=209
sam77777 Odesláno 5. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 Omlouvám se, že reaguji až teď nějak nemám moc času... Co se týče toho ručního malování chce to jen malilililinkatý štěteček :-) a před prvním použitím ještě pár hodin trénovat kreslení. Barvy v Ostravě. Pak jsi mluvil s tou prodavačkou, která taky nejdříve říkala, že nic takového nemají a ta druhá ji odsekla a hned je přinesla viz. obrázek 1 Čištění ciferníku: Na druhém obrázku je pro názornost jeden ciferník běžně zašpiněný a druhý, který není použitelný ale dávám ho sem pro představu co to udělá i s totálně špinavým ciferníkem. Obrázek 3 a 4 ukazuje jak máte ciferník zavěsit do roztoku. Návod na čištění: Zakoupíte v drogerii přípravek s názvem Cif Power Cream (měl by být k dostání snad všude) cena kolem 100 Kč. a podle obrázku 3 a 4 zavěsíte do nezředěného Cif Power Cream tak aby byl celý ponořený na 24 hodin. Nádobu s roztokem položíte na ledničku nebo něco jiného co mírně vibruje. Je nutné dodržet polohu ciferníku tedy tu viditelnou část směrem dolů. Po vyndání ciferníku nechte ciferník uschnout tak jak je. To znamená, že žádné umytí vodou a nesmíte se ciferníku ani dotknout protože nápisy a jiné by se hned smazali. Ciferník uschne asi za 1 hodinu ale já pro jistotu ho nechávám schnout 5 a více hodin. Budu také zkoušet původní metodu k potištění ciferníku (sítotiskem) tak pak dám vědět jak jsem dopadl. 4
pevo Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 UUh uuh, tak cif? Hned jedu do drogerie!
motylek.e Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 Taky děkuji,určitě se o čištění tímto způsobem taky pokusím.
Honza.manta Odesláno 6. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2010 Omlouvám se, že reaguji až teď nějak nemám moc času... Co se týče toho ručního malování chce to jen malilililinkatý štěteček :-) a před prvním použitím ještě pár hodin trénovat kreslení. Barvy v Ostravě. Pak jsi mluvil s tou prodavačkou, která taky nejdříve říkala, že nic takového nemají a ta druhá ji odsekla a hned je přinesla viz. obrázek 1 Čištění ciferníku: Na druhém obrázku je pro názornost jeden ciferník běžně zašpiněný a druhý, který není použitelný ale dávám ho sem pro představu co to udělá i s totálně špinavým ciferníkem. Obrázek 3 a 4 ukazuje jak máte ciferník zavěsit do roztoku. Návod na čištění: Zakoupíte v drogerii přípravek s názvem Cif Power Cream (měl by být k dostání snad všude) cena kolem 100 Kč. a podle obrázku 3 a 4 zavěsíte do nezředěného Cif Power Cream tak aby byl celý ponořený na 24 hodin. Nádobu s roztokem položíte na ledničku nebo něco jiného co mírně vibruje. Je nutné dodržet polohu ciferníku tedy tu viditelnou část směrem dolů. Po vyndání ciferníku nechte ciferník uschnout tak jak je. To znamená, že žádné umytí vodou a nesmíte se ciferníku ani dotknout protože nápisy a jiné by se hned smazali. Ciferník uschne asi za 1 hodinu ale já pro jistotu ho nechávám schnout 5 a více hodin. Budu také zkoušet původní metodu k potištění ciferníku (sítotiskem) tak pak dám vědět jak jsem dopadl.
prukajda Odesláno 6. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2010 Děkuji za návod, brzy vyzkouším.
vendy Odesláno 6. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2010 Ještě k té lumi barvě.Před nějakou dobou jsem zkoušel podobnou barvu s docela dobrým výsledkem.Barva je určena pro malování na sklo,poměrně hustá,chce to vyzkoušet nanášení,buď malinkým štětečkem,nebo seříznutou špejlí.Opravoval jsem lumi vrstvu příbuznému na starých hodinkách Poljot,výsledek si docela pochvaloval,bohužel jsem si výsledek nenafotografoval.Dávám to sem jen pro možnost si tohle vyzkoušet,barvu jsem kupoval v obchodu s výtvarnými potřebami.Barva je vyrobena v Německu a není příliš drahá.
