Porsche_911 Odesláno 23. května 2016 Nahlásit Odesláno 23. května 2016 Každého něco udivuje. Mělo by to být dobře, ale často není. Já jsem se s radostí chtěl dělit o informace z výroby. Vím, že to lidi zajímá a jsem tu jenom sám za sebe. Živnostník, co se živí smaltem.Mě zase udivuje, co je tady zlých lidí - prý milovníků hodinek. Ve vlákně "hodinky Prim Karel IV. limitovaná edice" jsou příspěvky, které by milovník hodinek nikdy nemohl postnout. Když to čtu, nemám náladu se sem vracet. Je to jenom hulvátství, čecháčkismus pro čecháčky, kteří si v tom libujou. Přestává mě to bavit bohužel i v Česku jako takovém. Udivuje to někoho? Radku, predne dekuji za to, ze sdilis, co se deje ve Tve dilne. Pro mnohe je to prinosne a treba si i najdou cestu k dalsimu vzdelavani. Staci si precist par dalsich informaci o smaltovani a kazdeho milovnika umeni to musi chytit u srdce. Nalijme si cisteho vina, tohle je ale tvoje remeslo a take tvoje reklama. Ted k hodinkam PRIM Karel IV. ... celkove vyvedeni je nesourode a koncepce je mizerne pojata, lunete evokujici okno do ponorky kraluje cifr s podobiznou Karla IV. Clovek nemusi byt designer, aby mu to neladilo dohromady.- Karel IV. se na cifru diva kolik je hodin.. nebo se diva na svoje jmeno? To je mizerne promyslene.- K tomu je cifr celkove nevyvazeny, obsahuje jen jednu cislici, ktera je nahodou na pozici 4 .. aha, no to je vtip, to je napad z 2. stupne zakladni skoly.Sofistikovanost v tom zadnou nelze najit, protoze ji to nema.- Pouzdro se mi nelibi, uchyceni pasku je prilis daleko, navic tahle kuze se k dobe Karla IV VUBEC NEHODI. Kde to jsme.- Korunka se bude super zaryvat do ruky. Genialni na odlozeni hodinek do trezoru a ponechani navzdy. Pokud je to pro politiky tak zrejme vyhovujici.- K tomu jsou promo fotky debilne nafocene, kdyby misto tveho smaltu byl cifr natisknuty strojem, bude to uplne stejne.Jeste poznamka pro ty, kteri tvrdi, ze je to pro cinske politiky - nemyslim si to. Cislo 4 je v Cine povazovano za nestastne cimz je cela tato kolekce odsouzena k nezdaru pokud by mela byt jako darek pro Mao-ce-Tuňáka nebo kohokoliv jineho. Budi to dojem, ze se Elton klepal na to az bude moci udelat limitku a projekt zacal nekdo jiny a nejaky jiny "manazer" ho dodelal.Takhle sprznit dedictvi vyznamne osobnosti umi jen PRIM (a prip. jejich splozenci Prokop&Broz).Ty za to nemuzes. Ted ke kritice obecne. Pokud se podivas kolem sebe tak uvidis, ze cele Cesko je takovehle. Lidi v Cechach umi ocenit opravdu dobre odvedenou praci - pokud je dokonala anebo pokud to neni vylozene ojeb. Je to stejne od sluzeb po produkty. Vyrobis v Cesku Ferrari? Budes mit respekt. Vyrobis Skodovku? Take tak. Ale vyrobit Moskvice s nalepkou Ferrari tady nikdo nesezere, Cesko (a Slovensko) neni USA, ziji tady premyslivi lide, se kterymi se zivot nemazli tak jako na zapade. Zkus si porovnat Karlovu limitku a pak tyhle R&F. Slo to udelat decentne a melo by to kouzlo.
www.aljancic.com Odesláno 23. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2016 OK.Jsem šperkař, ne hodinář. A líbí - nelíbí, je jako chutná a nechutná - každý jsme jiný. Musím se lehce pousmát, když koukám na R&F. Snažil jsem se o verzi s malbou od kraje ke kraji, ale úplně tam chyběly indexy... Prý je mají lidi rádi, aby poznali kolik je hodin. Já věřím, že ještě připravíme ciferníčky, které se vám budou líbit. Smalt je úžasná věc.
