Waawe Odesláno 26. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2011 Dobrý den přátelům strojků, tímto příspěvkem bych vás chtěl požádat o radu. Dostal jsem od kamaráda hodinky Axcent of Scandinavia Power X3100B-267 Můj odkaz , které on dostal od svého obchodního partnera. Takto samozřejmě nemám záruční list. Bohužel jsem zjistil, že jeden z menších ciferníků ukazující jednotky hodiny je o 12 hodin posunutý. Takto, když mi datumovka o půlnoci přeskočí na další den, tato ručička mi ukazuje poledne. Mé dilema je takové: mám tuto nedokonalost na hodinkách ignorovat a nedovolit hodináři "zbytečně" zasahovat do nových hodinek, nebo si vadu mohu nechat odstranit, protože se jedná o snadný úkon a šikovný hodinář si s tím snadno poradí? Mám strach, aby nebyly poškozeny podstatně více, nedokážu si představit, jak složitý úkon je posunutí ručičky. V jednom hodinářství mi hodinář řekl, že pokud nenajdu záruční list, maximálně za 200,- Kč mi opravu provede. Tak co mi doporučíte? Raději hodinky nechat a nevrtat se v nich, nebo je donést do hodinářství a za pár korun je budu mít zpátky v bezvadném stavu? Díky za vaše doporučení, pokusím se přiložit fotku mého strojku. Klidný den. Waawe Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
ricous Odesláno 26. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2011 V Quartzu se vůbec nevznám, ale měl jsem něcopodobného na "chronu-quartz" a odoborník kibi mi poradil povztáhnout korunku (o jednu polohu) a tlačítky chronografu je srovnat.
Waawe Odesláno 26. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2011 <br />V Quartzu se vůbec nevznám, ale měl jsem něcopodobného na "chronu-quartz" a odoborník kibi mi poradil povztáhnout korunku (o jednu polohu) a tlačítky chronografu je srovnat.<br /><br /><br /><br /> Děkuji za odpověď. Vámi uvedeným způsobem se mi posouvá sekundová ručička, mně jde ale o ten malý ukazatel napravo, který ukazuje celé hodiny.
ricous Odesláno 26. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2011 Ani když to zkusíš tím druhým tlačítkem? A nemá to něco společného se zaplýma stopkama? Měla by se ti pohybovat ta malá vteřinovka vlevo, ta velká centrální je ke stopkám. Aspoň myslím. A nevykej mi :-)
bandicoot Odesláno 26. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2011 S tím nic přes tlačítka nepude, je to napevno zpřevodovaný - nejsem hodinář, ale sundání a nandání ruček je snad jeden ze základních úkonů. BTW: celkem pěkný hodinky, ale smrtelný fotky pro CDMA
Waawe Odesláno 26. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2011 (upraveno) S tím nic přes tlačítka nepude, je to napevno zpřevodovaný - nejsem hodinář, ale sundání a nandání ruček je snad jeden ze základních úkonů. BTW: celkem pěkný hodinky, ale smrtelný fotky pro CDMA Díky za odpověď, za ty fotky se omlouvám, bohužel nevidím tlačítko edit. :-( Upraveno 26. ledna 2011 uživatelem Waawe
Waawe Odesláno 26. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2011 Ani když to zkusíš tím druhým tlačítkem? A nemá to něco společného se zaplýma stopkama? Měla by se ti pohybovat ta malá vteřinovka vlevo, ta velká centrální je ke stopkám. Aspoň myslím. A nevykej mi :-) Za vykání se vám omlouvám. Nene, ani tak se mrška nepohne. :-(
solidus Odesláno 27. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 a datum se překlápí předpokládám o půlnoci - myslím o půlnoci na velkých ručičkách ... takže posunout o 12h dobře tím pádem nejde .... je tak?
bandicoot Odesláno 27. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 a datum se překlápí předpokládám o půlnociNo jak se to vezme podle ručky na 24h ciferníku se datum překlápí v poledne. Neřešte to, stačí jen o 12 h přesunout ručku na cifru 24h.
Waawe Odesláno 27. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 (upraveno) a datum se překlápí předpokládám o půlnoci - myslím o půlnoci na velkých ručičkách ... takže posunout o 12h dobře tím pádem nejde .... je tak? Přesně tak, buď se mi datum překlápí v poledne, nebo, pokud pokud přetočím velkou ručičku o 12 hodin, malý ciferník napravo ukazuje o půlnoci, kdy se překlápí datum, poledne. Asi risknu toho hodináře, 200 korun za takovou práci je zadarmo, jen si vzpomínám, jak mi v jednom hodinářství měnili baterii a skončilo to škrábancem přes celý kryt. U těchto by mi to vadilo. Hodinář, s kterým jsem se radil, se tvářil, že to není nic těžkého, tak tam asi zítra zajdu, snad tu ručičku nepoškodí. :-( Upraveno 27. ledna 2011 uživatelem Waawe
bandicoot Odesláno 27. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 Neboj. Hlavně aby to byl hodinář, ne měnič baterek.
Waawe Odesláno 27. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 Neboj. Hlavně aby to byl hodinář, ne měnič baterek. Jen abych to poznal. Tenhle měl na očích brýle a před nimi nějaké sklo, vypadal jak profík. :-) Snad to nebyl imitátor. ;-) No, budu trpět, než je dostanu zpět.
bandicoot Odesláno 27. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 Zas tak to neprožívej je to taková IKEA mezi hodinkama. Sorry za joke, nedalo mi to. BTW chrona od nich mám taky
Waawe Odesláno 27. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 Zas tak to neprožívej je to taková IKEA mezi hodinkama. Sorry za joke, nedalo mi to. BTW chrona od nich mám taky Zvlášť, když jsem je dostal zadax, viď... :-) Popravdě nevím, jakou mají tyhle strojky reputaci, o většině známých značek jsem alespoň slyšel, o těchto nikdy. Jaké máš ty?
bandicoot Odesláno 27. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 Hele model ani nevím. Myslím Freeway. Uvnitř je Miyota. Normální fashion značka s desítkama modelů a žádaným příběhem o severským designu. Nevím jestli se dá mluvit o reputaci já jí neznám, jsem totiž o patnáct let dál než cílovka.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se