StanoBare Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 tak vies, ambasador na snimkach ak necumi na hodinky, musi hodinky ukazovat To video je skutocne nadherne, ale pri nom si stale spomeniem na vyrovnavanie tlaku, ktory citis v usiach. Ako ho vlastne vyrovnavas? Popustis uzavrety nos? Netecie aspon zaciatocnikom aj tak z nosa krv? Nikdy som sa nepotopil nizsie ako 6m do hlbky, som laik.
Gorr GrimWolf Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 Ty Bally jsou fakt krásný, hlavně ten noční pohled je užasnej. Jen možná až moc barev.
VasekN Odesláno 5. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 tak vies, ambasador na snimkach ak necumi na hodinky, musi hodinky ukazovat To video je skutocne nadherne, ale pri nom si stale spomeniem na vyrovnavanie tlaku, ktory citis v usiach. Ako ho vlastne vyrovnavas? Popustis uzavrety nos? Netecie aspon zaciatocnikom aj tak z nosa krv? Nikdy som sa nepotopil nizsie ako 6m do hlbky, som laik. Hm no stejně bych si ty diverky představoval jinak. Idealni by byla kombinace Favre-Luba s hloubkoměrem s nějakým pěkným chronographem. Podle mojí zkušenosti stejně žádnej freediver neudělá pořádnej ponor bez kompíku. Když o nic nejde a jen se šnorchluje to je pak jiná :-) Jak to tak čtu i diverky jsou vlastně šperk nikoli "tool" :-) Celý můj pohled na tyhle hodinky je špatnej protože o potápění to není :-) K vyrovnávání tlaku používám víc metod od klasického zacpání nosu a smrknutí až po techniku "no hand" kdy se nezpavá nic a jen se tak jakoby zatlačí ušima. Pokud děláš vše správně neměly by se objevit žádné komplikace natož pak krev.
VasekN Odesláno 5. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 Ty Bally jsou fakt krásný, hlavně ten noční pohled je užasnej. Jen možná až moc barev. Jsou pěkný, ale v tom videu blue hole bych řekl, že má na ruce něco jiného ... vypadá to jako nějaký chronograph.
Cyber Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 Jo, do hloubky bazénu, tedy do tří metrů. Dál už mi praská hlava
VasekN Odesláno 5. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 Jo, do hloubky bazénu, tedy do tří metrů. Dál už mi praská hlava Protože nevyrovnáváš tlak. Jinak než vyšly Suunto D3 tak tuším freediveři občas využívali nějaké Casia s hloukoměrem, ale spíš tak na začátek, už si přesně nepamatuju co přesně to bylo za model ale ukazovaly hloubku do 30m.
StanoBare Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 Ked uz je rec o historii - pripomenul si mi - a dufam, ze nekecam - este stare ORCA EDGE, co boli myslim prve elektronicke kompiky na potapanie, tak nejak dostupne pre sirsiu verejnost, nielen pre profikov. 1980? Pozriem este na nete. Bola to taka velka pozdlzna krabica, hlinikova, s 9V bateriou. Ale uz sa to dalo upnut na ruku.
jamikadze Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 este ja pridam svoje)) ja som bol majitelom potapek a aj budem majitelom novych.preco potapky? su podla mna neznicitelnee))) JA som mal predosle Orisky WR 300m a sice len maximalne do 6 m som bol snymi.ale tak celkovo ci sauna a hned ochladzovaci bazen a vse mozne.proste nemusel som sa bat nicoho.asi tak
VasekN Odesláno 6. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2010 Ked uz je rec o historii - pripomenul si mi - a dufam, ze nekecam - este stare ORCA EDGE, co boli myslim prve elektronicke kompiky na potapanie, tak nejak dostupne pre sirsiu verejnost, nielen pre profikov. 1980? Pozriem este na nete. Bola to taka velka pozdlzna krabica, hlinikova, s 9V bateriou. Ale uz sa to dalo upnut na ruku. Jeden z kluků co nám dělaj safety potapěče nosí nějakej starší komp proti kterému i naše Suunta 50mm průměr vypadaj jak dětské hodinky :-)
marosb Odesláno 6. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2010 ja mam odskusane Suunto Core ( s hlbkomerom do nejakych 9m ) a Lumi Nox Ultimate Navy Seals Dive. Len snorchlujem, ale idem co to da ..)
marosb Odesláno 6. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2010 jj paradne hodinky. uz po nich dlhsi cas pokukujem. az na tu cenu, za digi trosku vysoka. kvalita tam ale urcite bude
marosb Odesláno 6. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2010 reagoval som na stana a suntoo elementum, nejak mi to nevyslo, ospravedlnujem sa .)
