Přejít na obsah

1 hlas

1. 1. Vlastni nekdo hodinky te znacky? (Kalibr ETA 7750)

• viz stranka "uhr.info"
      1

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nedavno jsem si koupil na denni noseni hodinky znacky "Uhr" (viz stranka "uhr.info"). Ke koupi me privedl kalibr ETA 7750, ktery tika v mnoha luxusnich hodinkach (napr. Breitling, ktery dela "tuning" s naslednou certifikaci COSC "Contrôle Officiel Suisse des Chronom?tres"), ktere se prodavaji za nekolikanasobnou cenu. Zatim je mam jen kratce, takze zvedavy na prispevky a hodnoceni dalsich majitelu.

Odesláno

Nese.e tě trochu ten Breitling? Jinak bys ho tak často jako referenci nezmiňoval.

Sice jsem se pořádně nedočetl nic o hodinkách Uhr, zato už po několikátý čtu, že to jsou vlastně jako béčka pro chytrý lidi, co nejsou blbý aby platili několikanásobek a cítím tam osten.

Odesláno

Nese.e tě trochu ten Breitling? Jinak bys ho tak často jako referenci nezmiňoval.

Sice jsem se pořádně nedočetl nic o hodinkách Uhr, zato už po několikátý čtu, že to jsou vlastně jako béčka pro chytrý lidi, co nejsou blbý aby platili několikanásobek a cítím tam osten.

Ne, ale mi je lito nosit Breitlingeny na vsedni den. Tak jsem hledal neco, co nenasere, kdyz je poskodim, nebo mi je nekdo slohne a presto se pri rozhovoru (pokud je nutne "zamachrovat") k Breitlingam dostanem.

Odesláno

Taky asi PAM schovam a koupim Parnis, abych je náhodou nepoškodil nebo mi je neukradli a budu je nosit už napořád. A při rozhovoru budu vždy říkát, že PAM mám doma!.................Posted Image Posted Image

Odesláno

Jo tak... něco jako když řekneš majiteli S6, že vlastně je ze stejný stáje jako tvoje HTP a dokonce některý páčky u volantu jsou shodný...

Tohle jsem si kdysi taky myslel, že moje steinharty B-Uhr jsou vlastně stejný jako lolohhovy PAM. Lhal jsem si do kapsy asi týden, pak sem sám sebe prokoukl.

Odesláno

Taky asi PAM schovam a koupim Parnis, abych je náhodou nepoškodil nebo mi je neukradli a budu je nosit už napořád. A při rozhovoru budu vždy říkát, že PAM mám doma!.................Posted Image Posted Image

Nemusíš je mít doma. Stačí když zamávaš parnisem a řekneš "ty vole, paráda, víš že to má stejnej stroj jako panerai?".
Odesláno

Nemusíš je mít doma. Stačí když zamávaš parnisem a řekneš "ty vole, paráda, víš že to má stejnej stroj jako panerai?".

Pro me byl stroj opravdu priorita cislo 1. A ETA 7750 neni zadny levny smejd, za ktery by se clovek musel stydet. No a ze delam ve stavebnictvi, tak jsem hodne v terenu a lozit po stavbe s Brajtlema na zapesti je tak trochu nonsens. Mimo to, ze je muzes opravdu poskodit, je to dobry tak akorat na nasrani zakaznika a delniku. Trochu understatementu nekdy nezaskodi.

Odesláno

Pro me byl stroj opravdu priorita cislo 1. A ETA 7750 neni zadny levny smejd, za ktery by se clovek musel stydet. No a ze delam ve stavebnictvi, tak jsem hodne v terenu a lozit po stavbe s Brajtlema na zapesti je tak trochu nonsens. Mimo to, ze je muzes opravdu poskodit, je to dobry tak akorat na nasrani zakaznika a delniku. Trochu understatementu nekdy nezaskodi.

To je všechno jasný. Já jen, že to člověka stejně neoblbne. Myslet si, že je to vlastně skoro jako béčka, paneraje, jánevimco, tohle prostě nefunguje dlouhodobě.
Odesláno

To je všechno jasný. Já jen, že to člověka stejně neoblbne. Myslet si, že je to vlastně skoro jako béčka, paneraje, jánevimco, tohle prostě nefunguje dlouhodobě.

Myslim, ze si trochu nerozumime, ja nepotrebuji nikoho oblbovat, ani sebe, ani jine, z toho uz jsem vyrost.

Ale obratme diskuzi: potapky s otaceci lunetou, funkci chronografu, datumovka, vodotesne do 200 m, kalibr ETA 7750, cena 499,- Euro.

Najdi mi vyrobce, ktery mi nabidne tyhle parametry se stejnym kalibrem a ja smekam.

Napr. Steinhart se strojkem ETA 2824 popr. 2893, ktery je o par trid nize nez 7750, stoji srovnatelne prachy (treba TRITON za 560,- E)

post-11342-052929600 1295168820.jpg

Odesláno

Myslim, ze si trochu nerozumime, ja nepotrebuji nikoho oblbovat, ani sebe, ani jine, z toho uz jsem vyrost.

Ale obratme diskuzi: potapky s otaceci lunetou, funkci chronografu, datumovka, vodotesne do 200 m, kalibr ETA 7750, cena 499,- Euro.

Najdi mi vyrobce, ktery mi nabidne tyhle parametry se stejnym kalibrem a ja smekam.

Napr. Steinhart se strojkem ETA 2824 popr. 2893, ktery je o par trid nize nez 7750, stoji srovnatelne prachy (treba TRITON za 560,- E)

Takže pokud tomu dobře rozumím: Máš doma hodinky nějaké značky, která je prestižnější, nežli UHR. Jsi natolik duševně zocelený, že Ti nevadí po stavbách nosit něco méně prestižního, například UHR. U hodinek UHR oceňuješ cenu, strojek atd. Pak Tě chápu, a říkám jediné: Ty hodinky se mi pouze NELÍBÍ :-(

Návštěvník Kamil
Odesláno

.... se strojkem ETA 2824 popr. 2893, ktery je o par trid nize nez 7750...

V čem je o pár tříd níže? V kvalitě, spolehlivosti, přesnosti, odolnosti?
Odesláno

Radim tím zřejmě myslí to, že 7750ka je o dvacet let staší, než strojky řady 289x, je tlustší, natahuje se jenom jednosměrně, umí se narosto úžasně rozvibrovat, základní strojek je tlustší atp. Vyrábí se to všude možné a v základu je to docela tesařsky zpracovaný strojek.

Ale vlastně neee -že by tu třídu navíc dělalo chronograf modul s jiným rozhozením ciferníčků, než když se to hodí na 2892ku?

A takové evoluční srágory, jako 2894, který používá i IWC v Portofinu prakticky bez úprav........ Hm?

Odesláno

Radime, připadá mi, jako bys měl propagaci UHR-hodinek jako vedlejšák :sad01_anim:

To je samozrejme naprosta blbost, ale kdyz mi da nekdo tip, kde se da dobra kvalita koupit za slusnou cenu, tak ja osobne jsem rad.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...