martar Odesláno 24. května 2016 Nahlásit Odesláno 24. května 2016 Jen k té kritičnosti Chronomagu - ano, často je ostřejší než zahraniční fóra. Proto se tu člověk také víc dozví a má reálnou zpětnou vazbu. Po nějaké době zacneš rozlišovat kritiku od členů, kteří nevybírav? a bez empatie kritizují skoro všechno a jsou z principu negativní (takovou kritiku prost? ignoruješ) od kritiky od členů, jejichž názoru si vážíš (nad tou se můžeš zamyslet a brat jí jako podnět).
Karlos Odesláno 24. května 2016 Nahlásit Odesláno 24. května 2016 (upraveno) Možná právě proto, že jsou tu nadšenci do hodinek, tak mají jiná očekávání a vidí některé věci tolik jinak. Vidí totiž hodinky a ne třeba byznys.Prezentace Eltonu je jen o tom jak je vše hodnotné a náročné na výrobu, aby mohli nasadit cenu. O vlastní hodinky až tak moc nejde, což je pro nadšence do hodinek zklamání a pro příznivce primek spíš naštvání. Tak je zkus pochopit. Ed: Já když tady vidím nabízet primky za půl milionu a pak u charitativního projektu čtu Podpořte domácího výrobce hodinek, tak taky nevím co si myslet. Upraveno 24. května 2016 uživatelem Karlos
www.aljancic.com Odesláno 13. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 13. srpna 2016 Dneska jsem si poprvé prohlížel hotové hodinky Karel IV. s mým smaltovaným ciferníkem. Jsem příjemně překvapen odleskem ciferníku pod sklíčkem. Ani tak nejde o to, jestli je velký nebo malý. Koneckonců znám povrch samotného ciferníku velmi dobře. Ale byl jsem před tím u Dušáka - hned vedle a velmi pečlivě studoval tamní ploché smaltované ciferníky zahraniční provenience. U Karla je to jiné. U Karla je smaltovaný ciferník vypouklý. A musím říct, že ikdyž jsem to zprvu vnímal jako handicap (to ale jenom proto, že plochý ciferník jsem zatím nevyrobil) tak z Karla mám lepší pocit. Ta vypouklost ciferníku má svoje kouzlo. Zrcadlení plochých ciferníků na mě působí strojově. Zkuste to taky porovnat, co na to říkáte?
borp18 Odesláno 14. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2016 Kritik je ten, který řík?, jak by to mělo vypadat, kdyby to uměl udělat...........................
www.aljancic.com Odesláno 14. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 14. srpna 2016 Kritik je ten, který řík?, jak by to mělo vypadat, kdyby to uměl udělat...........................Ajéje! Já se tady ptám na váš názor - na rozdíl, jak vnímáte plochý a vypouklý smaltovaný ciferník v náramkových hodinkách. Bavili jsme se tu o smaltovaném ciferníku v dobách, kdy to bylo sci-fi a šlo nám to - se o tom pobavit. Já mám plochý smaltovaný ciferník v plánu a věřím, že se letos pochlubím. Jen mi přišlo, že ta vypouklost je prostě zajímavá. A když už jsme u toho, jak by to mělo vypadat - preferuju názory lidí, kteří hodnotí realitu a ne jen obrázky z netu...
martar Odesláno 14. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2016 Obecně vzato, já mám bombírované ciferníky raději než ploché, ty na m? vždycky působí o něco "laciněji". Pokud jde o potisk, aplikaci indexů nebo třeba asi i smalt, je práce s plochým cifrem vždycky o něco jednodušší, nebo se mýlím? Nic nikde nestéká...
www.aljancic.com Odesláno 14. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 14. srpna 2016 Díky za první názor. O nic víc mi nešlo, než slyšet názory druhých. Povětšinou jsem zalezlej v dílně, tady skoro na samotě v horách a tak jsou postřehy druhých pro mne docela důležité. Ano, stéká to a to to ještě ani není v peci a už vidím, jak to chce dolů... Ale myslím, že zase u plochého tvaru bude těžké udržet opravdu přesnou rovinu, kterou lze snadno okem zkontrolovat podle odlesku - nějaký ďolíček bude hned vidět.Nedávno jsme pořídili mikroskop pro malování nejmenších detailů u miniatur. A já doufám, že nás posune ke špičkové malbě detailů. Rád bych si totiž troufnul na obrázky inspirované známými malíři.
