Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,myslenka funkce vice pasem je super!

Ale uprimne jsem dost hledal a vubec jsem nepochopil jak to ma fungovat na mechanickych hodinkach!

Jeden druh mel jednu rucicku navic,jednoduche,ucinne a neprehledne... je i jiny system u klasickych mechanickych hodinek???

Diky!

Odesláno (upraveno)

Princip je stejny, jedna rucka navic, kde si muzes nastavit hodinu alternativniho casoveho pasma. Jednoduche, ucinne a naprosto prehledne. V kombinaci s 24hod lunetou muzes i 3 casova pasmaPosted Image

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

1. podla mna najviac nazorne a lahko pochopitelne na prvy pohlad je system napr. Fortis B42 GMT, kde mas:

- cifernik - klasika prve casove pasmo

- vnutorna luneta - 24h skala - druhe casove pasmo, alebo vyuzijes ako klasika pre orientaciu am/pm

- vonkajsia luneta - 24h skala - tretie casove pasmo, alebo ak vyuzivas vnutornu 24h lunetu na am/pm, mas druhe casove pasmo

2. notoricky zname Glycine Airman - vysvetlenie ako vnimat casy sme riesili minule vo vlakne k airmanom - vid obr.

3. alebo vyzadujes aby si mal nadpisy miest a podla toho odpocet posunu casu? (z toho velkeho mnozstva vyberam napr. Eterna Kontiki GMT, alebo nazorne Mommo design)

post-6829-042437300 1296418289.jpg

post-6829-088093200 1296418301.jpg

post-6829-084951000 1296418387.jpg

post-6829-055280200 1296418415.jpg

post-6829-055188700 1296418506.jpg

post-6829-031901600 1296418537.jpg

Návštěvník Tada
Odesláno

Systémů je spousta:

Posted Image

Ale já mám nejradši tento - GMT ručka a otočná luneta, je podle mě nejlepší a nejpřehlednější...:

post-4392-058062000 1296418587.jpg

Odesláno

NOMOS : A tenhle system zas nechapu!! Ale uz to vypada lepe!

Jak nekdo napsal nahore,ze to je velice prehledne?? Tak to fakt nevim,prijde mi to velice neprehledne!

Systémů je spousta:

Posted Image

Ale já mám nejradši tento - GMT ručka a otočná luneta, je podle mě nejlepší a nejpřehlednější...:

Odesláno

Mne u mechanických GMT modelov vadí, že sa tam nedajú nastaviť posuny o polhodiny alebo štvrťhodiny. Takých pásiem je v Ázii viac než dosť... Vedia to iba niektoré modely so zvlášt subdialom s minútovkou aj hodinovkou pre druhé časové pásmo, ale tých je ako šafranu :-(

Odesláno

NOMOS : A tenhle system zas nechapu!! Ale uz to vypada lepe!

Jak nekdo napsal nahore,ze to je velice prehledne?? Tak to fakt nevim,prijde mi to velice neprehledne!

No ale to je trošku tvůj problém, nemyslíš??

Druha rucka, ktera ukazuje hodiny v jinem casovem pasmu, minuty jsou stejne. Co je na tom sloziteho a neprehledneho?

Návštěvník Tada
Odesláno

Wawrik: Glucine airman se nastavuji (otacenim lunety) po pul hodine a moje Accutron Astronaut klidne po tectvrt hodine...

Odesláno

Jo to mas pravdu,ze to je muj problem,spis me to jen zajima a chtel jsem to vysvetlit!

Slozite to neni,jen mi to neprijde proste prehledne!A jestli Tobe jo,tak to je jedine dobre pro Tebe!

Stay cool! Posted Image

No ale to je trošku tvůj problém, nemyslíš??

Druha rucka, ktera ukazuje hodiny v jinem casovem pasmu, minuty jsou stejne. Co je na tom sloziteho a neprehledneho?

Návštěvník Tada
Odesláno

Nomosy funguji nasledovne: na 24h disku se ti ukazuje domovsky cas ve 24h formatu, tlacitkem se posouva hodinova rucka smerem o jednu hodinu vpred a zaroven se tim meni nazev casove zony v okenku na pozici 3

Odesláno

Ještě se dá najít takovýhle systém. Nemá další ručku, místo toho se otáčí mezikruží s hodinami a dá se tak v libovolném okamžiku odečíst čas v libovolném pásmu.

Posted ImagePosted Image

Odesláno (upraveno)

Recept na odečítání času aneb GMT for dummies

(bez urážky, ja jsem taky dummy, a proto to dělám tak, jak bych chtěl já, aby mi to lidi vysvětlovali :) )

post-268-091458400 1296473984.jpg

takže máme GMT hodinky

post-268-093537700 1296474025.jpg

když si odmyslíš tu červenou GMT ručku, tak sou to normální hodinky co ukazují 9:10

post-268-023299000 1296474101.jpg

druhý čas ukazuje červená ručka a spolu s minutovou (mění se jen hodiny, stejně jako pásma, i když se země neotáčí po pásmech) čili by teoreticky ukazovaly 8:10, jenže abys poznal, jestli a.m. nebo p.m. je ciferník rozdelen ne na 12, ale 24 hodin, takže v druhém pásmu je 16:10

takhle to aspon chapu ja teda...

edit: nadpis

Upraveno uživatelem vanderB.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...