Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 861
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Austrálie je sice "moderní" země a jsem si skoro jistý, že věděli, co ho kouslo. Ale. Vzdálenosti jsou tam trošku jiné než u nás a čas hraje zásadní roli. Další důležitá věc je, jaké to kousnutí bylo. Ač mají lidé za nejjedovatější hady obecně kobry, mamby, apod., tedy korálovcovité (nechci to nijak rozporovat, vzásadě to tak ... víceméně ...nooo ... je:)), tak nemají tak vyvinutý jedový aparát jako zmijovití. Nechci být nudný, takže - zmije mají sklopné jedové zuby, tím mohou zuby být delší, navíc jed je do kořisti vstřikován "vůlí", tedy zmije je schopná ovlivnit množství jedu. K tomu chřestýši ještě přidávají termoreceptory a jsou tak nejvyvinutějšími jedovatými hady. Naproti tomu korálovcovitým (kobry, mamba, atd.) jed do kořisti vytéká (když to trošku přeženu) a proto musí pro plnou dávku jednu párkrát "požvejkat". Nicméně vzhledem k potentnosti jedu většiny z nich nijak nesnižuji tohle evoluční řešení.

Co se účinku týče, tak - VELMI obecně - po kousnutí většiny zmijovitých máte výrazně větší šanci, že přijdete o pracku, to samé se samozřejmě děje i s vnitřími orgány. Po kousnutí většiny korálovcovitých se pravděpodobně udusíte nebo selžou další orgány. Ve finále je to ale skoro jedno :) Samozřejmě jsem to VELMI zjednodušil.

Je toho hodně :)

Odesláno (upraveno)

Tak nějaké fotky. Mám nic moc foťák a kvality fotografa podobné úrovně :)

Tááák, Corallus hortulanus, můj poslední nejedák. Samozřejmě plánuji dopárovat.

4bne.jpg

Samička barevné formy od jezera Skutari z Černé Hory - druh Vipera ammodytes

an99.jpg

A pan Kobřák. Naja kaouthia albino, tedy Kobra monoklová. Akorát se pan hajzl nechce fotit a od rosení už je špinavé přední sklo. Kdo mu tam chce pro lepší foto strčit pracku, je vítán :)

vndz.jpg

Upraveno uživatelem solidus
Odesláno

Krásní hadi, vždy jsem je chtěl ale narazil jsem u polovičky..tak aspoň jemeňák prošel a k tomu asi 5000 švábů...časem hodím foto

Odesláno

Super, moc pěkné!

Žabky jsem nedávno rozprodal, už jsem neměl nervy na nasazování mušek :)

Odesláno

Včerejší čištění ubikace, na snímku samice Cerastes cerastes, odchyt Egypt, v chovu rok, bez problémů na parazity apod. 3x už se mi porafali se samcem, je to u tohoto druhu docela běžné, zatím max otok a ok. Obecně celkem vznětlivá zvířata, co pro kousanec nejdou daleko. Na fotce je samice v pozici, kdy se dokola tře o sebe a vydává silně slyšitelný zvuk podobný chřestění. Zajímavostí jsou nadočnicové růžky.

2v09.jpg

wex8.jpg

Odesláno

Solide, kolik jich prosím tě máš ? Jsou úžasní, ale jak říkám, doma bych to neobhájil...

Odesláno

Neboj, ještě nějakou dobu je co fotit a vkládát :D

Ani nevim kolik, musel jsem už dát něco pryč, měl jsem velké oči a jak začali hadi dorůstat, tak došlo místo :( i proto jsem zrušil žabky a ještěrky. Viděl bych to tak na 30 hadů, víc to nebude, většina samozřejmě v páru, něco málo bych rád dopároval (např. Crotalus cerastes laterorepens, samec to zabalil a jsou k nesehnání :(). Spousta lidí toho má o moc víc. Já už bych to musel mít venku z haďárny a to samozřejmě nechci.

Ideální je samostatný uzamykatelný prostor, to je jasné, pak to třeba obhájíš ;)

Odesláno

Prostor by i byl, ale fakt bych to neobhájil, navíc bez zkušeností, nevím, nevím...aby se tkaničky netrápily

Odesláno

Jestli bez zkušeností, tak to opravdu nemůžu doporučit. Několikaletá zkušenost s nejedovatými je opravdu skoro nutná. Samozřejmě se to dá, proč ne, pokud je člověk rozumný, zvolí rozkrmené mládě např. ammodytky, bude důsledný, zodpovědný, atd. Hlavně žádné machrování, zkoušení, co si můžu dovolit, apod. Hodně číst, na youtube jsou i dobrá videa a jedařů je relativně omezená skupina a spousta z nich se dá oslovit a zajet na návštěvu s názornou ukázkou.

Odesláno

Do jedáků bych nešel (rozhodně ne na začátku), už jsem trochu starý na machrování :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...