kutilprim Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Odesláno 6. února 2011 Řeším problém s odštíplím smaltem na ciferníku. Máte někdo zkušenosti s opravou ?
borp18 Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Odesláno 6. února 2011 Tak tohle bych použil já. Slyšel jsem ale i o barvách na sklo, co se pečou v troubě. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Josef01 Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Odesláno 6. února 2011 A nedá se to opravit přímo opravovací barvou na smalt?
borp18 Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Odesláno 6. února 2011 Většinou má jiný odstín. Zkusit lze vše, ale je dobré si nechat zadní vrátka, tedy zkoušet jen to, co se dá vrátit do původní podoby. U cenějších věcí bych to nezkoušel.
kutilprim Odesláno 6. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2011 Je to u hodinek které nemají velkou cenu. Chtěl bych to jen trochu zaretušovat, aby to nebylo tak vidět. Je to v místě kde je upevňovací čep. Hodinky hodlám používat k běžnému nošení, chodí cca dvě minuty napřed.
mechano Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Odesláno 6. února 2011 Je to u hodinek které nemají velkou cenu. Chtěl bych to jen trochu zaretušovat, aby to nebylo tak vidět. Je to v místě kde je upevňovací čep. Hodinky hodlám používat k běžnému nošení, chodí cca dvě minuty napřed. Tak to použij to, co ti napsal borp. Pozor na ušpinění.
borp18 Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Odesláno 6. února 2011 Pěkně si obruš brslen nebo vem něco jiného hodně špičatého (po železe ti to ale bude lést vzhůru a při dotyku vše sjede dolů!). Nabrat opatrně trochu na hrot a jakoby zakápnout, barva by neměla mnoho převyšovat díru. Trochu se seschne. Lepší naředit a případně zopakovat.
kutilprim Odesláno 7. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2011 Kde se to dá koupit, kolik to stojí a jak se to přesně používá ? Je to něco jako tmel ? Nemám s tím žádné zkušenosti.
borp18 Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Je to takový teplem tavitelný vosk. vyrábí několik zahraničních firem, jsou prý i růzdné barvy. Kdo to prodává v čechách nevím. Trocha se nanese na otvor a zataví teplem. Jde to pak slušně zaleštit a drží na tom i nějaká ta čárka tuží.
kutilprim Odesláno 9. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 9. února 2011 Děkuji za informace a odkaz kde se to dá koupit. Ale 500 se mi nechce dávat, navíc celou krabičku bych asi nikdy nevyužil. Nedá se sehnat něco podobného, ale levněji ?
pikec Odesláno 9. února 2011 Nahlásit Odesláno 9. února 2011 Tak já to taky plánuji, ale než se do toho dám bude to trochu trvat. Ale už mě aspoň předem Ježíšek nadělil PLOTÝNKOVÝ SMALT, tak snad to půjde. Koupeno zde.
kutilprim Odesláno 9. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 9. února 2011 Tak já to taky plánuji, ale než se do toho dám bude to trochu trvat. Ale už mě aspoň předem Ježíšek nadělil PLOTÝNKOVÝ SMALT, tak snad to půjde. Koupeno zde. Díky, už jsem si barvu objednal, vypadá to slibně, nejdřív to radši vyzkouším na jiném více poškozeném ciferníku.
pikec Odesláno 10. února 2011 Nahlásit Odesláno 10. února 2011 Prosím, dej sem pak foto před a po. Určitě to bude zajímat více lidiček. Díky
kutilprim Odesláno 12. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. února 2011 Prosím, dej sem pak foto před a po. Určitě to bude zajímat více lidiček. Díky Určitě to sem pak dám, z obchodu mi ještě nepřišlo potvrzení o objednávce, možná to budu muset objednat znovu.
kutilprim Odesláno 18. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 18. února 2011 Tak jsem to už vyzkoušel, pro mé účely to postačí . Smaltovací prášek se musí nasypat s kopečkem, protože po rozlití to dost klesne. Já jsem dělal 3 vrstvy, než jsem to zarovnal s okrajem původního smaltu. Pokud posypete ciferník v místě kde nechcete, dá se po zatuhnutí odloupnout třeba žiletkou, nebo šroubováčkem. Ciferník jsem nahříval zapalovačem (nemám sporák s plotýnkama, ale se sklokeramickou deskou). Pracuje se s tím dobře, ale každý by si to měl radši vyzkoušet na nějakém pokusném ciferníku jako já. Odstín je trochu do šedožluta ale není to tak hrozné. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
prim_1967 Odesláno 5. března 2011 Nahlásit Odesláno 5. března 2011 Aj toto je dobré: Emailovéčíselníky opraviti (Českýmechanik, 1889) Tmel tentose připravuje takto: Rozehřeje se v malé plechové nádobce jistá část bílého vosku, do něhož podostatečném rozehřátí přiměšuje znenáhla dobře utřená zinková běloba tak dlouho, až směs náležité bělosti aměkkosti dosáhne. Jakmile do té míry vychladne, že jí do vyplnění porušeného,před tím nahřátého místa nanésti lze, otře se rovným a hladkým předmětem, bypřebývající směs se odstranila. Bylo-li vše dobře provedeno, není porušenémísto k rozeznání. Pro častější potřebu možno směs v zalitém kornoutě na dáleuschovati
Mirek Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Tak to vypadá mnohem líp než moje cibule opravený hodinářem, který ke všemu nakonec popletl i indexy. Jednou jsem viděl opravu ciferníku, která se dělala barvama, co se nakonec musely vypálit v keramické peci a to bylo jiný kafe.
kutilprim Odesláno 22. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2011 Tak to vypadá mnohem líp než moje cibule opravený hodinářem, který ke všemu nakonec popletl i indexy. Jednou jsem viděl opravu ciferníku, která se dělala barvama, co se nakonec musely vypálit v keramické peci a to bylo jiný kafe. Asi to bylo dost drahé, nebo ne ?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se