Hugo14 Odesláno 26. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2010 Přátelé, omlouvám se, pokud to tu už bylo. Ale nějak jsem nenašel, tak se ptám. Chci koupit nové PC a s největší pravděpodobností to bude sestava s Win 7 Profi. Jen ale nevím, jestli je pro mne lepší verze 32 bit nebo 64 bit. Nějak nechci měnit další HW (tiskárna, scanner, joystick atd). Současně nechci ani měnit nyní (pod w2k a xp) používaný soft (starší oofice, vypalovačka, grafické programy, semotamo hry). A nevím, jestli (pokud by doporučený) mi tohle nebude dělat problémy pod 64 bit. Poradíte mi někdo, prosím? Díky
KFL Odesláno 26. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2010 (upraveno) Máš 4GB+ RAM? Pak je x64 logická volba. Pokud máš "jen" 4GB RAM, tak klidně vem 32bit. S ovladači v zásadě není problém, pokud jsou to zařízení mladší 1-2 let (v drtivé většině případů fungují ovladače z Vist). Office chodit bude, zbytek by měl taky (jsou výjimky, ale to si zjisti u výrobce daného programu). V případě nejasností existují nástroje od MS, které pustíš proti svému kompu a řeknou ti, jestli můžeš přejít bez problémů na W7. Upraveno 26. listopadu 2010 uživatelem KFL
Jakubisko Odesláno 26. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2010 Pokud plánuješ víc, jak 3GB RAM (což doporučuji), tak jednoznačně 64bit. Ovšem, je to jak říkáš, já pod nimi nerozchodil scanner. Musel jsem ho připojit k jinému PC doma. Musíš se podívat, či Tvoje stávající periferie 64bit umí. 32bit SW většinou pod 64 chodí.
Hugo14 Odesláno 26. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2010 Tak scaner je tak 6 let starý, takže... Tiskárna rok a tu fakt měnit nechci.
KFL Odesláno 26. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2010 Rok stará tiskárna bude v pohodě. Bude kompatibilní s Vistama a tudíž i s W7 . Při troše štěstí ti nejspíš půjde i scanner - pokud je to nějaká velká značka (HP, Umax apod.).
Jay Doll Odesláno 26. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2010 Ovladače se dají na Win7 64bit spustit i v režimu kompatibility pro 32bitové systémy. Takže i to, co by mi normálně nefungovalo, mi po nastavení tohoto režimu šlo. I 6 let starý scanner by měl jít, jenom mu spustíš ovladače a ovládací program v kompatibilitě pro XP. 1 1
tmoris Odesláno 27. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2010 pouzivam asi 2 mesice na 4gb ram 64bit verzi a vse vpohode. zatim jsem mel snad jen jeden prehistoricky program co jsem musel spustit v rezimu kompatibility winxp a pak uz taky fungoval..
TomAnt Odesláno 27. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2010 No a ked vsetky pokusy prinutit nieco bezat pod Win7 zlyhaju, je tu Windows XP mod, rozumej virtualny Windows XP, pod ktorym to urcite rozbehas. Ja som mal chvilu presne takto vyrieseny scanner, ktory nesiel pod 64bit Win7 rozbehat. V praxi to potom funguje tak, ze nainstalovane to je sice v tom virtuale, ale ikonku mas normalne aj vramci Win7 menu a ked ju spustis, tak dany soft bezi na Windows XP, ale v okne Windows 7. Vyzera to napriklad takto: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Typickym softom ktory potrebuje taketo nieco je napriklad u mna Cisco VPN Klient...
Hugo14 Odesláno 27. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2010 Díky moc. Mimochodem, když bude potřeba, jak ten progam nainstaluji do toho režimu kpatability XP / virtual XP?
KFL Odesláno 27. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2010 Díky moc. Mimochodem, když bude potřeba, jak ten progam nainstaluji do toho režimu kpatability XP / virtual XP? Stáhneš si z MS "XP mode" včetně virtuálního harddisku VHD (dohromady odhadem kolem 700 MB). S průvodcem to pak rozběháš a dovnitř (XP tam běží jako samostatný okno) nainstaluješ věci, který ve Win7 nechodí . Je to virtualizace, tj. můžeš ten stroj startovat, restartovat, vypínat, přičemž v něm nainstalovaný budeš mít přímo ve start menu, jak to bylo ukázaný o kus výše.
B.F.G. Odesláno 28. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2010 U několika programů už jsem narazil na problém absolutní nekompatibility u 64b. Prostě nejdou a nepudou. 32b je proti 64b bezproblémová volba. Problém s ovladači tě čeká tak jako tak u starých zařízení.
maama Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2010 podobný dotaz, taky budu stavět PC: na Wvista mi neběží 15let:) stará tiskárna Canon BJ-230 - nejsou ovladače. přímo v XP jsou. bude mi virtuál XP v 7 k něčemu, pokud v 7 nebude ovladač? nebo se nevyhnu dualbootu 32XP / 64_7 ? dík
TomAnt Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2010 Ten virtual XP mode je prave na to. Nepotrebujes ovladac Win7.
