Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To je jistě pravda, ale dotisk může být klidně novodobý a komplet fejkový ciferník může kopírovat "fejkový dotisk"(mojí osobou vydávaný za originál). Lze s jistotou rozhodnout na základě dalších(originálních ciferníků)

Odesláno

Já si tedy rozhodně netroufám tvrdit, že to musí být fejk, ale může to být nějaká dobová "hurá akce", jednak proto, že to logo je prostě špatně (Škodovka, co jsem dohledával, takové nikdy nepoužívala) a potom i to datum je vlastně nesmysl.

Odesláno (upraveno)

Stenly: Pod logem chybí příčka (nebo jak ty čáry nazvat), takže to dotisk na doplomaty není ani u těch tvých, je to celá samostatná matrice. Jinak ale ano, je zvláštní řešení frknout letopočty přes příčky. To je takový grafický bordel, který vážně ukazuje na nějakou dobovou hurá akci.

Nové fejky mají viditelně jinou číslici 7 v nápisu 17 jewels, u tvých vypadá původní.

Jinak ale od fejkařů mistrovský tah okopírovat něco, co nejde oficiálně prokázat. Ale asi spíš náhodný, než cílený.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Já reagoval pouze na Straspola a JR_2010 a dávám jim za pravdu, že pokud neuvidím další originál ciferníky, tak o tom nemůžu rozhodnout. Dle mého, to co jsem sem dal jako originál, tak originál je (uvidíme). Počkáme si na Jana s čím přijde:)

Odesláno

Nemůžou být ty letopočty dobový dotisk? Podnik si vymyslel ke svému výročí hodinky s logem, vznikla tedy smostatná matrice s chybějící příčkou pod logem. A pak si třeba někdo usmyslel tam ještě přidat letopočty, tak je dofrkli dotiskem. Mohla to být nedokončená akce, která zamrzla ve fázi zkušební/ukázkové série jen pár kusů ke schválení a dál nic.

Odesláno

Ale právě ty letopočty jsou divný, oficiálně se fabrika hlásí k roku 1895, který považuje za rok svého založení, 1894 byl "jen" zlomovým bodem, impulzem, pro rozhodnutí Klementa začít s výrobou kol rok poté. 

Odesláno

Podnik si vymyslel ke svému výročí hodinky s logem, vznikla tedy samostatná matrice s chybějící příčkou pod logem. 

Přesně tak jsem to myslel- Diplomaty byly svým způsobem hrou na luxus a využití takové matrice i při jiných příležitostech by bylo jistě vítáno. Něco jako nabídka ,,Zde může být Vaše reklama !"

Odesláno (upraveno)

Jojo, i tohle se děje :-( Ale co, v podstatě se o renovaci jedná, ne? :-D ...origo je tam ale snad tak možná jen strojek. Je to smutný..

Edit...Stenly byl rychlejší :-)

Upraveno uživatelem olegunar
Odesláno

Nebejt meho vcasneho zasahu tak je dneska kolegyne koupila jako darek pro pritele.

Myslela ze je to renovace z Eltonu.

Ten inzerat je velmi lisacky napsanej.

Odesláno

Je to tak, je fakt napsaný tak, že člověk nezasvěcený do této problematiky nemá šanci a opravdu si myslí, že je to z Eltonu. Já tomu prodejci volal, a ze začátku hrál habaďuru, že tomu nerozumím a čekal jsem, do jakého bodu to nechá dojít než se to provalí:) vykrucoval se poměrně hodně dlouho. Na závěr mi řekl o co mi jde a tím to haslo. Pak jsou prodejci, kteří to všemožně kříží horem dolem třeba i s originálem, nově tisknou ciferníky atd. Ještě čekám, že si začnou hrát s vlnou kratší než světlo a bude to ůplnej konec. Prostě Prim:) 

Odesláno (upraveno)

Stenly, nechápu..

Asi že nabízené hodinky nikdo neuvidí, snad jen s detektorem UV záření. Upraveno uživatelem Cestavede

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...