Jari Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 pravidla jsou špatný, ale takový je třeba změnit a ne je obcházet Tohle bych podepsal. Bohužel u nás si hodně lidí myslí, že blbý pravidla se mají ignorovat.
Locque Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 Kluci, jaké máte hodinky? To jo slovo! Dneska Steelfishe. Co Ty?
Cin Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 Můžu ještě jedno téma? Váš názor? Rakušáci jsou poměrně upjatí. Samé značky, zákazy, příkazy. Němci jsou dejme tomu disciplinovaní od přírody, ale Italové? Takové Miláno je jeden velkej silniční chaos a přesto já z toho mám pocit, že to má svůj napůl nepsaný řád. Prostě to plyne tak přirozeně. Vždycky co jsem tam obdivoval je, že se šedásáti letý chlap chová setjně svěže, duševně svěže, jako dvacítka. U nás tohle není. Mám pocit, že zde stále přetrvává ta "nálada" z komunismu, kdy člověk v 60 byl zralej do důchodu, byl usedlej, neaktivní, na odpis. (Samozřejmě generalizuji). Může i v tom být problém na silnici, že je zde výrazný střet mezi těmi, kteří unikli tomuto schématu a těmi, kteří do něj zapadají? Ono to nejsou je 60-tníci. Mám pocit že u nás je taková řada 40, 50 a někdy i mladších. Jmse pasivní, upjatej a frustrovanej národ? Jsou to nejméně dvě různá pojetí skutečnosti, nemyslím, že je to upjatost nebo frustrace. V jednom respektuji pravidla a nepřemýšlím nad jejich smyslem. Dovolím si to při zjednodušení nazvat německým pojetím (i když z mé praxe shledávám konkrétně v Německu méně dopravních omezení, o jejichž smyslu bych mohl mít pochyby, než u nás. Nejsem si ani jist reprezentativností mé zkušenosti). V tom druhém - opět zjednodušeně "italském" (pro mě osobně spíše "řeckém") pojetí respektuji pravidla já, ostatní řidiči i policie v určitém "akceptovatelném rozptylu" okolo striktního znění pravidel a vyhlášek. Komplikace mohou nastat, když se v provozu tato pojetí střetnou. V zásadě na tom není nic špatně míněného, jen si ti lidé nerozumí.
Mike-72 Odesláno 12. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 No jo, ale to pak neni co řešit, jestli ten pocit nemáš. Já bych 90 taky nejel, ale jsem si vědomej toho, že něco porušuju a když mě změřej, tak můžu nadávat akorát sám sobě. Jestli porušuješ zákon/vyhlášku a přesto máš pocit, že jednáš správně, pak nechápu založení tohohle vlákna... Ta reakce je myšlená, jinak. Jinými slobvy tedy necítím provinění. O přestupku vím. Jinak to vlákno je ale o úplně něčem jiném, než o mém pocit že jednám správně:-)
Cyber Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 Hodinky tady nikoho nezajímají , tady je to jen o závisti, debilech, udáních, šestiválcích, a rychlosti
Cyber Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 Ano. Tado, mluv o sobe, ne o národu, zase tak moc jsi pro něj neudělal Tyhle kecy miluju.
Peta-Biker Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 Locque: Planet Oceany - máš výborné názory, chlape, je vidět, že jste s bandim rodina. Poučovat tady člověka, který nadává na naše řidiče a sám nechápe, že porušuje pravidla, když překročí rychlost... Stojí Ti to za to? :DTeď tu naběhne zase driver tada, který má najeto 2 miliony kilometrů a dá mu za pravdu,protože v zásadě nic nepáchá a museli bychom mu to dokázat - takový člověk studuje práva...
Návštěvník Tada Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 Hodinky tady nikoho nezajímají , tady je to jen o závisti, debilech, udáních, šestiválcích, a rychlosti Tak já dávám odpověď na otázku "jaký je můj názor na český národ?". A ten je takový jaký je. To, že se snažím stýkat spíše s lidmi, kteří se tomu trochu vymykají a nejsou to závistivci nebo udavači, je druhá věc.
