skalis Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2011 Nejkomičtější je potom stroj P.3000 v platině s plexiglas. KO... Zkus se na to podivat takhle. Ty platinovky (PAM 373) jsou delany podle historickyho prototypu 2533, ktery nikdy nedospel do faze seriovejsi vyroby. Takze z historickyho hlediska je tu obrovska exkluzivita. Zrejme proto u Paneraj rozhodli, ze remake bude pouze jako limitovana serie v pouzdre z nejdrazsiho materialu. Platina ma oproti zlatu vyhodu, ze neni zlata a tudiz barevne nenarusuje historizujici podobu hodinek. Tu naopak doplnuje plexi. Pisu to trochu jako ucelovou obhajobu, tak si z toho odneste jen ten jiny pohled na vec. Ale co opravdu nechapu, je odpor nekterych k akrylatovym sklum. Proc vam tak vadi? Najdete ho na vsech vintage hodinkach od mosaznych Poljotu po zlate Pateky, tak proc by nemohlo byt i na modernich hodinkach? Mne osobne plastikovy skla nijak neurazi a naopak je mam docela rad.
zdr Odesláno 18. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 18. ledna 2011 nechcem rypat ale plexiglas za 10.000? Plexi? Vsetky starsie rolexy pouzivaly PLexi 30 rokov Tak isto ako omega speedmaster. Takze si nemyslim ze by to bolo nejako krehke. Tiez sa to pouziva v letectve
Frantik Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2011 Taky nemám s plexi problém. Není plexi jako plexi
Churchill Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2011 Tak na těch bronzovejch bych si fest ulít
PhoeniX Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2011 Zkus se na to podivat takhle. Ty platinovky (PAM 373) jsou delany podle historickyho prototypu 2533, ktery nikdy nedospel do faze seriovejsi vyroby. Takze z historickyho hlediska je tu obrovska exkluzivita. Zrejme proto u Paneraj rozhodli, ze remake bude pouze jako limitovana serie v pouzdre z nejdrazsiho materialu. Platina ma oproti zlatu vyhodu, ze neni zlata a tudiz barevne nenarusuje historizujici podobu hodinek. Tu naopak doplnuje plexi. Pisu to trochu jako ucelovou obhajobu, tak si z toho odneste jen ten jiny pohled na vec. Ale co opravdu nechapu, je odpor nekterych k akrylatovym sklum. Proc vam tak vadi? Najdete ho na vsech vintage hodinkach od mosaznych Poljotu po zlate Pateky, tak proc by nemohlo byt i na modernich hodinkach? Mne osobne plastikovy skla nijak neurazi a naopak je mam docela rad. OK. V žádném případě neházím plexi do popelnice. Plexi tady bylo, je a bude. Bude už z toho principu, že právě bylo. V žádném případě nekritizuji plexi jako samotné nebo snad na hodinkových ikonách. Nepleťte tady hrušky s jabkama. Kritizuji plexi na NOVÝCH modelech PANERAI. Jestli chtěli 100% autenticitu, měli vyrobit stejně velké pouzdro jako kdysi, stejný stroj (CORTEBERT) jako kdysi a navrch na to plácnout to plexisklo. Tady prostě udělali nové hodinky s novým strojem s novou velikostí se starým sklem. Umí také krásně broušený safír (viz. obrázek) oproti kterému je plexi opravdu krokem zpět. Kór za tu pálku. PS: OMEGA Moonwatch Hesalit - opravdu pecka
tombed Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2011 důležité jsou vnitřnosti, jestli plexi nebo safír, to už není žádný závratný cenový rozdíl, OP chtělo udělat historickou reminescenci, která se myslím dokonale povedla, a jak píše Skalis, nepochybuji, že půjdou na dračku (ovšem já su špageťák a srdce mi pro ně bije) Leošu, ten rozdíl v ceně safíru a plexi, při celkové ceně hodinek, nebude závratný, fakt v tom já osobně nevidím problém, bude to o osobních preferencích, já to jako krok zpět neberu, tím neříkám, že by to měli sázet na všechny modely, určitě ne, ale tady zrovna se mi to líbí, koukej po strojovně, kvalitě pozdra, cifru, celkovém imagi, letos holt frčí plexi
sureshot Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2011 PANERAI Luminor COMPOSITE Marina 1950 3 Days SIHH 2011 PANERAI Luminor Submersible 1950 3 Days BRONZO SIHH 2011
PavelK Odesláno 19. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2011 Např. já jsem proti plexi taky zaujatý a asi žádný rozumný důvod pro to nemám, nicméně přesto bych se to pokusil trochu vysvětlit. Můj odpor k umělým hmotám (jak se jim dřív říkalo), pramení nejspíš z mé obecné zkušenosti s tím, že výrobky z nich moc nevydrží. Patrně proto, že umělé hmoty se často používají pro svou nízkou cenu a tomuto cíli je pak podřízena celá konstrukce. S tím souvisí pocit, že výrobky z umělé hmoty jsou jaksi ošizené, že jde jen o jakousi náhražku (klasického materiálu). Možná i proto se jim už neříká umělé hmoty, ale plasty - kromě toho, že je to kratší, to nemá hanlivý nádech. Umělé hmoty jistě v posledních letech či desetiletích velmi pokočily a v některých případech je jejich použití zcela namístě, ale přesto vždy radši sáhnu po výrobku z kovu, dřeva, či v tomto případě safíru. Odrazuje mě to od mnoha hodinek (převážně vintážních, ale i nových), které by se mi jinak velmi líbily (teď nemám na mysli Panerai).
