Přejít na obsah

Přesýpací hodiny

sect

Tak jaké je chcete?  

66 hlasů

1. 1. Velikost

• Přívěšek na klíče
    • Stolní
  2. 2. Materiál + vzhled

3. 3. Písek

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Finální hlasování stejně, nemýlím-li se, bude o konkrétních modelech, tak na tom prvním až tak nesejde.

No trošku se mýlíš, teď se rozhodneme pro materiál a pak už vybereme jenom vzhled, materiál bude daný z prvního hlasování. Ale to už jsem psal o kousek výš.

• Odpovědi 104
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

těším se na finále, zatím bych to nepřeháněl s velikostí a zůstal u max. 60minut ;)

post-3210-022288800 1290077498.jpgpost-3210-096669200 1290077517.jpgpost-3210-003144100 1290077626.jpgpost-3210-093380500 1290077644.jpg

ani bych se moc nesnažil zalíbit Gilovi ;)

post-3210-035179000 1290077560.jpgpost-3210-095478900 1290077571.jpgpost-3210-061105100 1290077580.jpg

a když bude kov/dřevo remíza, může vyhrát sklo..

post-3210-072457800 1290077613.jpg

Odesláno

Co se mě týče, 15 nebo 30 minut, je mně to fuk. Já to budu používat jako časomíru pro pití whisky (jednoho panáka zhruba půl hodinky), takže buď neotočím vůbec nebo jednou. Důležité je, aby tam byl lumi písek, páč potmě u televize či sterea houby uvidím kolik to sype.

Odesláno

Teda nevím, ale čím ty hodiny budou vetší, tím je větší nepřesnost. U úzkých a vysokých to jde, ale to by ty hodiny měly 50 cm, aby mělo smysl odečítání. Na fotce od Adama99, na těch baňatých přesýpacích hodinách je vidět, jak je všude písek jinak vysoko.... Sice tam bude ryska, ale určí ti to +- 2 minuty...

No, me teda nenapadlo, ze by mohly byt tak vysoke. Tak velke nemam kam dat :D Takze jsem pro 15ti minutove.

Ale jinak to vypada moc dobre.

Odesláno

V podstate mam len dve podmienky - nech su stolove a nech je tam lumi piesok.

Napis limitovana edicia by mohol byt v anglictine, nech to ma kazdy rovnako, asi nebude mozne dat tam slovensky aj cesky napis. Len taky navrh :)

Odesláno

S patnáctiminutovými změříš snadno i hodinu nebo půlhodinu. ...

Nezměříš. To by musely mít alarm: pozor, dosypávám; už budu, už budu; otoč mě, OTOČ MĚ HNED!
Odesláno

Na tyhle koukejte dýl, dokud se vám nezalíběj

Díval jsem se a nebudou se mi líbit nikdy... Lakovaný kov a ještě v tomto odstínu ve mě neodbytně evokuje něco pocházející z Číny a snažící se vypadat staře :sick01:
Odesláno

Díval jsem se a nebudou se mi líbit nikdy... Lakovaný kov a ještě v tomto odstínu ve mě neodbytně evokuje něco pocházející z Číny a snažící se vypadat staře :sick01:

To je názor, správně!

"Stierlitz si stál na svém - byl to nový druh Millerova mučení" :)

Lakovaný by to samozřejmě být nesmělo a masivní mosaz je OK, ne? Tenhle design neprojde, na to je nás moc, ale překvapilo mě, že něco tak složitýho, zbytečně složitýho, se mi může líbit.

Artefakt nesnese "příliš" dominantních prvků a jako nosný nápad naší limitky vnímám lumi písek. Tomu bychom měli podřídit zbytek a zvolit jednoduchý "pouzdro". Na druhý straně u jednoduchého designu stačí kousek a už to není ono, muší se vopatrně.

Odesláno

To je názor, správně!

"Stierlitz si stál na svém - byl to nový druh Millerova mučení" :)

Lakovaný by to samozřejmě být nesmělo a masivní mosaz je OK, ne? Tenhle design neprojde, na to je nás moc, ale překvapilo mě, že něco tak složitýho, zbytečně složitýho, se mi může líbit.

Artefakt nesnese "příliš" dominantních prvků a jako nosný nápad naší limitky vnímám lumi písek. Tomu bychom měli podřídit zbytek a zvolit jednoduchý "pouzdro". Na druhý straně u jednoduchého designu stačí kousek a už to není ono, muší se vopatrně.

:clap: sportovní přístup mám rád - mosaz by šla, ale k něčemu, co bylo na obrázku... k tomu lumi písku bych se klonil ke střídmosti, přesně, jak jsi to popsal...
Odesláno

Na tyhle koukejte dýl, dokud se vám nezalíběj

Toto nebrat, když to budu chtít otočit, fláknu po tom prackou a hodiny se budou točit jak pominuté a nakonec zůstanou ve vodorovné poloze a písek bude ležet smutně a nehybně.

Odesláno

Toto nebrat, když to budu chtít otočit, fláknu po tom prackou a hodiny se budou točit jak pominuté a nakonec zůstanou ve vodorovné poloze a písek bude ležet smutně a nehybně.

Já myslím že ne čéče, to bude mít nějakou aretaci, páč horní baňka je na začáktu přesýpání výrazně těžší a něco jí hore musí udržet. Minimálně to půjde překlopit dost ztuha.

Jsem pro stolní s lumi pískem. Jedno zda-li kov či dříví. Vývoj má celkem spád, děkuju sectovi!

Odesláno

Napis limitovana edicia by mohol byt v anglictine, nech to ma kazdy rovnako, asi nebude mozne dat tam slovensky aj cesky napis. Len taky navrh :)

Myslím, že bych tam dal něco jako: Chronomag l.e. XX/XX - tak to bude pro všechny a nemusíme tam míchat angličtinu. Ale o nápisu se taky ještě nakonec budeme určitě bavit. Teď mně ještě napadlo, jestli to budou umět vůbec číslovat :whistling: , zeptám se jich, až budu zjišťovat možnosti barev písku.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...