Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

pro mě velmi důležitá.s hodinkami spím a dost často se v noci budím a musím vědět kolik je hodin.Naštěstí všechny co mám vydrží svítit dost intenzivně celou noc :clap:

• Odpovědi 68
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

kdyz sem mel svoje prvni Seika asi 2 dny, sel sem vecer do hospy, kdyz sem byl potom curat, tak sem je na hajzlu "nasvecoval" o lampicku nad umyvadlem...prekvapil me nejaky typek a byl sem za totalniho idiota...tak tohle uz me pustilo, ale lumi mam rad, i kdyz uznavam, ze obzvlast v zime, kdyz jsou hodinky vetsinu casu v rukavu, lumi neni prilis funkcni.

Upraveno uživatelem efreeti
Odesláno

To mně připomíná úsměvný zážitek zhruba před rokem a půl, kdy jsem měl na ruce potápnické Citizeny (mimochodem, Citizen svítí stejně parádně jako Seiko) a přišel jsem zvenku do tmavé chodby v baráku, a vyšel domovník a velice se mu ta záře líbila a trval na tom, ať počkám, že zavolá manželku ať to taky vidí :D Takže z toho je patrno, že lumi je dobré mít.

Odesláno

Pro mě je to hodně důležitá funkce hodinek. Kvůli tomu jsem si vybral Seika Monstery. I teď v zimě v noci vidím, kolik je hodin. Třeba většina solárně nabíjených Casii ma automatické rozsvícení natočením ruky,ale většinou světlo trvá nepřenastavitelných 1,5sec. V noci dycky dostanu takovou šlehu světla do očí, že než se oči přizpůsobí a zaostří, hodinky zhasnou a musím znovu rozsvěcovat. Dobrá lumi je v noci pro oči přirozenější, šetrnější.

Odesláno
  V 21. 12. 2010 v 18:11, 'ggrand' napsal:

...třeba většina solárně nabíjených Casii ma automatické rozsvícení natočením ruky,ale většinou světlo trvá nepřenastavitelných 1,5sec.

Casia s touto funkciou som nikdy nemal, len prosim o info zo zvedavosti: To znamena, ze sa ti rozsvecuje pohybom ruky aj cez den?, alebo je to nejako prepojene s intenzitou okolneho svetla a funkcia sa sam aktivuje len v urcitych pripadoch?

Odesláno
  V 21. 12. 2010 v 18:18, 'StanoBare' napsal:

Casia s touto funkciou som nikdy nemal, len prosim o info zo zvedavosti: To znamena, ze sa ti rozsvecuje pohybom ruky aj cez den?, alebo je to nejako prepojene s intenzitou okolneho svetla a funkcia sa sam aktivuje len v urcitych pripadoch?

Jak rikas, funkce je aktivni az po prekroceni urcite hranice sera.....

Odesláno

Dantechno dik za info. V tomto nie som uplne v obraze, takze vcelku mila funkcia. Ale verim, ze v noci ked to do rozospalych oci spusti...zabolia...takze to musi byt intenzivne.

Nema to vplyv na vydrz baterie? Alebo uz je to len v pripade solar systemu?

Odesláno (upraveno)
  V 21. 12. 2010 v 18:46, 'StanoBare' napsal:

Dantechno dik za info. V tomto nie som uplne v obraze, takze vcelku mila funkcia. Ale verim, ze v noci ked to do rozospalych oci spusti...zabolia...takze to musi byt intenzivne.

Nema to vplyv na vydrz baterie? Alebo uz je to len v pripade solar systemu?

Počítám, že iluminace decimuje baterku docela hrubě. V případě solárka to naštěstí nevadí.

edit: Sureshot byl rychlejší

Upraveno uživatelem miccalek
Odesláno (upraveno)

Stano: Funkce automatickeho osvetleni vyuziva solarniho panelu pri detekci mnozstvi dopadajiciho svetla... takze asi takhle.. :)

EDIT: Ale koukam , ze jsme tu dost OT.. tak sorry

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno

Diky za vysvetlenie. Tak trochu, trosicku sa to tyka osvetlenia, tak snad uplne OT nebudeme. Mozno to niekomu pomoze, ze sa na to vyprdne a pojde do klasickej lumi, ktora nic "nezere" :) a mozno naopak.

Ale aby sme sa vratili spat, nechapem pouzitie lumi na niektorych modeloch, kde je lumi nater len na malych puntikch - indexoch, nic to nesvieti, lebo je to mala plocha...to radsej nech to tam ani nie su.

Odesláno
  V 21. 12. 2010 v 19:23, 'StanoBare' napsal:

Ale aby sme sa vratili spat, nechapem pouzitie lumi na niektorych modeloch, kde je lumi nater len na malych puntikch - indexoch, nic to nesvieti, lebo je to mala plocha...to radsej nech to tam ani nie su.

On ale slušný materiál svítí právě i na těch "tečkách" a není ho potřeba půl kila jako na Monstrech (nic proti Monstrům, ty zase klidně osvítí cestu z hospody domů...)

Měl jsem Eterny (z 90tých let) a tam právě ty "tečky" svítily parádně ostře. Možná to bylo více vrstev na sobě o malém průměru, nevím, ale prostě to svítilo.

Odesláno

Ano, v zaměstnání docela často využiju, proto jsem taky chtěl pilotky. Jsou krásně vidět po nasvícení. Přemýšlím i o něčem s tritiovými trubičkami. Asi Traser.

Odesláno (upraveno)
  V 21. 12. 2010 v 19:29, 'gougy' napsal:

On ale slušný materiál svítí právě i na těch "tečkách" a není ho potřeba půl kila jako na Monstrech (nic proti Monstrům, ty zase klidně osvítí cestu z hospody domů...)

