Přejít na obsah

Agresivní řidiči

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak diaľnica ako diaľnica, mne sa zdá, že v podstate sú vodiči všade rovnakí, ani v Nemecku nie je problém narazi´t na človeka, ktorý si to švihne do ľavého bez blinkru a ja brzdím z 200 na 100. Súhlasím s tým, že už ani nejde tak o úsporu času, ale o to neskutočné nervovanie sa, že sa niekto rozhodol obiehať konštantnou rýchlosťou 132km/h a najlepšie tak 3-4 autá....

Mňa v poslednej dobe iritujú autá, ktoré idú v 50tke 35, v 90tke 70, to sa mi na okreskách a mestách v rakúsku a Nemecku nestáva.

Súhlas.
  • Odpovědi 93
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Proč by to někdo strhával? To je podpásová argumentace.

To je přece běžná situace na silnici. Přejdíždíš na dálnici 2-3 auta jedoucí třeba 120 a z dálky bliká "závodník" ať mu uhneš. Když neuhneš hned, on musí brzdit a v tom případě jsi nazýván minimálně debilem nebo posunky typu zdvižený prostřední prst nebo dokonce v horším případě najížděním na auto. Najezdil jsem cca 750 tisíc km a jedno z toho, co mě s.re je blikání světly ve stylu "uhni", v Německu prostě dá rychleji jedoucí řidič levý blinker a je to. Světelná houkačka je používáno spíše k odvrácení hrozícího nebezpečí. Na druhé straně jsou řidiči, co jedou schválně vlevo a nereagují naprosto na nic. Souhlasím s tím, že vzájemná ohleduplnost je u nás na nízké úrovni.

.

Odesláno

Možná to tak nevyznělo, ale nemluvím tu o těch 10%, kdy jede někdo v levém pruhu, protože musí (tedy předjíždí), ale proto, že tam už jede půl hodiny a nehodlá na tom co změnit. Jenže on je možná problém v tom co kdo považuje za předjíždění, protože řada individuí si myslí, že je to nekonečný rpoces plný očekávání a naděje a hlavně velká pohodička protože já jsem král a moje je silnice a všichni ostatní počkají a blikat může jenom totální kretén, agresor, zloděj a kriminálník, protože normální člověk má na všechno dost času, protože normální člověk po silnici jezdí "bjánko" na výlety a normální člověk nechvátá, nemusí nic stihnout, protože mu o nic nejde.

Ona by to pohodička opravdu mohla být, nebýt právě lidí, kteří tak agresivně spěchají.

Jistě se pletu, ale napsal jsi to tak, jako bys patřil k těm agresivním blikačům-lepičům.

Odesláno

S tím, že v prostředním pruhu, případně v levém na dvouproudovce jezdí nejvíc slepců, co na dálnici jedou 90 a ve městě 40km/h naprosto souhlasím a taky mě to nervuje.

V pořádku... mladá žena v pravoůhlém posedu v autíčku jako je Yaris si něvěří a jede pomaličku. Proč ale v rychlém pruhu?

Taky jsem přesvědčenej, že kdyby se toto nedělo, byla by doprava plynulejší, každý by jel jak chce.

Asi i pro ekoligii by byl přínos nejezdit v levém pruhu brzda/plyn pokaždé, když jede někdo rychleji a dojede zmiňované.

Odesláno

To je přece běžná situace na silnici. Přejdíždíš na dálnici 2-3 auta jedoucí třeba 120 a z dálky bliká "závodník" ať mu uhneš. Když neuhneš hned, on musí brzdit a v tom případě jsi nazýván minimálně debilem nebo posunky typu zdvižený prostřední prst nebo dokonce v horším případě najížděním na auto. Najezdil jsem cca 750 tisíc km a jedno z toho, co mě s.re je blikání světly ve stylu "uhni", v Německu prostě dá rychleji jedoucí řidič levý blinker a je to. Světelná houkačka je používáno spíše k odvrácení hrozícího nebezpečí. Na druhé straně jsou řidiči, co jedou schválně vlevo a nereagují naprosto na nic. Souhlasím s tím, že vzájemná ohleduplnost je u nás na nízké úrovni.

.

J8 nevím, na mě ještě žádné rychlejší auto nic neukazovalo, zatímco ty co předjíždím po mě furt něco "hází". A druhá věc, prostě absurdních závodníků,kteří to budou v normální pracovní čas valit 240 třeba po D1 je minimum.

Co se týká ohleduplnosti, ano tak to je, a právě problém je, že se z rychle jedoucí kategorizuje jako gauner.

Odesláno

Ona by to pohodička opravdu mohla být, nebýt právě lidí, kteří tak agresivně spěchají.

Jistě se pletu, ale napsal jsi to tak, jako bys patřil k těm agresivním blikačům-lepičům.

No dokonce se pleteš. Na p...l se nikomu nelepím a dokonce blikání používám tak jednou do roka, když už fakt nevím co. V 99 % se snažím podjet z prava a vy...t se na debila, který jezdí po dálnici v levým pruhu 100 (a nepředjíždí).