Martin J. Odesláno 5. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2010 Typickym softom ktory potrebuje taketo nieco je napriklad u mna Cisco VPN Klient... Jesli myslíš klasického Cisco VPN klienta, tak ten už pro 64bit existuje. Cisco kdysi tvrdilo že jej nebudou vytvářet a že všichni mají přejít na AnyConnect klienta, ale nakonec pod tlakem veřejnosti ustoupili.
Martin J. Odesláno 5. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2010 Přátelé, omlouvám se, pokud to tu už bylo. Ale nějak jsem nenašel, tak se ptám. Chci koupit nové PC a s největší pravděpodobností to bude sestava s Win 7 Profi. Jen ale nevím, jestli je pro mne lepší verze 32 bit nebo 64 bit. Nějak nechci měnit další HW (tiskárna, scanner, joystick atd). Současně nechci ani měnit nyní (pod w2k a xp) používaný soft (starší oofice, vypalovačka, grafické programy, semotamo hry). A nevím, jestli (pokud by doporučený) mi tohle nebude dělat problémy pod 64 bit. Poradíte mi někdo, prosím? Díky Já myslím že z hlediska budoucnosti je jednoznačně lepší se nebránit přechodu na W7/64bit. Programy, které vznikají v současnosti už jsou na to připravené a pokud budeš později kupovat nějaký HW, tak to bude bez problémů. Píšeš o tiskárně a scaneru, ale podle mně je stejně budeš chtít zanedlouho vyměnit, navíc jejich cena není zase až tak závratná - teda pokud nemáš něco speciálního. Jen klidně běž do 64bitů.
TomAnt Odesláno 5. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2010 Jesli myslíš klasického Cisco VPN klienta, tak ten už pro 64bit existuje. Cisco kdysi tvrdilo že jej nebudou vytvářet a že všichni mají přejít na AnyConnect klienta, ale nakonec pod tlakem veřejnosti ustoupili. Hej hej, v case instalacie este nebol. A odvtedy som ho na tomto konkretnom stroji nepotreboval (nie je to notebook).
Martin J. Odesláno 5. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2010 Hej hej, v case instalacie este nebol. A odvtedy som ho na tomto konkretnom stroji nepotreboval (nie je to notebook). Já už dřív přešel na Cisco AnyConnect. Asi je lepší, ale tam je úplně jiná licenční politika a cenově je to podle mně velmi nevýhodné pro klienty a výhodné tak akorát pro Cisco.
jamikadze Odesláno 23. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2010 cawko.Nebudem zakladat nove vlakno.Dufam,ze ma neukrizujete.Dnes si moja priatelka kupila novy laptop v anglicku,kde aj zijeme.No rad by som aj donho niejako dostal aj nas jazyk ako len anglitcinu.NO neviem ako nato.Nemam nikde v nastaveny zmenit jazyk,alebo instalovat novy.Je to tak isto 64.Windows 7. Viete ako nato??DIk uz som aj skusal si stiahnut z internetu ale nejde,samozrejme softver legalny full. Len tak kupila si Sony Waio.4GB,500GB,INTEL PENTIUM P6100 2GHZ. A je tam windows home premium 7
Martin J. Odesláno 24. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2010 cawko.Nebudem zakladat nove vlakno.Dufam,ze ma neukrizujete.Dnes si moja priatelka kupila novy laptop v anglicku,kde aj zijeme.No rad by som aj donho niejako dostal aj nas jazyk ako len anglitcinu.NO neviem ako nato.Nemam nikde v nastaveny zmenit jazyk,alebo instalovat novy.Je to tak isto 64.Windows 7. Viete ako nato??DIk uz som aj skusal si stiahnut z internetu ale nejde,samozrejme softver legalny full. Len tak kupila si Sony Waio.4GB,500GB,INTEL PENTIUM P6100 2GHZ. A je tam windows home premium 7 Jestli chceš Win kompletně v češtině/slovenštině, tak podle mě bys potřeboval Language Pack pro Win7/64. Vím že kdysi byl jakž takž volně ke stažení pro W7/beta, ale jestli se to dá použít i pro finální W7 a ještě k tomu Home verzi, to fakt nevím, myslím že spíš asi ne. Pokud bys chtěl ale experimentovat, tak koukni třeba sem, nebo si najdi podobné stránky: http://www.ovsem.net/windows-7/cestina-pro-windows-7-ke-stazeni/ V každém případě si před pokusy proveď zálohu. Jinak předpokládám že se Language Pack dá zakoupit u prodejců Microsoft softwaru, ale nevím jestli se ti to vyplatí. Já být tebou tak tam nechám angličtinu, když tam žijete, tak předpokládám že jí umíte dokonale.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se