Josef01 Odesláno 6. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2010 (upraveno) Gratuluji k úspěšnému obchodu. Do Speedmasterů jsem se taky zamiloval a také bych rád jeden z modelů který byl opravdu na Měsíci vzhledem k tomu že do astronomie docela dělám. Ty ceny na eBay jsou ale vážně drsný (5000$+), levněji se dají sice taky sehnat, ale ti prodejci z exotických zemí ve mě moc důvěry nevyvolávají . Takže zbývá šetřit a sledovat nabídky. Taky dělám do astronomie a Speemastery bylo první co se mi zalíbilo. Nevím ale proč, ale rychle se mi okoukaly a tak jsem nakonec skončil u Planet Ocean. Jinak Professional nebo Moonwatch koupíš již od 40 tisíc Kč v EU. Upraveno 6. prosince 2010 uživatelem Josef01
Teatime Odesláno 6. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2010 To důležité v Paajově příspěvku je "jeden z modelů který byl opravdu na Měsíci". Kdybyste někdo potkal 105.012/145.012 za čtyřicet, rezervujte mi tak čtvery patery
Josef01 Odesláno 6. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2010 V Německu prodejce za 56 tis. nabízí 105.012. Jinak hodinky, které byly skutečně na měsíci byly prodány za cca 10x tolik.
klobadysek Odesláno 6. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2010 (upraveno) Do astronomie "nedelam", ale i presto, ze jsem si vedom te marketingove omacky kolem i toho ze do vesmiru dneska lita kdeco, Speedy pres muj puvodni odpor k vzhledu a plastovemu sklicku postupne zacaly libit vic a vic a padlo rozhodnuti, ze to budou moje posledni hodinky. Mam sice jeste cas, protoze nekupuju hodky jinak nez k zivotnim prilezitostem a do kulatin jeste chvilka zbyva. Jeste jsem se nerozhodl vsak jakou variantu zvolit, zda vintage jako Seamaster, ale ty by mi bylo lito bezne nosit, nebo koupit soucasny model, nebo nejakou limitku... Upraveno 6. prosince 2010 uživatelem klobadysek
Teatime Odesláno 6. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2010 V Německu prodejce za 56 tis. nabízí 105.012. Jinak hodinky, které byly skutečně na měsíci byly prodány za cca 10x tolik. A ty Buzzovy se ztratily... 56K je krásná cena, pokud do nich nejdeš, postni odkaz, někdo Ti bude vděčný (já aspoň za naději, momentálně jsem vyškrtaný )
Seamaster Odesláno 6. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 6. prosince 2010 Heslait je v pohode, zvlast na vintazich. Noseni bych se nebal, kdyz vydrzely 40 let, tak vydrzi dalsich 40, zakladem je pravidelnej servis a trochu ohleduplny zachazeni. Mozna opatrnejsi bych byl na ty s cal 321., tam uz je servis i dily drazsi.. Jee, a tohle je ted v Nemecku. Jinak zajimavy vintage s raritnim dynkem jsou na prodej tamtez v bude to dle SN prelom 1971/72. JInak ty rekneme nejdostupnejsi 145.012 se daji v US koupit v horsim stavu uz tak kolem 2tis USD, za 5 tis uz je mas i s papirama, krabici a kusem meteoritu
Josef01 Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2010 Tady je ten odkaz : http://www.chrono24.com/cz/omega/speedmaster-pre-moon-ref-105012-66--id1632028.htm?query=105.012&suchen=Hledat&dosearch=true&searchexplain=true&resultview=list&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm&searchResultIndex=1
Jarett Odesláno 8. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2010 Tady je ten odkaz : http://www.chrono24.com/cz/omega/speedmaster-pre-moon-ref-105012-66--id1632028.htm?query=105.012&suchen=Hledat&dosearch=true&searchexplain=true&resultview=list&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm&searchResultIndex=1 Tohoto prodejce už jsem kontaktoval. No uvidíme:)
Seamaster Odesláno 8. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. prosince 2010 Vypadaji koser, dle Hartmanova indexu SN zacinajici na 24 ma bejt 67 rok, ale ten seznam neni samo uplne presnej, jak jsem si overil parkrat. Jarette pokud po nich touzis, bez do nich. Daly by se sehnat i levneji, ale stav je velmi dobrej. Zkusil bych mu nabidnout 2k euro....
Seamaster Odesláno 9. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 Tak dnes jsem udelal pa pa a pocitam ze minimalne 3 mesice je neuvidim Aby nejely k Dusakom nahulaty, dostaly novy stezejky, velcro strap a pruvodni dopis. Jinak doslo psani z Bienne, ale datum kdy to sjelo z pasu si nechavam jako prekvapko pod stromek, musim rict, ze dlouho jsem se takhle na Stedrej vecer netesil ;)Par good bye fotek:
Seamaster Odesláno 25. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 25. prosince 2010 Tak vcera jsem obdrzel pod stromem rodnej list, hodinky jsou jeste o cca 1/2 roku starsi nez jsem tipoval, vyrobeno 2.7.1970, tedy presne v pulce kalendarniho roku, dodany na US trh. Vse sedi...ted uz se zase nemuzu dockat, az se vrati ze servisu...
