brokenIron Odesláno 27. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2010 (upraveno) Zdravím, náhodou jsem objevil toto hodinkovské a hodinářské forum a rozhodl se vmísit do debaty. Jsem spíše estet, než-li technik a hodinkám rozumím asi jako koza petrželi, ale kdysi jsem vytvořil pro svůj animátorský projekt vizi hodin na principu otočného ciferníku a protože se k němu sem tam vracím s myšlenkou maloseriové výroby, pídím se po dalších možnostech, jak tento nápad využít a dále rozšířit. Ani nevím, nakolik je originální, jen vím, že podobné řešení jsem n vlastní oči ani zrpostředkovaně zatím neviděl. Proto zatím nezávazně hledám pro zakázku nebo spíše diskusi o zakázce:- šikovného hodináře (především hodináře, ne opraváře), který je schopen sestrojit, vlastní hodinový strojek (klasický i qartz) - schopný učeň nebo ostřílený veterán, záleží na talentu a zkušenostech- je schopen využít i novějších technologií (LCD, flash memory atd.) nebo má o jejich existenci alespoň tušení- dokáže odhadnout náklady na výrobu prototypu + pak stanovit výrobní cenu pro malou serii- je poctivý, co se využití nápadu týče :-)- čas na výrobu prototypu zatím nerozhoduje Časem není vyloučena možnost založení menší společnosti a vlastní podíl, nicméně, zatím jde o průzkum a odhad možností. Kontakt na mě je l.cabicar@vegateam.cz.Díky za případné reakce nebo rady. Upraveno 27. prosince 2010 uživatelem brokenIron
Bert Odesláno 27. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2010 Teda smekám. Hned v prvním příspěvku mířit na inhouse .... Frajer! :-)
mischa Odesláno 27. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2010 záleží na tom, jestli chceš sestrojit stroj do velkých hodin, nebo do náramkových. U těch velkých se to v případě dvouručkových pendlovek v jednotlivých kusech vyrobit dá, ale jako malosériová výroba by to bylo dost drahé. V případě, že se jedná o navržení, vyrobení a následnou produkci vlastního strojku do náramkových hodinek s následným zajištěním třeba jen malosériové výroby, včetně potřebných výrobních nástrojů, počítej s investicí v řádu mnoha desítek miliónů Kč s tím, že některé součásti- kameny, vlásek, péro budeš tak jako tak nakupovat od jiných výrobců. Schůdná verze je zakoupit potřebnou sérii strojků od některého z běžných výrobců strojů, třeba s menšími, či většími změnami oproti běžné sériové produkci. Pouzdra a zejména ciferníky vyrobit dle vlastní specifikace umí poměrně dost firem. Podívej se na místní chronomagové projekty limitovaných sérií a poznáš, že to není ani v tomto případě příliš jednoduché. V případě vývoje a výroby vlastního stroje bych to viděl bez potřebných investic jako zcela nereálné.
mischa Odesláno 27. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2010 v případě quartzového strojku se dá vše poskládat z dílů, které jsou běžně na trhu, nebo nakoupit již hotové stroje zapár korun..
haslermetra Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Proto zatím nezávazně hledám pro zakázku nebo spíše diskusi o zakázce: - šikovného hodináře (především hodináře, ne opraváře), který je schopen sestrojit, vlastní hodinový strojek (klasický i qartz) - schopný učeň nebo ostřílený veterán, záleží na talentu a zkušenostech Několik hodinářů, kteří umí vyrobit ozubená kolečka a pastorky, v republice bude. Ale není známo, zda dokáží vyrobit komplet strojek alespoň do pendlovek. A s těma nákladama to nemusí být tak hrozné. Stačí si pořídit Schaublin 70 s příslušenstvím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
dknespl Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Několik hodinářů, kteří umí vyrobit ozubená kolečka a pastorky, v republice bude. Ale není známo, zda dokáží vyrobit komplet strojek alespoň do pendlovek. A s těma nákladama to nemusí být tak hrozné. Stačí si pořídit Schaublin 70 s příslušenstvím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. S nákladama, jde spíš o to, že ten (či ti) co na tom budou dělat, musí jaksi po tu dobu z něčeho žít.
