Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrej terminus technicus "lépe validní"...

Jinak ten Tvůj závěr je celkem správný, pokud to všechno pochází od jednoho producenta, tak je to sice originál, ale pokud je to poskládané jinak, než se to distribuovalo prokazatelně na trh , tak je to dle místní terminologie tovární bastl, je třeba si ale uvědomit, že existuje i celá řada produktů, které se na trh nedostaly a přesto byly takto výrobcem zkonstruovány, respektive sestaveny a pak se asi o bastlu již mluvit nedá. Co se týká toho konkrétního kousku, tak si myslím, že to zbastlené je, investice odpovídající 1200 Kč mi ale přijde minimální a dobrá, osobně bych je přendal do jiného pouzdra, které odpovídá strojku a má minutové indexy na armováku, i když minutové indexy k měření nejsou v tomto případě vůbec potřeba...

Odesláno (upraveno)

U nejproměnlivějších dílů hodinek PRIM - ciferníků které nejsou v "Primbibli" - je několik možných způsobů vzniku. Pokud mohu odhadovat, tak velmi pracných úmyslných "fórků" pro vytočení chronomagorů bude nejméně - pár kusů. Více bude továrních bastlíků jako lidové tvořivosti všeobecně známé bývalým zaměstnancům firmy. Nejvíce bude, podle mého názoru, těch prototypových ciferníků do nerealizovaných nabídek - je zde důvěryhodně doloženo, že od jednoho návrhu jich bylo deset. Celkově vyrobeno všech typů určitě mnoho set kusů, a kolik se jich vyneslo z firmy a dochovalo dodnes "čert ví". Ještě nesmíme zapomenout že byl také technologický vývoj ciferníků se zcela neznámým počtem a osudem takovýchto výtvorů. Jako perličku na konec bych chtěl připomenout že vážený chronokolega zde před časem psal o "asi úniku" z firmy mnoha nekatalogových ciferníků Prim - samozřejmě s výzvou o fotečky nikdo nesouhlasil. Tolik můj pokus o shrnutí.

Poznámka: Dnešní firemní novovýroba - to je samostatná kapitola.

Edit: Slovosled.

Upraveno uživatelem Mipa
Odesláno

Takze jsme dospeli k zaveru, ze pokud si to nejaky ondon v Eltonu slozi, tak uz to neni bastl, ale TOVARNI BASTL.

Super!

Kdo chce at investuje.

Ja se budu drzet sbiranim ofiko nabidky. ;-)

K tomu nepotrebuji zadne tajemne historky z podsveti. :-)

A je to pak lepe validni.

Hele s tebou je problém. Ty neposloucháš to co to tady lidí kteří tomu rozumějí něco vysvětlují.

Buď nechceš a nebo jsi zabržděnej.

Nazývejme tedy tyto hodinky hodinky nerealizovaným kusem. Každopádně minimálně číselník je unikátní a napsal jsem to hned v mé prvé reakcí na Tvůj prvý příspěvek.

Dle zpracování je z fabriky a nikdo tady takový druhý nemá.

Není to bastl tady od nás bz rubriky.

Tak to je má poslední reakce.

P.s hoď nám sem nějaké fotky Tvojich hodinek, nemusí to být ani unikát.:-)

Odesláno

Ok. Priznavam. Jsem zabrzdeny. :-)

Nebo mozna jen zpanikareny co se zase nekde objevi a co vlastne udelat pro to, mit sbirku kompletni.

A co vlastne je origo a co neni!?

Zacal jsem s PS2 koncem minuleho roku.

Mam pouze asi jen 10 ks. Takze zacatecnik.

Ale to je prave ten duvod, proc to nedokazu pochopit. :-(

Odesláno (upraveno)

Par kousku.

Krásná práce. Pokračuj dál a přeji pozitivní náhled.:-)

P.s snad blb? vidím, ale ty červené možná zaslouží bližší pohled.

Upraveno uživatelem long
Odesláno

Tak tady tento červený model mi chybí, ale nechtěl bych žádnou složeninu, jen s tím armovákem s červenými indexi a vroubkovaným pouzdrem. Na antik primu je ale má jeté hrany. Neudělal by jste mi někdo nabídku. Když už tak ať je v pěkném pouzdru díky. Moc prosím.

Odesláno

Koupil tuhle Špotákovou někdo odsud? Pravděpodobně od jejího bratra. Mně se nějak nechtělo. Sice safír, limitka..., ale hodnotnější spíš pro sportovního fanouška. 

Odesláno

Koupil tuhle Špotákovou někdo odsud? Pravděpodobně od jejího bratra. Mně se nějak nechtělo. Sice safír, limitka..., ale hodnotnější spíš pro sportovního fanouška. 

Ne myslím od nás nikdo,to by se již někdo pochlubil, ale hezké je jak inzerent okouřil chytráka Kibiho a použil odkaz na jejich stránky a také fakticky i v prodejním inzerátu jeho fotografie!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...