Seamaster Odesláno 22. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2011 Zdravim fanouse vesmirnych prochazek, po vice nez 3 mesicich mam zpet moony ze servisu. Pac delam tragicky fotky, musim trochu okecat stav, zaprve: Dusak odvedl vynikajici praci, jak po strance esteticke tak funkcnosti, zdaji se dokonale. Hodinky na prvni pohled pusobi jako nove 3570 se starym strojem uvnitr, presne jak jsem si to predstavoval. Funkcne zatim bez problemu, vterinovka chrona je presne na stredu, pri chodu jde pravidelne, zadny poskakovani naznacujici spatny sestelovani excentru na spojce chronografu. Presnost zatim presne nezmerena, ale urcite nedela vic jak minutu za den.Mel jsem trochu strach, jak se podari stahnout a nadat zpet puvodni rucky bez ztraty kyticky, ale vse je ok, barva i vydechly tritium zustalo namiste. Jediny co me trochu mrzi je spatny font na lunete, kterou jsem nechal vymenit, puvodni vysoky TACHYMETRE se uz nedela. Maji blue dot, takze 2 roky zaruka Omega.Prvni foto je po a pred renovaci, ostatni vyber nejlepsich ze spatnych fotek:
sta Odesláno 22. března 2011 Nahlásit Odesláno 22. března 2011 super příběh s hezkým koncem. Gratuluju!
spineshank Odesláno 22. března 2011 Nahlásit Odesláno 22. března 2011 super čtení a hodinky vypadají opravdu pěkně,gratulace velká
Jarett Odesláno 22. března 2011 Nahlásit Odesláno 22. března 2011 To se ale povedlo, jen co je pravda gratulace !
organic Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Odesláno 28. března 2011 Ahoj, narazil jsem na tento clanek na WUS 145022-69ST byly v Apollo 17, takze mas taky jedny z pravych moonwatch. Jak daleko jsi od uvedeneho serial numberu? citace: There is no photo of the movement but number 30592275 is high enough to be a Cal. 861 and the case back reads "145022-69 ST." Astronaut Ron Evans apparently engraved it with "Ron Evans/ Flown in C.S.M./ to the moon/ Apollo 17" on the back of the watch and "6-19 Dec 72 Heat Flow Exp" on the side. Also included is a letter from Evan's wife certifying that the watch was flown to the moon and used by her husband on Apollo XVII. There is even an in-flight video. This is the kind of evidence required to verify and authenticate the historical value of any item. But the question remains: "Did a cal. 861 make it to the surface of the moon?" The only evidence is that it was used on the CSM during a heat flow experiment. Evans was the CSM pilot so it is doubtful that this Speedy ever made it to the surface.
k-mart Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Odesláno 28. března 2011 Tak to byly asi dlouhé tři měsíce, ale za splnění snu to stálo, gratuluju!
Seamaster Odesláno 28. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 28. března 2011 Ahoj, narazil jsem na tento clanek na WUS 145022-69ST byly v Apollo 17, takze mas taky jedny z pravych moonwatch. Jak daleko jsi od uvedeneho serial numberu? Jsem o cca 8 tisic, 30584XXX, co znamena ze byly vyrobeny o neco malo pozdeji, konec roku 1970. Vypadaji presne jako ty moje. Jinak z debaty na WUS vyplyva, ze byly pri testu (HFE)na obezne draze kolem mesice, tuziz na mesic nedosedly ani v lunarnim modulu, natoz aby se prosly po povrchu behem EVA. Jinak je me celkem jedno, jestli byly na Mesici nebo ne, ty vintaze te teleportujou tak nejak do te doby, premyslis nad epochou kosmickyho programu roku 1970 a rikas si, jak to asi bylo tehdy.... prvni majitel mych hodinek, po dramatickem navratu Apolla 13 zmasirovan zpravou, ze zivoty astronautu spasilo presne odmereni casu spusteni raketovych motoru vyrazi do prvniho AD, kupuje Speedy a snadsenim sleduje udeleni Snoopy award jiz s hodinkama na ruce.... premyslis co to asi bylo za cloveka, kolik mu bylo let atd... Podle me vintage at uz je to jakakoliv znacka je vyvojovy stupen chronojedince
organic Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Odesláno 28. března 2011 Podle me vintage at uz je to jakakoliv znacka je vyvojovy stupen chronojedince To teda podepisuju Ja ted mam sve nove 105.012 na celnici v Praze a netrpelive cekam, az je propusti. Prekvapive nesly z Floridy ale z Buenos Aires.Trochu jsem patral po rozdilech v seriovem cisle kalibru 321 a dynka tech mych hodinek. Pokud tedy nejsou skladacka, coz se mi nezda, pak je klidne mozne, ze byly vyrobeny nekdy na prelomu 1966/67 a dostaly dynko 105.012-65. Pry se tak tehdy bezne delo. Mam k tomu nejake materialy od chucka maddoxe. Az dorazi domu, asi si pozadam o ten archive extract, at mam klid.
Seamaster Odesláno 28. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 28. března 2011 Jasny, kdyz si to vezmes, tak na pomerne malym casovym useku vzniklo mnoho variant Speedu. Nicmene v tvym pripade jsem na ten extrakt vazne zvedavej. Jeste presnost, jez me celkem posadila na zadek: bez jakekoliv umyslne kompenzace si to slapou +-5 sec den, coz je teda vazne super.Ted jsou na Hirsh Mariner black a vypada to naramne, spatne foto zase dodam
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se