Návštěvník cecil Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Ahojmusím tady vložit pár obrázku asi nejlepších diversek od Orient.Jinak pro ty co je nznají mají:46x17mm,5,5mm safír s nazelenalým vnitřním antireflexem,in house cal. 46n4a -3s/den,300m vodotěsnost,na orig. tahu váží cca.240gr, na watchadoo 310gr.Špičkově zpravované pouzdro i orig. tah,ukazatel rezervy chodu, asi nejlepší luminiscence co jsem kdy viděl.Za zmínku stojí i krásná luneta, s nádherným chodem a zapuštěnými indexy.Orient 300m jsou často porovnávány se Seiko MM a to jak kvalitou provedení tak také i příslušností k japan high-end diverům.Hodinky jsou velmi těžké a masivní, tak jsem je na zimu převlékl na krásného černého krokodýla, s dílny mr.Šímy a myslím že jim velmi sluší.Než jsem si tyto krásné "mašiny" pořídil,nosil jsem výborné Suma, ale je to zase vyšší level a to nejen cenou ale i celkovým dotažením do detailu, plné indexy,pouzdro,luneta a krásná masivní korunka, to vže za to rozhodně stojí.A jsem moc rád že tu vznikla kolonka Orient, což je značka kterou mám opravdu rád a všechny Orienty co jsem kdy mněl, mi vždy bez vyjímky dlouho a dobře sloužily. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
jaarda Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Krásný hodinky, jaký je rozdíl mezi tvými a WZ0181EL ? Díky.
juraj85 Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Gratulujem!Vyzeraju vyborne.Maju hacking a moznost natahu korunkou?
Návštěvník cecil Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Žádný,akorát že mají jiný znak OrientStar, který je myslím určený výhradně na japonský trh.A pak ještě vyšel nový model, s vylepšeným kalibrem jenž má hacking s tímto znakem.Já vzhledem k tomu že běží dosti přesně, hackingu nevyužiji, a ani jsem jej nevyužíval u jiných hodinek co jsem mněl.
Návštěvník cecil Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 ještě jedna fotka se Seiko 6309 a Schaumburg Aquatitan.Seiko 6309, jsou o dost větší než Seika řady 7002,skx007 atd. a ve srovnání s Orient 300m působí trochu subtilně, ale i tak jsou to krásné vintážní divery, na remake potápěčském řemenu fa. Isofrane. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jiribartl Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Hm, z té trojice jsou orienty nejvýraznější...
Radimk Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Nemůžu si pomoct, ale mě to pouzdro trochu evokuje SKX007, možná těma oblinama na bocích..Šikovně mají vyřešený tah - přidají materiál na pouzdru a nepotřebují první dílek, u Orientů obyčejně plechový.Pěkné, jo jo. I ta luneta se dá.Jak by teda dopadlo přímé srovnání se jmenovanýma Seiko-Sumo?
Návštěvník cecil Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 pro Radimk: Jak jsem tu už psal, mněl jsem i Suma, a samozřejmně že strojek 6r15 má hacking, a man. nátah a mněl by být v tomto ohledu lepší.Nicméně stroj co je v Orientech, hack nemá, a man. nátah u diversek není nijak podstatný.Konkrétně na toto téma jsou sálodlouhé debaty na wus, a já vzhledem k tomu že už jsem nějaké hodinky mněl a to hlavně divery i daleko dražší které rovněž nemněly man. dotažení jsem to nikdy nepotřeboval.Co se týče srovnání Suma s Orient 300m, tak Orienty jsou opravdu vyšší třída a to snad ve všech směrech.300m vodotěsnost oproti 200m u Suma, Plastické velmi precizní indexy a nemluvě o daleko lepší luminiscenci,nadupaný tah stejně dobrý jako u Seiko MM suprovně vyřešená pot. extenze, safír 5,5mm! s vnitřním antireflexem oproti Hardlex u Sumo.Celkově pouzdro je fantasticky opracované a vyleštěné do zrcadlového lesku, střídaje s matnými ploškami u tahu.Luneta ta je kapitola sama o sobě, to je uplně jiný kafe oproti Sumo a působí zpracováním jako od Rolexu.22mm tah oproti 20mm u Suma což ocení nejen majitele většího zápěstí.Orient 300m jsou i o dost větší a těžší než Suma, což však každému nemusí vyhovovat.Celkově se nebojím napsat verdikt že Orient 300m jsou lepší než Suma, protože to tak je.Ale Sumo jsou zase hodinky svým vynikajícím