Přejít na obsah

Přesýpací hodiny III

sect

Nejdříve si prosím přečtěte příspěvek č. 1 a teprve pak hlasujte.  

44 hlasů

1. 1. Tvar hodin

2. 2. Čas přesypávání + nápis

• 5 minut (výška 5-8 cm)
    • 15 minut (výška 15-20 cm)
    • 30 minut (výška 20-35 cm)
    • Nápis Chronomag l.e. XX ks
    • Nápis Chronomag l.e. XX/XX
  3. 3. Barva písku + vzhled pouzdra

• Bílý písek
    • Červený písek
    • Modrý písek
    • Zelený písek
    • Matný (pískovaný) povrch
    • Lesklý povrch
      0

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

V prvním kole jsme zvolili základní vlastnosti: hodiny stolní, kovové, moderní vzhled a luminiscenční písek.

Prosím aby v druhé kole hlasovali pouze zájemci o takový typ hodin. Hlasování je veřejné, takže kdykoliv jde zobrazit, kdo jak hlasoval a hlasující budu považovat za potencionální budoucí zájemce.

Cena hodin by měla být do 1000,- včetně dopravy.

Výroba hodin bude probíhat v Číně. (zveřejňuji to pouze vzhledem k určité averzi některých členů na tuto zemi, ať pak nedochází k nějakým nedorozuměním) O tomto není třeba diskutovat, protože u nás jsem nenašel žádného výrobce, který by to uměl na základě požadavků vyrobit.

Volba tvaru hodin: vzhledem k tomu, že nejvíce pozitivních reakcí bylo na model "NEMO", chtěl jsem ho původně považovat jako definitivní, ale vzhledem k množství zájemců tady nakonec dávám na výběr ze 3 tvarů (viz. fotky níže). Nezáleží z jakého jsou na fotkách materiálu, jakou mají barvu nebo velikost. Jde čistě o tvar, jaký bude limitka mít, vyrobena bude na základě jednotlivých anket.

U barvy písku/typu povrchu je povolena vícenásobná volba, ale volte jenom jednu barvu a jeden povrch, ne více barev, stejně tak u času/nápisu !!!! U času jsem dostal informaci od jiného výrobce, že se jim hodiny 30 minut vzhledem k váze písku "sekaly". Firma, která by měla tyto hodiny vyrábět mi toto ale potvrdit nedokázala, takže nevím.....

Volba nápisu na limitce je pouze orientační ne jistá, výrobce neumí limitku číslovat po jednotlivých kusech, lépe řečeno umí, ale každá změna (i jednoho čísla) stojí 3000,- což je blbost. V případě, že vyhraje volba XX/XX, budu muset najít někoho (a věřím že se najde tady) kdo tyto čísla dotiskne (vyryje) za rozumnou cenu. Každopádně to může cenu o něco zvýšit.

Může se stát, že i když vyhraje volba XX/XX, ve finálním návrhu bude pouze nápis Chronomag l.e. XX ks.

Jedná se o druhou a předpokládám že poslední anketu, kterou bych ukončil 1. 12. (vzhledem k frekvenci hlasování v první anketě)

Na základě výsledků z obou anket bude vytvořen grafický návrh, který tady následně zveřejním spolu s konečnou cenou a pak uděláme definitvní seznam zájemců.

To je asi zatím vše....... :whistling:

Eedit: v případě že budete mít zájem o jinou barvu písku než je ve volbách, tak napište jakou a pokud bude zájemců více, není problém anketu doplnit.

1) NEMO

post-11054-091151600 1290664483.jpg

2) Hranaté

post-11054-063996400 1290664498.jpg

3) Jednoduché

post-11054-074834300 1290664521.jpg

Odesláno

Mám k tomu pár dotazů:

1. Mně se nejvíce líbí varianta 30 minut, ale rozsah výšky 20 - 35 cm je značně veliký, to jako platí 20 cm pro hranaté a pro typ nemo těch 35 cm, protože jsou vyšší?

2. Dal jsi nám vybrat barvy luminiscenčního písku, ale nikde tu nebyla zmínka co je to zač. Jak dlouho vydrží svítit? Je možné získat aspoň fotky barev těch písků? Nevím co si pod zeleným představit, jeslti něco jako C5 u Luminova nebo prostě sitě zelená. To samé u ostatních barev.