Honza K. Odesláno 6. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2010 Určitě. Teda plavu s nima. Monstra beru do bazénu, aby mi neseschly. Pokud jde o potápění, tak to rozhodně kromě kompíku chce i spolehlivé mechanické hodinky. Soudě dle reklam, kde se vždy naznačuje, že pod hladinou jde o všechno a i když je v kompíku vše, tak poctivé hodinky jsou pocitvé hodinky a svého majitele ve štychu nenechají.
VasekN Odesláno 7. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2010 Určitě. Teda plavu s nima. Monstra beru do bazénu, aby mi neseschly. Pokud jde o potápění, tak to rozhodně kromě kompíku chce i spolehlivé mechanické hodinky. Soudě dle reklam, kde se vždy naznačuje, že pod hladinou jde o všechno a i když je v kompíku vše, tak poctivé hodinky jsou pocitvé hodinky a svého majitele ve štychu nenechají. No fakt je, že hodně potapěčů nedodržuje příliš disciplínu a ponor neplánují na pevno spoléhají na počítac a ten když jim vypoví jsou v hajzlu, věřím že v takové situaci je potřeba mít pojem o čase, ale informace o hloubce jsou také zásadní.
loid Odesláno 7. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2010 No fakt je, že hodně potapěčů nedodržuje příliš disciplínu a ponor neplánují na pevno spoléhají na počítac a ten když jim vypoví jsou v hajzlu, věřím že v takové situaci je potřeba mít pojem o čase, ale informace o hloubce jsou také zásadní. když vypoví komp tak ponor končí,většina lidí už vlastní multifunkci k ventilu kde je hloubkoměr a čas se dá odpočítat,dualita je u přis.potápění povinná a všichni co znám ji dodržují je to jejich bezpečnost,
loid Odesláno 7. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2010 ale potápky na pravačce pod vodou dobře vypadaj
VasekN Odesláno 7. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2010 když vypoví komp tak ponor končí,většina lidí už vlastní multifunkci k ventilu kde je hloubkoměr a čas se dá odpočítat,dualita je u přis.potápění povinná a všichni co znám ji dodržují je to jejich bezpečnost, To je sice pravda, jenže když vidím dnešní nováčky který v Egyptě nebo Chrovatsku hodí na 5 dní do vody a daj jim jednu hvězdu OWD .... Buddy by měl být také povinnost a kolik lidí se potápí sólo :-/ Takže jsem pro diverky u přístrojového potápění :-)
volfda Odesláno 8. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2010 Do vody a prakticky na všechny volnočasové sportovní aktivity nosím svoje Seiko SLD 005 (více fotek tady). Mám k nim jak tah, tak kaučuk. Takže do vody nasadím kaučuk a v klidu spolu plaveme a šnorchlujeme Vzhledem k tomu, že měří hloubku vím, že jsem s nima byl v 11m, hlouběji nikdy nebyly, a to měří až do 55m a WR je 20ATM. Chvíli jsem uvažoval nad nákupem Rolex Submarinerů, ale ty bych do vody asi nikdy nevzal, jsou na to sice dělané, ale u mě by byly v suchu
funf5 Odesláno 8. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2010 To by mě zajímalo, jestli někdo s automatama plavete. Ale teď myslím plavání jako skutečně plavání, čiže kraul nebo motýlek, třebas hodinku intenzivně. Já jsem to kdysi zkoušel s monstrama, ale vadil mně ten rozdíl 200 gramů na jedné ruce, a taky ty hodinky asi trpí, protože když já plavu, tak to je plácando jak sviňa. A teď eště přesnost se krásně rozdrbe... Normálně s Monstrama plavu, mám je na silikonu. Hodinu jsem se ještě plavat neviděl, tak nevím. Dokonce s nimi skáču v lomu z deseti metrů
loid Odesláno 8. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2010 To je sice pravda, jenže když vidím dnešní nováčky který v Egyptě nebo Chrovatsku hodí na 5 dní do vody a daj jim jednu hvězdu OWD .... Buddy by měl být také povinnost a kolik lidí se potápí sólo :-/ Takže jsem pro diverky u přístrojového potápění :-) To já taky čím víc pomůcek tím líp když to člověka neomezuje to je bez debat
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se