lorch Odesláno 31. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2010 (upraveno) Samozřejmě jsem si žádný nikdy nekoupil a v tomhle životě ani nekoupím. A co hohle? Je to český, poměrně sehnatelný, příslušensví k tomu je taky hodně, včetně frézy, to by moho být použitelný na výrobu ozubených kol ne? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 31. prosince 2010 uživatelem lorch
mechano Odesláno 31. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2010 Pomaličku si pořizuji věci potřebné k výrobě ozubených kol a pastorků. Ale jde to velmi pomalu, hlavně z finančních důvodů. Při tomhle tempu bych si tak do čtyř let pendlovky udělal - pokud mě to ještě bude bavit a nevyseru se na to. A něco bych možná po tobě potřeboval - posílám SZ. Copak je to za šidítko na obrázku?
haslermetra Odesláno 31. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2010 MN 80 alias český Schaublin. Na něm občas dělám, ale má jednu nevýhodu, a to kleštiny až od 1mm odstupňované po půl milimetru, a ještě další drobnosti. Zkrátka na malé hodinové součástky je příliš velký. Ale máš pravdu, je to lepší než drátem do oka.
mechano Odesláno 31. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2010 MN 80 alias český Schaublin. Na něm občas dělám, ale má jednu nevýhodu, a to kleštiny až od 1mm odstupňované po půl milimetru, a ještě další drobnosti. Zkrátka na malé hodinové součástky je příliš velký. Ale máš pravdu, je to lepší než drátem do oka. Ptal jsem se na ten svislý suport. MN 80 znám,pár jsem jich měl, a bohužel to přirovnání nesedí.
lorch Odesláno 31. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2010 Ptal jsem se na ten svislý suport.: Suport je z hohoto, prodává se to na ebay. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
haslermetra Odesláno 31. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2010 Ptal jsem se na ten svislý suport. Špatně jsem to pochopičil. Je to čína, zdá se však, že dobře udělaná. Nemáte někdo zkušenost s tím čínským hodinářským soustruhem?
lorch Odesláno 31. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2010 Špatně jsem to pochopičil. Je to čína, zdá se však, že dobře udělaná. Nemáte někdo zkušenost s tím čínským hodinářským soustruhem? Koupil bych radši ten východoněmeckej, občas se nechá sehnat, čínu bych bral až jako krajní možnost, měl jsi někdy z toho suportu vyndané vřeteno? Docela by mě zajímalo jak to mají uložené a jak se vymezují vůle.
haslermetra Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 Koupil bych radši ten východoněmeckej, občas se nechá sehnat, čínu bych bral až jako krajní možnost, měl jsi někdy z toho suportu vyndané vřeteno? Docela by mě zajímalo jak to mají uložené a jak se vymezují vůle. Na ten Andra & Zwingenberger jsem nikdy nenarazil. Pokud ano, tak tam půlka věcí chyběla nebo byl rezavý. A v říši se pohybuje kolem 1600 éček. Vřeteno je v kuželu ocel na ocel, v oleji, zezadu jedna matka. Trošku jsme zaplevelili původní téma tohoto vlákna. Vreťme se tedy k tomuto. Teď vím, že strojek do pendlovek umí vyrobit mechano a Chronos Dvořák z Uh.Hradišťa. Doplňte další borce. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
lorch Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 Na ten Andra & Zwingenberger jsem nikdy nenarazil. Pokud ano, tak tam půlka věcí chyběla nebo byl rezavý. A v říši se pohybuje kolem 1600 éček. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Před týdnem se jeden na aukru vydražil za 14099 Kč, včetně základního příslušenství. Strojek do pendlovek by tu zvládlo vyrobit víc lidí , jen nemají důvod ho dělat, je to dost pracný.
HonzaX Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 (upraveno) MN 80 generálkuje a prodává jedna firma v Čelákovicích. Upraveno 2. ledna 2011 uživatelem HonzaX
lorch Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 MN 80 generálkuje a prodává jedna firma v Čelákovicích. Víš o tom něco víc?
bohus76 Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 MN 80 generálkuje a prodává jedna firma v Čelákovicích. Mě napadá jen jedna strojírenská firma v Čelákovicích a to je TOS Čelákovice.Je to ono?
lorch Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 Mě napadá jen jedna strojírenská firma v Čelákovicích a to je TOS Čelákovice.Je to ono? TOS je už nevyrábí ani neopravuje, výrobu převzalo učiliště, ale kdo je opravuje to nevím.
HonzaX Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 (upraveno) Vzadu v areálu TOSu,za slévárnou je firma Kasík (nebo tak nějak) a ta je opravuje a prodává. Zhruba rok jsem tam nebyl, tak nevím současný stav. Tenkrát byly na prodej 2 kousky. Upraveno 2. ledna 2011 uživatelem HonzaX
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se