Locque Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 Ta reakce je myšlená, jinak. Jinými slobvy tedy necítím provinění. O přestupku vím. Jinak to vlákno je ale o úplně něčem jiném, než o mém pocit že jednám správně:-) Já z toho mám pocit, že s tím chceš jen svoje jednání obhájit. Ale možná Ti jen nerozumim. Ale jak nemůžeš cejtit provinění, když o přestupku víš, tomu nerozumim opravdu.
Mike-72 Odesláno 12. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 Jsou to nejméně dvě různá pojetí skutečnosti, nemyslím, že je to upjatost nebo frustrace. V jednom respektuji pravidla a nepřemýšlím nad jejich smyslem. Dovolím si to při zjednodušení nazvat německým pojetím (i když z mé praxe shledávám konkrétně v Německu méně dopravních omezení, o jejichž smyslu bych mohl mít pochyby, než u nás. Nejsem si ani jist reprezentativností mé zkušenosti). V tom druhém - opět zjednodušeně "italském" (pro mě osobně spíše "řeckém") pojetí respektuji pravidla já, ostatní řidiči i policie v určitém "akceptovatelném rozptylu" okolo striktního znění pravidel a vyhlášek. Komplikace mohou nastat, když se v provozu tato pojetí střetnou. V zásadě na tom není nic špatně míněného, jen si ti lidé nerozumí. Ano. Já prostě bytostně nemůžu respektovat pravidlo, které je nesymslné. Prostě odmítám brzdit na 30 kvůli práci na silnici, která tam nikdy nebyla a nikdy nebude. A nedokážu v pohodě jezdit po Praze 50 kvůli omezení hluku, v místě kde nejsou obytné domy a kdy tohle pravidlo téměř žádný hluk nesníží. A já prostě necítím autoritu vůči represivnímu orgánu, který na těchto nesmyslech za rohem chytá. Já si ho prostě nevážím za jeho práci. Já bych toho policajta co dá němci pokutu na české cedulce o parkování vyhodil z práce, okamžitě.
adamo Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 Souhlas, nejsem si jen jist, jestli nerespektování autorit je příčina nebo následek - myslím následek řady buď nesmyslných nebo minimálně diskutabilních omezení, předpisů, praxe (výbava nové lékarničky, měření rychlosti v křoví za začátkem obce), pokud se mám držet ve sféře působnosti dopravní policie. Za svou krátkou řidičskou kariéru (8 let a asi 100-120 tisíc km) jsem dostal pokutu dvakrát. Jednou to bylo 500Kč za zhaslá světla a asi o týden propadlou technickou u vozíku, který jsem si půjčil od dědy. Podruhé lísteček za stěračem od MP za parkování na hlíně u silnice (oni to formulovali jako silniční vegetace). A to jsem zdaleka nejezdil vždy pomalu a slušně. Takže buďto pokutují jenom za hlouposti nebo mám hrozné štěstí. Jinak se mi líbí co psal bandicoot. Represe má smysl, pokud platí pro všechny. Pokud ale mám možnost "to zařídit přes kámoše", je to špatné...
Locque Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 Locque: Planet Oceany - máš výborné názory, chlape, je vidět, že jste s bandim rodina. Poučovat tady člověka, který nadává na naše řidiče a sám nechápe, že porušuje pravidla, když překročí rychlost... Stojí Ti to za to? :DTeď tu naběhne zase driver tada, který má najeto 2 miliony kilometrů a dá mu za pravdu,protože v zásadě nic nepáchá a museli bychom mu to dokázat - takový člověk studuje práva... Auto jako zbraň? :-) Jojo, PO. To má štábní kulturu. Taky je mám v hledáčku :-)
Peta-Biker Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 Cyber: Je mi smutno z toho, že když tady někdo pleskne krásnou recenzi na hodinky - jako psal romulada a nebo další, tak je tam mnohem menší ohlas než u sraček a moralizování o tom, jak kdo má jezdit...
Milis Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 Hodinky tady nikoho nezajímají , tady je to jen o závisti, debilech, udáních, šestiválcích, a rychlosti Jo, téma naprosto k prdu, jak tady bejvá poslední dobou zvykem. Pro vysypání si pytlíka se ze silničních a jiných frustrací doporučuju DFENS, tam si s tou rychlostí, debilama a šestiválcema užijete až až. LOCK a hrozně bych si přál, aby noví členové měli taky nějakej zájem o hodinky, když už je tohle (snad ještě je) fórum o hodinkách.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.