zpracováním za dobrou cenu, asi lepší kauf ale je to na každém jak vysoko si určí latku.Ještě k tomu tahu a podobnosti s SKX007, to nejde srovnávat není to standartní Orient produkce, nýbrž OrientStar a ta má daleko lepší tahy i na jiných modelech než jsou 300m ale tento tah je jeden z nejlepších co jsem kdy mněl vůbec.S skx007, si moc alespon dle mého názoru podobné nejsou, spíše si jsou podobné se Seimo Marinemaster 600 spring-dr, ale to už je zase o dost dražší kousek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník cecil Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 ještě jsem zapomněl dodat že když 300m vyšly byla jeji kat. cena 1860usd, dnes je to konkr. tento model i na e-bay za nějakých 1250-1400usd.Ještě foto luminiscence... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Radimk Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Dík, dobré postřehy.Ještě jeden moment - sklo mi přijde utopený pod lunetou, tzn že ta vnitřní hrana lunety ( vložky) bude náchylná k poškrábání, jako třeba u Samurajů.Ta podobnost s 007 byla jen v oblosti pouzdras v oblasti8-11 hod, jinak nic, to je OK.Ta rezerva mi tam přijde u tohoto typu zbytečná, až jsem na ni skoro alergickej. Orient tuto komplikaci levně zvládnul, a teď ji cpe kde se dá.Jinak poráda, nemám k nim výhrad!
Návštěvník cecil Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 sklo je souběžné s vnitřní hranou lunety, opticky to klame, asi to má na svědomí tlouštka skla nebo ten antireflex, nebo neumím nejspíše fotit. Jinak ta oblost hran, to trochu ano jsou si tímto snad podobné všechny Seika i Orienty.No ta rezerva tu bych taky oželel, stejně jako u MM-600spring dr. Nejhezčí z této trojice jsou jednoznačně Seiko Marinemaster 300m. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Radimk Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Jo, jednu dobu byly MM-ka mojí modlou a ikonou. Jenže teď si je nějak nedokážu zdůvodnit. Ta cena je za "pracovní nástroj" v naší zeměpisné šířce prostě šílená.Co se Japonců týče- skončil sem u Sumýšů. Orienty - já je pocitově beru trochu níž. Sice bezdůvodně, ale Seiko je mi bližší. Nemám pro to reálný základ, ale je to tak.Tím ale nechci říct, že tyto třístovky nejsou parádní.
Rudykopalsson Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 mě tam čuří ta rezerva nátahu... jinak pěkný hodinky... pro japonský potápky mám slabost:-)
instant Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Jo, jednu dobu byly MM-ka mojí modlou a ikonou. Jenže teď si je nějak nedokážu zdůvodnit. Ta cena je za "pracovní nástroj" v naší zeměpisné šířce prostě šílená. Co se Japonců týče- skončil sem u Sumýšů. Orienty - já je pocitově beru trochu níž. Sice bezdůvodně, ale Seiko je mi bližší. Nemám pro to reálný základ, ale je to tak. Tím ale nechci říct, že tyto třístovky nejsou parádní. ....ze ty si ten japan zraz odflakol chlape
Návštěvník cecil Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Suma jsou moc dobrý hodinky, mněl jsem je rád a vždycky jsem chtěl oranžový ale naskytla se slušná příležitost koupit OS.300M tak jsem neváhal a šel zase o stupínek výše v japoncích.Samozřejmně že Seiko MM-300m mně ale časem taky neminou
instant Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 k tym orientom, rozhodne sa mi pacia. aj s tou rezervou - je to Orient, tak nech tam je. Myslim ze po inovacii kalibra im uz nie je co vytknut.
Radimk Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 (upraveno) k tym orientom, rozhodne sa mi pacia. aj s tou rezervou - je to Orient, tak nech tam je. Myslim ze po inovacii kalibra im uz nie je co vytknut. Asi jo, asi to k nim bude patřit. Jo - Japan sraz mě minul. Já na to cestování nějak nejsem. Počtu pokoukám, ale sem línej..mně už se v podstatě nechce chodit ani do práce.. Upraveno 8. února 2011 uživatelem Radimk
welis Odesláno 8. září 2011 Nahlásit Odesláno 8. září 2011 Krásný...další brouk do hlavy. Ta lumi je výborná. Moje Mako by chtěli bratříčka...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se