S tím spěcháním. Hochu, jen bych Ti nepřál, abys musel kvůli někomu někdy na té dálnici spěchat a nějaký votroubek tě záměrně blokoval.

Odesláno

to je taky tim, že lidí neznaj teorii...někdy žasnu, co z lidí padá, např. přikázaný směr jízdy anebo objíždění není

přikázaným směrem, ale doporučeným (protože je ta značka modrá, ne červená přeci)...nemluvě o nových značkách

to samý dálnice, každej si myslí, že je to paralelní kízda a neví, že levý pruh je jen k okamžitému předjetí...

jinak já chodil kdysi do takový skoro vesnický autoškoly a tam to probíhalo taky "samostudiem" jinými slovy, teorii

jsem neměl, jen jízdy...o technický ani nemluvě, říct autoškolákovi, že kluk z vesnice jako já, neumí rozebrat a

zase složit š 120 L...to je jako přiznat se k jiný sexuální orientaci

Odesláno

S tím, že v prostředním pruhu, případně v levém na dvouproudovce jezdí nejvíc slepců, co na dálnici jedou 90 a ve městě 40km/h naprosto souhlasím a taky mě to nervuje.

V pořádku... mladá žena v pravoůhlém posedu v autíčku jako je Yaris si něvěří a jede pomaličku. Proč ale v rychlém pruhu?

Taky jsem přesvědčenej, že kdyby se toto nedělo, byla by doprava plynulejší, každý by jel jak chce.

Asi i pro ekoligii by byl přínos nejezdit v levém pruhu brzda/plyn pokaždé, když jede někdo rychleji a dojede zmiňované.

Ba ba ..
Odesláno

Taky dost jezdím a na našich cestách je to děs (snad možná v Rumunsku je to horší). Pohrdání pravidly je nejen většinou motoristů tolerováno, je přímo uctíváno. To, co si zde někteří řidiči dovolí, to by je na západ od našich hranic ani nenapadlo. Nesouhlasím s buzerací za nalepenou značku, prošlou lékárničku nebo propadlý řidičák, ale vřele souhlasím s exemplárními tresty pro řidiče gaunery (viz posledních pár kauz).

Odesláno

Taky dost jezdím a na našich cestách je to děs (snad možná v Rumunsku je to horší). Pohrdání pravidly je nejen většinou motoristů tolerováno, je přímo uctíváno. To, co si zde někteří řidiči dovolí, to by je na západ od našich hranic ani nenapadlo. Nesouhlasím s buzerací za nalepenou značku, prošlou lékárničku nebo propadlý řidičák, ale vřele souhlasím s exemplárními tresty pro řidiče gaunery (viz posledních pár kauz).

Já nevím, do jaké míry byly ony dva nebo tři mediální excesy takové, jak je nám prezentováno, jak to skutečně na té silnici bylo, co tomu předcházelo apod. Ty exemplární tresty akorát zhorší situaci, protože těm volům, kteří je vyprovokovali dají do ruky bič.

Pokud bych měl věřit na spravedlnost a demokracii, tak ať jsoou trestáni obě skupiny. Jak ti bezdůvodně rychlí a prý agresivní, tak Ti bezdůvodně pomalí a jedoucí v rychlých pruzích. Obě dvě skupiny vyvolávají stres a nebezpečné situace.

Odesláno

Cha cha musím se smát. Češi jezdí jako prasata, (horší jsou snad jen Poláci, probíralo se to tady v jiném vlákně). Zastávat se toho chudáka co si musí zvyšovat ego tím že brzdí po předjetí mi přijde rovněž komické. Je to přesně tak jak píše Traveller: "To, co si zde někteří řidiči dovolí, to by je na západ od našich hranic ani nenapadlo." Já bych tresty pro takovýhle prasata ještě pěkně zvýšil.

Odesláno

Cha cha musím se smát. Češi jezdí jako prasata, (horší jsou snad jen Poláci, probíralo se to tady v jiném vlákně). Zastávat se toho chudáka co si musí zvyšovat ego tím že brzdí po předjetí mi přijde rovněž komické. Je to přesně tak jak píše Traveller: "To, co si zde někteří řidiči dovolí, to by je na západ od našich hranic ani nenapadlo." Já bych tresty pro takovýhle prasata ještě pěkně zvýšil.

O jeho případu nevím nic, na to abych zněj měl dělat prase, nebo ho obhajoval. O tom toto téma není. Ale přesně po česku je každej v Mercedesu, BNW ... zloděj, gauner a prase a je třeba jej potrestat. Tahle česká závist nikde na západ není (ikdyž bohužel i oni jednou najedou na tuhle levicovou ukřivděnou rétoriku).
Odesláno

O jeho případu nevím nic, na to abych zněj měl dělat prase, nebo ho obhajoval. O tom toto téma není. Ale přesně po česku je každej v Mercedesu, BNW ... zloděj, gauner a prase a je třeba jej potrestat. Tahle česká závist nikde na západ není (ikdyž bohužel i oni jednou najedou na tuhle levicovou ukřivděnou rétoriku).