Miko Odesláno 1. září 2023 Nahlásit Odesláno 1. září 2023 Zdravím chcem sa opýtať dá sa toto opraviť? Ďakujem za odpoveď. Podstupka Maximilian
www.aljancic.com Odesláno 7. září 2023 Autor Nahlásit Odesláno 7. září 2023 Zdravím Miko. Doplnit smalt a vypálit nelze, spálil by se veškerý tisk, co tam ještě je. Jsou dvě možnosti. Odstranit popraskaná místa, doplnit bílým polymerem a po zatvrdnutí tiskat nebo malovat chybějící černou nebo červenou barvu. Další možností je vyrobit číselník znovu. Někdo to zvládne, na internetu jsem viděl, že se s tím kdosi dokáže porvat. Já nikoli.
Ryk Mat Odesláno 23. října 2023 Nahlásit Odesláno 23. října 2023 Nedávno jsem prohledával YouTube na tohle téma a tak si myslím, že opravit to lze. Ale asi bude hodně těžké sehnat někoho, kdo bude ochoten to udělat. https://www.youtube.com/watch?v=3vGKt68viVI Pro zajímavost ještě video z výroby nových smaltovaných ciferníků. https://www.youtube.com/watch?v=-bDtCwNo-oo&t
b52 Odesláno 24. října 2023 Nahlásit Odesláno 24. října 2023 Kouknul jsem na pokus s Karlem...uprimne technicky asi ok, celkovy dojem...no jako test technicke zrucnosti velmi dobry. Finalni dojem ...uplne zle po vsech strankach. Mozna by byla cesticka smaltovani vyborna oprava zdevastovanych ciferniku, jak poptava kolega vyse, nez smutna autorska tvorba. Ciferniku znicenych jako ma kolega jsou mraky po celem svete. Kdysi zrejme byl standard opravovat ulomeny upevnovaci kolicek za cenu zniceni ciferniku. Me osobne oprava takovychto ciferniku velmi zajima ale zrejme to bude nad moji zrucnost. Nasel jsem i firmu nekde venku ktera se chlubila dokonalou opravou. I ti meli smutny vysledek ... vubec nedodrzeli originalni "font" cisel ale pouzili nejaky priblizny. Vysledek ... na facku. Remeslnou zrucnost a techniku zvladnutou vypada ze mate. Ted jenom ji spravne uchopit.
orol Odesláno 24. října 2023 Nahlásit Odesláno 24. října 2023 před 7 hodinami, b52 napsal: Ciferniku znicenych jako ma kolega jsou mraky po celem svete. Kdysi zrejme byl standard opravovat ulomeny upevnovaci kolicek za cenu zniceni ciferniku. Spíš bych řekl, že je to důsledek nárazu, kdy se drtí sklíčko, láme setrvační hřídel a praskají ložiska. Druhý důvod vidím ve špatné montáži/demotáži číselníku. A konkrétně u těch Zenithů bych řekl, že bude jednodušší sehnat "nový" cifr než tohle opravovat.
long Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Odesláno 25. října 2023 Občas sem do toho vlákna nakouknu ( a je to už sakra doba) abych viděl výsledky tvé práce ( šperkařské) a miniatury se smaltem a stále nic. Uniká mi něco ? Dáváš své výtvory někam jinam? Prezentuješ je tedy kde?