Henry Odesláno 8. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2010 A ten .cdr souborek s ciferníkem pro corel by prosím nebyl?
prukajda Odesláno 8. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2010 Pod značkou Cif Power Cream je těch výrobků více (pro koupelnu, kuchyň,...). Bylo by možné upřesnit, jaký konkrétně je ten osvědčený Cif Power Cream? Díky.
pevo Odesláno 8. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2010 Tak jsem jel náhodou přes Ostravu a barvy už mám, mají jich tam plnou krabici,sada stojí dokonce jen 110,-
diver60 Odesláno 12. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2010 Nezkoušeli jste čistit různé součásti hodinek (příp. celé ponořit) v ultrazvukové čističce? Nedavno jsem něco čistil a na zkoušku jsem tam přihodil dceřiny náušnice a byly jako nové. Ale nevím jestli by třeba zrovna na tom ciferníku ještě něco zbylo. Ale někde na stránkách eltonu jsem tuším viděl nějakou fotku s tím že čistí hodinky (strojek) v nějaké lázni. Předpokládám že to bude v ultrazvuku.
pevo Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2010 Nezkoušeli jste čistit různé součásti hodinek (příp. celé ponořit) v ultrazvukové čističce? Já zkouším, ale tenhle případ asi nebude ono, protože abrazivní směsi se nemají do UZ čističky dávat, alespoň do té, co mám doma. Nechápu přesně proč, ale ty částice nějak klesají ke dnu a ten ultrazvuk to asi nerozdejchá a přestane fungovat. Vlastní zkušenost , tak pokud nemáš nějaký přístroj, kde je to doporučeno, radši to nezkoušej, ta lednička bude bezpečnější!
diver60 Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2010 Já zkouším, ale tenhle případ asi nebude ono, protože abrazivní směsi se nemají do UZ čističky dávat, alespoň do té, co mám doma. Nechápu přesně proč, ale ty částice nějak klesají ke dnu a ten ultrazvuk to asi nerozdejchá a přestane fungovat. Vlastní zkušenost , tak pokud nemáš nějaký přístroj, kde je to doporučeno, radši to nezkoušej, ta lednička bude bezpečnější! No já bych tam nedával abrazivní směs ale normální čistící roztok (voda+nějaké odmašťovadlo a pod.)
prukajda Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2010 Pod značkou Cif Power Cream je těch výrobků více (pro koupelnu, kuchyň,...). Bylo by možné upřesnit, jaký konkrétně je ten osvědčený Cif Power Cream? Díky. Už má někdo praktickou zkušenost, který z výrobků Cif Power Cream použít? Bohužel autor návodu zatím na dotaz neodpověděl.
VS Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2010 (upraveno) Já zkouším, ale tenhle případ asi nebude ono, protože abrazivní směsi se nemají do UZ čističky dávat, alespoň do té, co mám doma. Nechápu přesně proč, ale ty částice nějak klesají ke dnu a ten ultrazvuk to asi nerozdejchá a přestane fungovat. Vlastní zkušenost , tak pokud nemáš nějaký přístroj, kde je to doporučeno, radši to nezkoušej, ta lednička bude bezpečnější! Na to mám malý zlepšováček, který jsem odkoukal z UZ inhalátoru. Do čističky se napustí voda a čistící roztok s čištěným předmětem se dá do kelímku od jogurtu nebo podobného z tenké fólie a ponoří do vody. UZ výkon se přes stěnu bez problému přenese a čistička se neušpiní. Taky to má výhodu při čištění menších součástek, nespotřebuje se tolik čistícího roztoku. Dal by se použít i mikrotenový sáček. Vyzkoušeno na řetězu z kola, který bych přímo do čističky asi nikdy nedal. Upraveno 15. listopadu 2010 uživatelem VS
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se