Měl jsem Eterny (z 90tých let) a tam právě ty "tečky" svítily parádně ostře. Možná to bylo více vrstev na sobě o malém průměru, nevím, ale prostě to svítilo.

To ano, mas pravdu, vyznelo to odo mna zovseobecnujuco.

Mal som moznost vidiet Trasery u jedneho sprievodcu v jaskyni, pre verejnost, ale nie klasika typu nasvetlenych chodieb...kontroloval si cas prehliadky, kedze v jednom schodnejsom mieste sa skupiny musia minut. Velmi, velmi si tritium pochvaloval.

edit: uprava textu

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno
  V 21. 12. 2010 v 19:29, 'gougy' napsal:

Monstra opravdu svítí super, když člověk přejde ze slunka do tmavé chodby a oslní tím např. výše zmíněného domovníka.

Ale sakra, ty moje Monstra budou asi pokažený, protože v noci se žádný dramatický svit neodehrává. Asi mám vadný kus :-)

Odesláno
  V 21. 12. 2010 v 19:49, 'StanoBare' napsal:

To ano, mas pravdu, vyznelo to odo mna zovseobecnujuco.

Mal som moznost vidiet Trasery u jedneho sprievodcu v jaskyni, pre verejnost, ale nie klasika typu nasvetlenych chodieb...kontroloval si cas prehliadky, kedze v jednom schodnejsom mieste sa skupiny musia minut. Velmi, velmi si tritium pochvaloval.

Se vůbec nedivím, do jeskyně bych si nic jiného nekupoval a do doby, než bych měl tritiové kapsle, bych nasvěcoval baterkou a vypadal před skupinou turistů jak (chrono)magor :) :santa: :)
Odesláno
  V 21. 12. 2010 v 19:52, 'travex' napsal:

Ale sakra, ty moje Monstra budou asi pokažený, protože v noci se žádný dramatický svit neodehrává. Asi mám vadný kus :-)

Vadný kus nemáš, intenzita po pár minutách klesá a je to rozdíl oproti tomu, když přijdeš ze světla do šera okamžitě, to svítí na dálku...koukni do galerie nightshots klik, jsou tam nějaká porovnání...

Odesláno

No jeden názor tu ještě nepadl, tak je to na mě. Myslím, že z nemalé části se také jedná o to příslovečné "prodlužování přirození". Tož asi tak :whistling:

Odesláno (upraveno)

bez ohledu na pomýlený názor :) výše - já osobně považuji, např.zcela shodně jako XJR1, luminiscenci za zásadní, neopominutelnou a podstatnou skutečnost při rozhodování se o hodinkách, jejich výběru, následné koupi a nošení.

Majíc 3x Seiko (Alpinist, Monster a 5-military) a jedny v minulosti (SKX Pepsi) jsem silně ovlivněn a napříště vyžaduji alespoň srovnatelnou luminiscenci.

Už když jsem měl svoje první hodinky "Mockba", svítili jim trochu ručky a tečky u indexů. Pak bohužel 2x Prim a Q&Q a podobně, kde svítivost nebyla, nebo nestála vůbec za řeč. Po nástupu chronobundusu jsem žil chvíli "ve tmě", než mi nejdříve Vostok-Europe a zejména pak Seiko otevřelo, resp. rozsvítilo oči! A já si na to silně zvykl. A důvod - vstávám do práce brzo ráno, často za tmy, i v létě někdy šero. Po probuzení chvíli musím ležet, bloumat, natáhnu si nanočním stolku ležící hodinky a ležím tak 10 min v posteli dále. Ovšem, v rámci lenosti a pod jsem často líný se byť i otočit, abych pohlédl na zeleně svítící digitální budík. A proto je důležité, že Seiko i ráno, bez nějakého nasvěcování, ukáží i za šera, kolik je hodin a jestli už musím vstát, nebo nemusím :) A krom toho takké dlouhou dobu vydržím zírat i ve dne na svítící hodinky, při přechodu do šera či tmy, zejména jsou-li nasvíceny Sluncem.

Luminiscence pro mě hraje natolik zásadní roli, že významně ovlivňují můj výběr totálně definitivních hodinek. Proto jsem po zvažování a hlavně vyzkoušení si naživo zavrhl jak Certina DS-1, ač nádherné, tak Tag Heuer Carerra (svítí jen ručky a mdle!!!), Tag Heuer Aquaracer (teda, taky by mohli přidat) a dospěl jsem k závěru, že holt nic jiného, než potápky (kvůli čitelnosti, bytelnosti a luminiscenci!) mít nemůžu. Proto po konzultacích s xjr1 a Thesisem směřuji zvolna k Bondovkám automat, protože se mi líbí a luminiscence snad se odkudsi zdola alespoň dá trochu porovnat se seiko...

Omlouvám se za zdlouhavý příspěvek. Pro jistotu, v případě, že někdo empiricky ověří, že síla luminiscence má vliv na délku, jak zmiňuje ctihodný chronokolega Luidis, je vhodné o tom založit vlákno v nové sekci "Zdraví a vitalita" :wheelchair:

Upraveno uživatelem X-Bob
Odesláno

Ano je - a to zásadně - a ovlivňuje můj výběr hodinek...

Ostatně, jak s oblibou říkal jeden můj instruktor - "Den má 24 hodin. A v průměru je půl dne tma. Copak vy fungujete jen za světla, bando líná?" :cigar: (to si neberte na sebe, jen cituji...).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...