www.aljancic.com Odesláno 2. listopadu 2023 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2023 V 25. 10. 2023 v 5:17, long napsal: Občas sem do toho vlákna nakouknu ( a je to už sakra doba) abych viděl výsledky tvé práce ( šperkařské) a miniatury se smaltem a stále nic. Uniká mi něco ? Dáváš své výtvory někam jinam? Prezentuješ je tedy kde? Zdravím. Já jsem jednoduše ztratil chuť sem přispívat. Vyrobil jsem na zakázku přes dvě stě smaltovaných číselníků. Chvíli jsem zkoušel spolupráci s pár hodináři na výrobě vlastních hodinek se smaltovaným číselníkem, ale přes proklamovanou chuť na začátku se nic nerozběhlo. Syn, kterého jsem vyštval na školu do Jihlavy toho nechal po covidovém přerušení a nějakých přestavbách učeben, které tam donekonečna probíhaly. Protože nejsem hodinář a garant, který mému sróčku dělal odpověného zástupce zemřel, rozhodl jsem se na to jít jinak. Teď pracuju na dosažení úplné špice. Jde o ultratenký smaltovaný číselník pod 0,50 mm a o zanořené smaltované subdialy. Ono to spolu trochu souvisí. Zakázku na to mám, ale sám nevím jestli a kdy se mi to podaří. Opravovat vypraskané číselníky nechci. Jen ten kdo to zkusil, tuší co práce to vyžaduje. Časová náročnost a představa ceny zákazníka je na půlce výdělku zedníka. To se samozřejmě špatně hledá, kdo do toho půjde. Ještě se vyjádřím k videím různých oprav a hlavně výrob smaltovaných číselníků: nevěřte úplně všemu, co tam vidíte. Je tam to, co máte vidět. Jsou tam i zaváděcí informace, které mají prodávat. Nakonec se ještě přiznám, že toho pořád strašně moc neumím. Neumím např. rýsovat staré číselníky a to mě mrzí. Když člověk všechno vyvíjí od nuly, jde to prostě pomalu (vedle toho se musí taky něčím živit). Žijeme krátce. ;))
long Odesláno 2. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2023 před 52 minutami, www.aljancic.com napsal: Zdravím. Já jsem jednoduše ztratil chuť sem přispívat. Vyrobil jsem na zakázku přes dvě stě smaltovaných číselníků. Chvíli jsem zkoušel spolupráci s pár hodináři na výrobě vlastních hodinek se smaltovaným číselníkem, ale přes proklamovanou chuť na začátku se nic nerozběhlo. Syn, kterého jsem vyštval na školu do Jihlavy toho nechal po covidovém přerušení a nějakých přestavbách učeben, které tam donekonečna probíhaly. Protože nejsem hodinář a garant, který mému sróčku dělal odpověného zástupce zemřel, rozhodl jsem se na to jít jinak. Teď pracuju na dosažení úplné špice. Jde o ultratenký smaltovaný číselník pod 0,50 mm a o zanořené smaltované subdialy. Ono to spolu trochu souvisí. Zakázku na to mám, ale sám nevím jestli a kdy se mi to podaří. Opravovat vypraskané číselníky nechci. Jen ten kdo to zkusil, tuší co práce to vyžaduje. Časová náročnost a představa ceny zákazníka je na půlce výdělku zedníka. To se samozřejmě špatně hledá, kdo do toho půjde. Ještě se vyjádřím k videím různých oprav a hlavně výrob smaltovaných číselníků: nevěřte úplně všemu, co tam vidíte. Je tam to, co máte vidět. Jsou tam i zaváděcí informace, které mají prodávat. Nakonec se ještě přiznám, že toho pořád strašně moc neumím. Neumím např. rýsovat staré číselníky a to mě mrzí. Když člověk všechno vyvíjí od nuly, jde to prostě pomalu (vedle toho se musí taky něčím živit). Žijeme krátce. ;)) Sorry ale stale nevidim vysledky tvé prace. Treba jen deset z tech par set číselníku cos vyrobil . Dekuji předem za fotky
Seamaster Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 Muj kamarad, rytec, jednu dobu se smaltovanim koketoval, samo jsem se ho hnedka ptal, jak na stary cifry a poslal me s tim nekam...jak jsem pochopil, neni to prdel a sam nez se dopracoval k nejakymu vysledku to xxx krat podelal a musel znova... je to zjevne remeslo, kde know how a zkusenosti jsou zaklad, je to vyssi divci... nic co odkoukas na youtube
vojt Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 (upraveno) .. Upraveno 3. listopadu 2023 uživatelem vojt
vojt Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 před 20 hodinami, long napsal: Sorry ale stale nevidim vysledky tvé prace. Treba jen deset z tech par set číselníku cos vyrobil . Dekuji předem za fotky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se