Přejít na obsah

Grand Seiko SBGE001

Doporučené příspěvky

Včera mi kuriér priniesol úplne nové hodinky Grand Seiko SBGE001. Dnes ráno som sa chystal urobiť zopár kvalitných fotiek, rozložil som statív, namontoval foťák, nasadil objektív, pripravil vhodné osvetlenie. Hodinky som umiestnil na scénu, avšak čosi som urobil nesprávne, a tak sa pomaly začali zosúvať smerom k hrane, že bez môjho zásahu by spadli na podlahu. Inštinktívne som sa ich snažil zastaviť, no pritom som zavadil o foťák tak nešťastne, že sa začal spolu so statívom rútiť k zemi. Akrobatickým kúskom sa mi podarilo zachrániť foťák pred rozbitím, lenže hodinky som už nedokázal zachytiť, iba som do nich neobratne vrazil rukou, čím som ich vymrštil do vzduchu. :wallbash: Celé to bolo ako v spomalenom filme. Hodinky leteli vzduchom, vedel som, že už nemám žiadnu šancu ich zastaviť, a tak som len v napätí pozoroval ich tvrdý dopad na keramickú dlažbu. Na chvíľu sa mi zatmelo pred očami, začali sa vynárať desivé predstavy rozbitého sklíčka, rozmlátenej safírovej lunety a pokrivených koliesok strojčeka. Po nervy drásajúcich sekundách večnosti som k nim pribehol. Boli obrátené sklíčkom nadol. Vzal som ich do ruky a vyhľadával poškodenia. Sklíčko v poriadku. Niekoľko škrabancov na púzdre - ok, to sa spraví. Pár vrypov po obvode lunety. Hľadám ďalej. A prúser - kovové obloženie lunety je na pozícii s číslom 16 zdeformované s množstvom drobných vrypov a maličkých preliačenín. Horor. :skull: Už tri hodiny to fixujem. Trocha snahy o vyrovnanie, lapovací papier, abrazívna guma, jemný prášok oxidu céru na zrkadlové leštenie. Nekonečný cyklus brúsenia, leštenia a prezerania lupou. Konečne začínam skutočne chápať dokonalosť mechanického spracovania hodiniek Grand Seiko...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Skvělá volba modelu! Bez ohledu na poškození se těším na fotky a postřehy z používání.

EDIT: A vlastně mi z normálních fotek nikdy nedošlo, že jsou luminisceční i čísla na lunetě.

Odkaz ke komentáři

hm, vo filme by z toho bola asi pekná groteska, ale v reále si také niečo radšej ani nepredstavujem ... najmä pri nových hodinkách a zrovna Grand Seiko, tomu hovorím smola. Držím palce pri eliminácii škody! V každom prípade si kúpil super hodinky, gratulujem, aj keď teraz máš asi zmiešané pocity.

Upraveno uživatelem krizko
Odkaz ke komentáři

Gratuluji ke koupi. Skvělé hodinky, které tady mají opravdoví fajnšmekři. Pokud Tě to aspoň troch utěší, své tehdy nové Panerai for Ferari jsem poslal k zemi ani ne za měsíc. Na beton. Oprava - deset tisíc kačáků. Držím Ti palce!

Odkaz ke komentáři

Gratuluji, moc pěkné stroje...a šíleně popsanej příběh...já už jen čekal že jsi do nich ve vzduchu kopnul a spadly do měkkého křesla,bohužel né :sad01_anim: taky jsem zjistil, že čím víc se snažím k věcem chovat opatrně tím častěji se něco posere. Tak snad to poškození nebude tak drastické, hodinky jsou pokřtěny a teď už si je jen užívej.

Odkaz ke komentáři

Gratuluji ke koupi. Skvělé hodinky, které tady mají opravdoví fajnšmekři. Pokud Tě to aspoň troch utěší, své tehdy nové Panerai for Ferari jsem poslal k zemi ani ne za měsíc. Na beton. Oprava - deset tisíc kačáků. Držím Ti palce!

Prístup "skapala mi koza, nech skape aj susedovi" mi je cudzí. Potešiteľné je, že väčšinu vrypov sa mi podarilo celkom dobre zamaskovať; laici sú schopní lokalizovať miesta opráv len s námahou.

Dnes mi všetko padá z rúk, asi som z tej udalosti ešte dosť rozrušený. Týždeň bol náročný, takže si trochu oddýchnem a až potom sa pokúsim tieto hodinky nafotiť znova.

Odkaz ke komentáři

Krásné hodinky s vyspělými strojky, gratuluji.

Podivuji se na tak malou reakci členů. Kdyby přišel s takovouhle dvojicí krasavců YPO, mohli by jste se p osrat a gratulace by byly na minimálně deset stran.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...