3. Ohledně nápisu na hodiny, tak určitě nebude problém, třeba i dodatečně najít firmu s gravírkou, kde nám to udělají.

Odesláno

Já bych to viděl nejlepší na druhým obrázku - tedy dřevo v hnědočervený barvě.

Zelenej písek.

Ale mám dotaz na někoho s příslušnejma zkušenostma:

nebude ten písek nestejnoměrně nasvícenej (na okraji/uvnitř hromady)?

Třeba by to pak dělalo nepěkný fleky dole. Nebo naopak pěkný vrstvy...

Odesláno

Škoda, ale prostě nekousnu tu Čínu :sick01: Dá mi to dost práce, ale u všeho zboží se snažím jít nečínskou cestou. Přeji limitce hodně zdaru :crying_anim:

Odesláno
  V 25. 11. 2010 v 7:31, 'JiříR' napsal:

Mám k tomu pár dotazů:

1. Mně se nejvíce líbí varianta 30 minut, ale rozsah výšky 20 - 35 cm je značně veliký, to jako platí 20 cm pro hranaté a pro typ nemo těch 35 cm, protože jsou vyšší?

2. Dal jsi nám vybrat barvy luminiscenčního písku, ale nikde tu nebyla zmínka co je to zač. Jak dlouho vydrží svítit? Je možné získat aspoň fotky barev těch písků? Nevím co si pod zeleným představit, jeslti něco jako C5 u Luminova nebo prostě sitě zelená. To samé u ostatních barev.

3. Ohledně nápisu na hodiny, tak určitě nebude problém, třeba i dodatečně najít firmu s gravírkou, kde nám to udělají.

Dávám informace které mám, nic bližšího nevím...

Výška záleží na šířce hodin, čím budou užší, tím budou vyšší, takže bych počítal střed.

Barvu si můžeme vybrat libovolnou dle panthone barev. Konkrétní odstín bych už nechal na vkusu a posouzení toho, kdo bude dělat konečný grafický návrh.

Vyjádření dodavatele k luminiscenci: Technicka data ohledne

luminiscence nejsou k dispozic.

Najít někoho na gravírovaní problém určitě nebude, ale doprava a samotné gravírování v další firmě hodiny o něco prodraží, jak píšu výše.

Odesláno
  V 25. 11. 2010 v 7:43, 'Chronař' napsal:

Já bych to viděl nejlepší na druhým obrázku - tedy dřevo v hnědočervený barvě.

Zelenej písek.

Ale mám dotaz na někoho s příslušnejma zkušenostma:

nebude ten písek nestejnoměrně nasvícenej (na okraji/uvnitř hromady)?

Třeba by to pak dělalo nepěkný fleky dole. Nebo naopak pěkný vrstvy...

Proto je nahoře napsáno "nejdříve čtěte příspěvek č.1 a pak hlasujte" tudíž: DŘEVO NEBUDE :sad01_anim: , dohodli jsme se na kovu.

O nasvícení písku žádné bližší informace nemám, ale dá se to předpokládat.

Odesláno

Ty hranate jsou moc pekne ale myslim si, ze sve kouzlo maji diky drevenemu ramecku. Takze se nemusim trapit a svuj hlas jasne davam verzi Nemo, 15 min, l.e. xx/xx. Povrch matny - vic se to k nim hodi a na lesklem by asi bylo vse videt (otisky). Barvu pisku by h rad bilou - jaka bude v noci lumi mi je vicemene jedno ale nerad bych, aby ve "vintage" presypackach byl nejaky barevny "cirkus".

Odesláno

Díky za vyčerpávající odpovědi. Pohužel mám z toho jejich lumi písku strach...jestli to bude aspoň chvilku svítit. Trochu mi to přijde, jako kupovat zajíce v pytli. Skoro všichni hlasovali pro lumi písek, ale když nejsou schopni ti ani doložit jakej...to je bohužel dost na prd. :crying_anim02:

Odesláno
  V 25. 11. 2010 v 9:28, 'ricous' napsal:

Ty hranate jsou moc pekne ale myslim si, ze sve kouzlo maji diky drevenemu ramecku. Takze se nemusim trapit a svuj hlas jasne davam verzi Nemo, 15 min, l.e. xx/xx. Povrch matny - vic se to k nim hodi a na lesklem by asi bylo vse videt (otisky). Barvu pisku by h rad bilou - jaka bude v noci lumi mi je vicemene jedno ale nerad bych, aby ve "vintage" presypackach byl nejaky barevny "cirkus".

hlasoval som za to iste a dufam ze to bude aj konecny vysledok :)

Odesláno
  V 25. 11. 2010 v 9:31, 'JiříR' napsal:

Díky za vyčerpávající odpovědi. Pohužel mám z toho jejich lumi písku strach...jestli to bude aspoň chvilku svítit. Trochu mi to přijde, jako kupovat zajíce v pytli. Skoro všichni hlasovali pro lumi písek, ale když nejsou schopni ti ani doložit jakej...to je bohužel dost na prd. :crying_anim02:

Zkusím tam napsat ještě jednou, ale moc nevěřím v nějakou konkrétnější odpověď.

Odesláno

Sem si udělal srovnání hlasování pro materiál se seznamem zájemců a zajimavé je, že 11 lidí nehlasovalo vůbec... jinak co jsou na seznamu a hlasovali, tak jasně vyhrál kov.

Odesláno
  V 25. 11. 2010 v 8:52, 'funf5' napsal:

Škoda, ale prostě nekousnu tu Čínu :sick01: Dá mi to dost práce, ale u všeho zboží se snažím jít nečínskou cestou. Přeji limitce hodně zdaru :crying_anim:

Protože jsem patrně svým názorem někomu hnul žlučí, tak doplňuji. Čínu nemám rád obecně, pokud někoho zajímají důvody, rád mu je vysvětlím přes SZ. Chtěl bych moc poděkovat sectovi :notworthy: , že se této limitky ujal, za všechen čas, který tomu věnoval, trpělivé odpovědi na všechny dotazy a určitě hromadu korespondence s potencionálními výrobci :speak_cool: . Sledoval jsem tuto limitku od začátku a docela mě mrzí, že ji opouštím, ale opravdu nemám důvod dobrovolně poslat do Číny byť jedinou korunu.
Odesláno

Pokud není možnost dřeva, tak pak je pro mne průchozí pouze varianta NEMO v matném/pískovaném provedení a barvou písku bílá/černá (ne žádný barevný cirkus). Jak bude ve výsledku svítit je mi jedno, ale důležité je, aby vůbec svítil.

Doba "přesypu" 15 maximálně 30 minut.

Odesláno

Přišla mi odpověď na druhý dotaz ohledně typu luminiscence písku:

Dobrý den,

Lze zajistit vzorek za 1000 kc jiné technicke info není k

dispozici.

S pozdravem

Takže pokud má někdo zájem, klidně mu ten vzorek objednám........

Jinak pokud by někdo věděl, že u nás existuje firma, která je schopna a ochotna se touto věcí zabývat a hodiny vyrobit v požadované ceně, vůbec se tomu nebráním. Až bude hotový finální grafický návrh, stejně ještě zkusím hledat dál a pošlu ho případně i jedné české firmě, která už dělá jenom malé přesýpačky, a z kapacitních důvodů zatím moc zájem o tuto výrobu neměla. Třeba se něco změní....

Odesláno
  V 25. 11. 2010 v 9:28, 'ricous' napsal:

:smile_anim:
Odesláno

Asi jsem pako, ale nepochopil jsem, ač jsem četl.

Upravil jsem tedy hlasování - matné, jednoduché, 15 min, bílej písek ať nejsou fleky.

Ale na vintage hodinách by ty fleky klidně mohly bejt ne?

Odesláno
  V 25. 11. 2010 v 13:20, 'Chumpus' napsal:

Jenom jeden malý návrh, pokud by nevyšla varianta Chronomag l.e. XX/XX, co tam nechat jenom Chronomag l.e.? To XX ks se mi moc nelíbí...

K tomu se připojuji, "ks" kazí tu univerzálnost nápisu pro různé jazyky.

Souhlasím i s tím, že hranatá varianta má svoje kouslo právě díky dřevu. V plechovém provedení by to mohlo vypadat výrazně jinak. Proto pro tuto variantu nehlasuji, i když tak, jak je na obrázku, se mi líbí nejvíc.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...