mechano Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Ale není známo, zda dokáží vyrobit komplet strojek alespoň do pendlovek. To, s dovolením, není známo tobě.
mechano Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 N A s těma nákladama to nemusí být tak hrozné. Stačí si pořídit Schaublin 70 s příslušenstvím. No, to je fakt maličkost, kolik už sis jich pořídil (s příslušenstvím)?
mechano Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Ještě podotknu.... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
cody Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 To je predpokladam tva vlastni prace?
mechano Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 To je predpokladam tva vlastni prace? Ano prosím.
bohus76 Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Ano prosím. Pěkná práce,dal bych ti boda.
mechano Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Pěkná práce,dal bych ti boda. Body nám zrušili, tak to nechme plavat.
revue gt Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Body nám zrušili, tak to nechme plavat. To jsi dělal podle nějaké předlohy ? Jak jsi dělal stroj, z výkresu, nebo podle jiného stroje ? Teď jsem si náhodou vzpomněl, že bych potřeboval jedno kolečko
mechano Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 To jsi dělal podle nějaké předlohy ? Jak jsi dělal stroj, z výkresu, nebo podle jiného stroje ? Teď jsem si náhodou vzpomněl, že bych potřeboval jedno kolečko Nikoliv, žádná předloha, nehledě na to, že ani žádná neexistuje. Jsou to miniaturní hodiny s půlvteřinovým kyvadlem. Kolečko ti asi, stejně jako zástupy jiných borců, můžu vyrobit. (stačí si jen koupit Schaublin 70 s příslušenstvím )
haslermetra Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 No, to je fakt maličkost, kolik už sis jich pořídil (s příslušenstvím)? Samozřejmě jsem si žádný nikdy nekoupil a v tomhle životě ani nekoupím.
mischa Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Ty woe.když se do toho pustí profíci, tak plebs jen čumí.... Ale spíš by mě zajímal názor odborníků na reálné řešení původního dotazu. Zkuste tedy, v jaké cenové hladině byste vy osobně byli ochotni řešit zadání poptavatele. Fakt mě to zajímá a moc....
mechano Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 Samozřejmě jsem si žádný nikdy nekoupil a v tomhle životě ani nekoupím. Pak je ale někde chyba, svůj ti neprodám (102 VM), ale možná bych ti pomohl sehnat.
mechano Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 Ty woe.když se do toho pustí profíci, tak plebs jen čumí.... Ale spíš by mě zajímal názor odborníků na reálné řešení původního dotazu. Zkuste tedy, v jaké cenové hladině byste vy osobně byli ochotni řešit zadání poptavatele. Fakt mě to zajímá a moc.... Vypočítat "v jaké cenové hladině....."? Už to je dost náročná práce, a optimistické "odhady" se těžce nevyplácí. Poptavatel by každopádně musel konkrétně a přesně říct, co vlastně poptává (což neudělal). Hele, už to tu před lety bylo, někdo chtěl vědět, za kolik by se daly vyrobit nějaké 'ala Glasshütte, po sdělení, že cca za polovinu jejich ceny už byl klid. Mě se zdá, že by to mohlo být orientační vodítko, cca 50%, takže stačí koukat po cenách.
haslermetra Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 Pak je ale někde chyba, svůj ti neprodám (102 VM), ale možná bych ti pomohl sehnat. Pomaličku si pořizuji věci potřebné k výrobě ozubených kol a pastorků. Ale jde to velmi pomalu, hlavně z finančních důvodů. Při tomhle tempu bych si tak do čtyř let pendlovky udělal - pokud mě to ještě bude bavit a nevyseru se na to. A něco bych možná po tobě potřeboval - posílám SZ. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se