Přejít na obsah

Ruske hodinky se safirem a pruhlednym zadnim sklickem, tak k

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ruske laboratore znaji safirova skla, vyvinuli je behem studene valky jako reakci na igelit, ktery se pouzival u prvnich americkych kosmickych lodi v oknech a jako obal na potraviny. Zjistilo se ovsem, ze do safiroveho skla nelze zcela jednoduse balit svaciny namornikum na ponorky. Pustili se do dalsiho vyzkumu, a vyvinuli vodni sklo. To odolava obrovskym tlakum az do hloubky vodniho sloupce 14km, vice neslo zjistit, nenasel se v CCCP delsi provazek na spusteni onoho vodniho skla do hlubin. Casem se zjistilo, ze do neho opet nelze balit svaciny, ale lze do neho obstojne nakladat vejce do ponorek, cimz bylo zadani ukolu splneno.

Safirove sklo se nasledne pouzivalo do DRAZSICH hodinek, cimz se prakticky vyloucilo v CCCP k pouziti, a to trva az dodnes.

Odesláno

no safirove sklo uz ma viac modelov ruskych hodiniek, vela sa tu pisalo o Aviator IV. mam ich uz objednane, vyzeraju celkom v pohode, referencie taktiez dobre, takze uz najneskor v piatok sa z nich budem tesit... tiez by som odporucal prave tento model :)))

Odesláno

Nekoukal jsem na to jaký poměr je minerálu vs. safíru, ale moje Aviatory 4 mají safír (dýnko minerál) a po roce používání, koupil jsem je na denní nošení, jsem bez nejmenších výhrad. Včetně skla vypadají jako když jsem je koupil. Pravdou je, že na ně dávám relativně pozor a nevystavuju je zbytečně nebezpečí.

Odesláno

to Koumeles: no Aviator IV u velmi pekne, ako som pisal, v piatok uz budem ich majitelom, ale treba povedat, ze su podla mna velmi komercne (t.j. uz strasne vela ludi ich ma - teda aspon z tohto fora :)) teda ak by si chcel byt aspon trosku vynimocny, tak aj ine modely ruskych hodiniek maju urcite safir.... ale zase ked Aviator IV ma relativne vela ludi, tak budu zrejme kvalitne :))

to RomanP: to som rad, ze si spokojny, ja budem mat tiez presklenne dynko :))) uz sa neviem dockat kedy dorazia :)))

Odesláno

to old black: to je pravda, vela je relativne... a toto forum nie je smerodajne... hodinky mi este ani nedorazili a uz rozmyslam do akych zalozni a starozitnosti pojdem pozriet, aby som sa dostal vyhodne k Prim Diplomat :o))) ale potom uz fakt ziadne hodinky aspon 5 rokov :oDDDD

to Koumeles: no kupoval ako kupoval, objednal som to u pana J. Kampmanna, verim, ze do piatku to pride. este nie su zaplatene, lebo bol problem s platenim (Visa Electron! mu nezobralo, aj ked sa v banke dusovali, ze to pojde a embosovanu kartu mi netreba... takze mi ich poslal len tak, ze ked sa mi budu pacit, potom zaplatim, teda hned ked pridu utekam urobit bankovy prevod, aj ked ma to bude stat 500sk, ale co uz...

Odesláno

Koumeles: ale mal by si este trosku s kupou pockat a citat dlhsie forum :)) ja sam som asi pol roka cital, velmi malo prispeval a az potom som sa rozhodol... su tu velmi sikovni "nadsenci" a citanim sa vela dozvies... az zistis, ze vo svojom okoli vies o hodinkach najviac :)

Odesláno

ja uz si vybiram hodinky necely pul rok, s tim, ze si do vanoc neco koupim..uz jsem asi 3x posunul svou penezni max.hranici.... kamarad to tady taky cetl nekolik mesicu a pak si koupil pekny kousek za 25 :) ...no uvidim, jak na tom budu za mesic :) nejhorsi na tom je, ze mi tech 25 uz ani nepripada moc :-o

Odesláno

Foundryman: najhorsie je, ze mas pravdu... pred pol rokom, ked niekto pisal, ze forum je nakazlive, som sa len pousmial a povedal si, ze 1 hodinky a dost, ze neexistuje, ze budem mat ich viac... vyhrali Aviator IV, ale viem, ze Prim Diplomat budem mat doma ja keby co bolo :o)))

Koumeles: naozaj este citaj, tu ziskas informacie, za ktore nic nedas, oplati sa citat... a co je horsie, ze aj ked tych ludi nepoznam a oni nepoznaju mna, tak su vzdy ochotni pomoct...

Odesláno

Bunny, já si vystačil léta s Tissotama Seastar na parádu a Festinama na motorku. Pak jsem dělal pořádek u máti a narazil jsem na Prim kal. 50 a Rakety. Přišlo mi to líto je tam nechat tak povalovat, tak jsem se začal pídit jak je zprovoznit a narazil na Chronomag. No a přibyly tyto kusy: Prim Sport II v nerezi + Bergin Military (popshop), Poljot Flight Captain a Poljot Alarm. A ještě se taky vrátily moje starý Orienty automat, který odložil kluk, neboť dostal quartz chronograf (ne ode mě, od přítelkyně). A ještě mi tu přistály jedny Raketa 24 h od kámoše. Takže jsem na 10 kusech, z toho 8 natahovacích. Žena si klepe na čelo.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...