Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nebo prostě koupit Day Date 41mm Gold a Datejust 41mm se zlatým ciferníkem a prohodit celej vnitřek, tedy pokud to jde...

Odesláno (upraveno)

Dnes jsem vzal na ruku i Datejust I, které to všechno ovlivnily ... :)

Takže Datejust II a Datejust I s ležérním svetrem, ty jedničky mám dále na ruce, abych je vůbec dopnul, ale i tak si myslím, že ta velikost je nositelná a není to tak hrozné ... :smile_anim:

Co říkáte?!?

Dávám to sem pro porovnání, aby to měli další jednodušší při rozhodování ...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem rorda
Odesláno

Jojo je to v pohodě, díky té uzké lunetě ty druhé vypadají větší. Co je to za model DATE? Neznám nikdy jsem neviděl....

Odesláno (upraveno)

Jojo je to v pohodě, díky té uzké lunetě ty druhé vypadají větší. Co je to za model DATE? Neznám nikdy jsem neviděl....

DATE , uvedeno v roce 1945 ! První automatické hodinky na světě s datumem ! Větší klasika jak Date just. Velikost posledních modelů 34mm, 36mm Datejust. Dnes shodný strojek jak v Datejustech tak Datech - 3135. Date patří ke klasice Rolexu stejně jako Submariner, nebo Datejust. Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno

Viděl jsem Date v hodně kombinacích, také s koženým řemínkem, ale přesně tyhle ne, mě šlo o číslo modelu, ne o Date jako takové ;)

Odesláno (upraveno)

Viděl jsem Date v hodně kombinacích, také s koženým řemínkem, ale přesně tyhle ne, mě šlo o číslo modelu, ne o Date jako takové ;)

Zrovna tohle je klasika největší. Dělaly se snad dvacet let ! Model 16013, něco jako Submariner 14060. Tohle byla navíc na konci sedmdesátých a celá osmdesátá léta velmi oblíbená kombinace. Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno (upraveno)

No jo, ale 16013 je Datejust bicolor a ne Date s ocelovým tahem....

P.S. Možná si nerozumíme, všechny 16013 mají nápis Datejust a ne jenom Date, ten tah může být neoriginální, to asi nemá cenu řešit.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno (upraveno)

Díky Cyberovi za doplnění ... Přiznám se, že jsem doteď žil v domnění, že se jedná o Datejust I, i když to není přímo na ciferníku ... :whistling:

Hodinky byly pořízené v roce 1978, ale už k nim nemáme žádné další doklady kromě krabice, tedy alespoň jsme je nenašli ...

Seš si jistý tím Ref.?!? Není možné, že to bylo 6867?!?

No jo, ale 16013 je Datejust bicolor a ne Date s ocelovým tahem....

P.S. Možná si nerozumíme, všechny 16013 mají nápis Datejust a ne jenom Date, ten tah může být neoriginální, to asi nemá cenu řešit.

Nene, to je všechno originální, ty hodinky jsou v rodině už od jejich pořízení, kromě servisů u Bechyněho niž dalšího neprodělaly! Upraveno uživatelem rorda
Odesláno (upraveno)

Tak je to trochu podobné Rolex Date ref. 1500, teda to je něco pěkně namíchané :)

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

Dávám to sem pro porovnání, aby to měli další jednodušší při rozhodování ...

Ale je rozdil mezi starsi verzi pouzdra 36 mm a novou verzi 36 mm, jak jsem psal vyse. A to rozdil velmi vyrazny!
Odesláno

Zkusím dohledat detaily, Datejust je 16013, a vychází z Date. Najdu i přesný roky.

Takže, pokud se moje bible nemýlí, tak je to to ref. 1500, rok1978

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...