Já o jeho případu vím dost na to abych ho prasetem nazval. Že "je každej v Mercedesu, BMW... zloděj gauner a prase" jsem nikdy neřekl. S tou závistí souhlasím, to je jedna z vlastností českého národa kterou fakt nemůžu vystát.

Je to všechno o ohleduplnosti a kultuře chování a ta bohužel v ČR chybí.

Ještě trochu statistiky:

Počet mrtvých na silnicích za rok 2010:

ČR - 753

Švédsko - 270

Proč asi?

Odesláno

Jezdím denně a všimám že někteří majitelé superbů a pašáku se neobtěžují při přědjíždení a zařování se zpět do pruhu dávat blinkr,možná už je ani do takových super aut :crying_anim: páčku na blinkry nedávají ja nevím nevlastním ani jedno s těch bomba aut,já páčku na blinkr v autě mám. :rolleyes:

Odesláno

Já o jeho případu vím dost na to abych ho prasetem nazval. Že "je každej v Mercedesu, BMW... zloděj gauner a prase" jsem nikdy neřekl. S tou závistí souhlasím, to je jedna z vlastností českého národa kterou fakt nemůžu vystát.

Je to všechno o ohleduplnosti a kultuře chování a ta bohužel v ČR chybí.

Ještě trochu statistiky:

Počet mrtvých na silnicích za rok 2010:

ČR - 753

Švédsko - 270

Proč asi?

Proč asi? 20 let se nám tu policajti snaží namluvit, že největší problém je rychlost. Je to lež. Největší problém je nevěnování se jízdě a pak pokračuje nedání přednosti v jízdě. Protože pravidla tu zná málokdo.

Dalším problémem jsou silnice, které neodpovídají ničemu co by se silnice mělo nazývat. Navíc nejsou stavěné na provoz, který se od revoluce možná zdvacetinásobil. Ještě před deseti lety jsem v noci jezdil Praha Vary s jedním potkaným autem. Dneska je to neustálé přepínání tlumených a dálkových. Dále je to vozový park. Tuhle estrádu co je u nás ve Švédsku myslím nemají. A hlavní problém je mozek lidí. Protože stále za 20 let nepochopili, že už nežijeme za Husáka a že svět se změnil.

A ten největší problém v téhle zemi jsou policajti. Příklad?

Obec ve které je rekreační kemp. Ceduli obce přesunuli 200 metrů za rybník. Celou zimu, když se tam neukáže živá noha, tam ta z...vená hovada měří, v létě, když je to tam o hubu a samé dítě, samý kolo, tak se tam policajt neukáže, protože by málo vydělal. Málo? Ostrá zatáčka a viadukt. 5x do roka bouračka v noci. Napadne někoho ze správy silnic či policajtů , aby se tam dala značka, nebo dvě, tři, jako kráva? Ne. To je mimo pravomoc. Další? Odbočka z dálnice úplně zamrzlá a na ní hromadná nehoda. Policajti stojí až za nehodou a nemají ani maják. N aotázku, proč před tu zatáčku nedají alespoň trojúhelník, se dozvím, že tu vyšetřují nehodu. Málo? Policie, která prvního listopadu, když je 15 nad nulou jde chytat zimní pneumatiky? Policije, která místo bay dělala opatření pro bezpečnost a prevenci schovává ve křoví, aby na nesmyslném místě dala pokutu za rychlost.

Řekni mi kolik % omezení na silnici kvůli práci na silnici je pravdivých? Na 95% se nic neděje, týden, dva, měsíc. Takže jim nikdo nevěří a pak najednou ouha, jedno bylo oprávněné.

Jestliže správce silnic se chová jako parchant, jestliže policajti se chovají jako krysy a ministra udávají za značku za sklem na poli. Co pak kdo chce po řidičích? A po kterých? Těm co mají lepší auto a všichni jim závidí a blokují je, znesnadňují jim předjíždění apod., nebo po těch, co stále jezdí ve 120 škodovce a neví, že mají zrcátka?

Navíc, půlka těch mrtvých jsou páteční a sobotní návraty ze zábav na vesnicích. Taková cesta Mezi Milevskem a Rožmitálem, je jedna malá křížová výprava.

A ještě poznámka, neznám Švédsko, ale typnul bych si, že hustota provotu bude ve Švédsku hluboce pod naší.

A pokud o jeho konkrétním případu víš dost, tak se poděl, třeba ho nazveme prasetem všichni. Ikdyž o tom to tu není.

Odesláno

No dokonce se pleteš. Na p...l se nikomu nelepím a dokonce blikání používám tak jednou do roka, když už fakt nevím co. V 99 % se snažím podjet z prava a vy...t se na debila, který jezdí po dálnici v levým pruhu 100 (a nepředjíždí).

S tím spěcháním. Hochu, jen bych Ti nepřál, abys musel kvůli někomu někdy na té dálnici spěchat a nějaký votroubek tě záměrně blokoval.

Tak nevím, "podjíždění zprava", jak tomu říkáš, to je snad ještě horší, než to blikání v levém pruhu. Navíc je to samozřejmě v rozporu s pravidly. Nebudu používat ty vulgarismy, kterými ve svých příspěvcích oplýváš, ale jako by se stalo.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...