Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Fórum Chronomagu si poslední půl rok žije poklidným životem, stará parta se celkem drží, noví členové moc neprudí, zkrátka pohoda. Chronomag se za posledních 5 let stal pro mnohé ani ne tak místem, kde se primárně hovoří o hodinkách, jako spíše místem setkávání s přáteli a debatování o hromadě témat včetně hodinek.

Žel prostor Chronomagu je pouze elektronický a nejspíše i tak dlouhou dobu zůstane. Časopis vám asi s Patrickem Zandlem nezrealizujeme, ale vyzkoušíme jinou cestu. Vybrané články na titulce budou po určité době publikovány i ve formě PDF souboru, který nabídne pěkně formátovaný text bez klasické webové šablony. Po delší době by tyto články mohly vytvořit jakousi elektronickou brožurku, kterou si můžete doma vytisknout nebo nahrát do svého elektronického miláčka. Brožurka by časem možná mohla plnit funkci sborníku, kde by nebyla pouze témata věnující se hodinkám, ale také témata, která vás zajímají - například zákulisí výroby kvalitního alkoholu, psací potřeby, Apple a mnoho jiných témat. Ostatně právě těmito tématy zde žije celá jedna část fóra. Stále ale platí - Chronomag je především o hodinkách.

V příloze tohoto příspěvku naleznete první pokus s poměrně aktuálním tématem: Audemars Piguet. Samotné PDF vznikalo ve Wordu 2007, vítány jsou postřehy a připomínky k formátování dokumentu i k použitým technickým prostředkům.

Audemars Piguet Royal Oak.pdf

Upraveno uživatelem safi
  • Dát hlas 8
Odesláno

Teda jak se mi to z toho prvotního popisu zdálo jako pitchovina, po prohlédnutí si té ukázky jsem rozhodně pro - dokážu si představit chvilky, kdy se nadšeně osvěžuji podobným (offline) počtením. Ale chlapci - proč by to mělo být zadarmo...?

Odesláno

...Ale chlapci - proč by to mělo být zadarmo...?

Upřímně, kdo z nás by za tohle platil? Říká se, že není nic staršího než včerejší noviny. Já myslím, že ještě mnohem starší jsou staré zprávy na netu. Především, pokud se nebude starší obsah na úvodní stránce zamykat nebo zpoplatňovat.
Odesláno

Uvidíme jak se to vyvine. Zatím je ale potřeba dopracovat tvorbu PDF na nějakou slušnou úroveň.

Hele safi, to není nic proti tvojí práci. Ani tím nijak nehodnotím kvalitu PDF. To byla spíš reakce na Milisovu poznámku ohledně zpoplatnění. Prostě se mně to nezdá reálný.
Odesláno

Upřímně, kdo z nás by za tohle platil? Říká se, že není nic staršího než včerejší noviny. Já myslím, že ještě mnohem starší jsou staré zprávy na netu. Především, pokud se nebude starší obsah na úvodní stránce zamykat nebo zpoplatňovat.

No nemyslím, že informace/články tohoto typu se dají považovat za zprávy, které by mohly nějak extrémně rychle zestárnout. Poznámka o včerejších novinách je v tomhle případě poněkud mimo. Ale zas na tom zpoplatnění netrvám, proboha, jestli to tak vyznělo.
Odesláno

Mně osobně se ten layout docela líbí. Je to takové amatérské, až je to hezké :) . Samozřejmě, že kdyby jsi to Safi dělal v Adobe InDesign, tak by to asi vypadalo trochu jinak, ale bylo by to asi zbytečně moc práce.

Kdyby se to mělo prodávat na webu v tomhle formátu, tak to podle mne nemá moc šanci uspět. Kdyby se ovšem Chronomag rozhodl rozjet to ve velkém a začít to tisknout jako časopis a konkurovat tak třeba Watchmagazine, mohlo by to být zajímavé. Možnost publikovat tam i články zdejších členů a k tomu jim za to jako bonus třeba nabízet autorské odměny by se mi líbilo. Pochybuji však, že vaše vize sahají až takto daleko a byl by to určitě ohromný skok do byznysu, který by potřeboval mnohem víc, než jednoho Safiho, který píše články.

Z mého pohledu tak tento nápad publikovat na webu PDFka je dobrý a vesměs ani nemá cenu se s tím o moc víc trápit. Jestli tě to Safi chytne, tak se časem naučíš i profesionální design. A jestli ne, tak je to jedno, stejně to budeme číst i tak ;)

Návštěvník YPO
Odesláno

nekdo holky, jiný vdolky

ále mně se to docela líbí - akorát nevím jestli tam píšeš pravdu a to neví nikdo tak ti holt musíme věřit :D
Odesláno (upraveno)

Mě se PDF verze líbí a pokud by byla trošku graficky lépe dotažená, rád si některé články vytisknu. Občas mě trošku štve hledat ve spoustě "Off topic" výkřiků v nějakém vlákně podstatné informace. S tím souvisí i to, že čas jsou peníze a než se dlouho v něčem hrabat, prostě si stáhnu PDF a mám co potřebuji.

Edit: překlep..

Upraveno uživatelem funf5
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Zkusil jsem si trochu hrát s iphoto na macbooku. Tato aplikace umožňuje tvorbu fotoknížek, které se dají mimo jiné i exportovat do PDF. Mají tam i nějaké pěkné obecné šablony, které by se daly použít. Součástí šablon je i rozvržení stránek, které obsahuje větší množství textu... vyzkoušíme a uvidíme.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...