Frantik Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 Jezis ty jsou nadherny. Jednoduchy, nadherny. To je retro jako prase.
tombed Odesláno 26. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2011 ještě pro němčináře: PAM 386 PAM 384 PAM 375 PAM 373 PAM 382 PAM 372 PAM 368 PAM 345
Návštěvník YPO Odesláno 29. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2011 krátký report ze SIHH 2011 = ZDE
Návštěvník YPO Odesláno 29. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2011 mohl by mi nějaký metalurg vysvětlit, proč je to takhle dojebaný a není to celý z bronzu ? - to je AA+ hnus - podobně to mají i některé PVD hodinky - celý černý a dýnko stříbrný = co tím do p....e sledujou - he he tady máte průvodce panerai mánií :-)
Carllos Odesláno 29. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2011 (upraveno) Ahoj,metalurg nejsem,ale myslím si ,že bronzová slitina by nedělala dobrotu ve styku s kůží,proto je spodek z nerezové ocele,ale je to pouze moje doměnka. Upraveno 29. ledna 2011 uživatelem Carllos
Návštěvník YPO Odesláno 29. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2011 Ahoj,metalurg nejsem,ale myslím si ,že bronzová slitina by nedělala dobrotu ve styku s kůží,proto je spodek z nerezové ocele,ale je to pouze moje doměnka. to by mohlo dávat smysl, ale právě jsem zjistil, že bronzů je jako sra*ek a jestli jsou všechny alergický nevím - každopádně je to hnusný a ty hodinky to dost degraduje - teda u mňe http://cs.wikipedia.org/wiki/Bronz
Návštěvník YPO Odesláno 29. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2011 ten spodok je z titanu to je jedno z čeho to je - má to být celý z bronzu a basta - a nejftipnější je, že na ten tvůj antialergicky kruzok napísali Bronze --- to sem teda nasranej
Carllos Odesláno 29. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2011 ten spodok je z titanu Já to nepitval,jestli titan,nebo nerez,reagoval jsem jen na Ypovu reakci barevného sladění kovů.
sureshot Odesláno 29. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2011 potom si sikovne a nepriamo spochybnil celu marketingovu politiku panerai (a bodaj by to bol "moj" antialergicky krouzek...ja mam len ine kruzky zatial, prosim nerus ich) to je jedno z čeho to je - má to být celý z bronzu a basta - a nejftipnější je, že na ten tvůj antialergicky kruzok napísali Bronze --- to sem teda nasranej
Návštěvník YPO Odesláno 29. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2011 potom si sikovne a nepriamo spochybnil celu marketingovu politiku panerai (a bodaj by to bol "moj" antialergicky krouzek...ja mam len ine kruzky zatial, prosim nerus ich) jo jo marketing to vymyslel a nedostal zpětnou vazbu od dyzajnéra = je to prostě píčovina, která je z lícové strany krásná a z opačné hnusná - něco jako spálenej bramborák - naštěstí tu vnitropodnikovou nekomunikaci vyvažuje jejich novej strojek (P3000) a Unitas s velkou slávou umírá - he he - ale to už sme zase u jinejch hodinek
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se