bornholm Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 Hele, já bych si s tím nedělal moc těžkou hlavu. FF z nikoho lepšího fotografa neudělá. Spousta lidí co si jej pořídí a vzhledem k jejich znalostem/upřednostňovaným námětům/skutečným potřebám/návykům jeho hlavní výhody ani moc nevyužije/neocení. Přesto jsou spokojení a mají z něj radost. A o to tady přeci jde - vyzkoušet zase něco nového, zopakovat potěšení z budování setu, atd. A ještě musím souhlasit s názorem, že nemá smysl při nákupu skel na crop spekulovat s případným budoucím přechodem na FF. Člověk pak zbytečně nevyužije výhod, které skýtá současný systém (třeba právě levné a kvalitní širokáče, jak už tu bylo zmíněno). Jakmile jeden získá trochu přehled, měl by se poohlížet také po použitém vybavení - kvalitní a oblíbená skla si svou cenu drží a nehrozí významné finanční ztráty při změně systému.
kugita Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Odesláno 16. března 2011 FF nebo crop...mno..to už je jako Canon nebo Nikon... myslím, že vše má dvě strany mince..a každý mé své další plusy a mínusy..
little_w Odesláno 17. března 2011 Nahlásit Odesláno 17. března 2011 FF nebo crop...mno..to už je jako Canon nebo Nikon... myslím, že vše má dvě strany mince..a každý mé své další plusy a mínusy.. souhlas. jak rika kugita, jedine Canon :D
gougy Odesláno 17. března 2011 Nahlásit Odesláno 17. března 2011 jedine canon a jedine crop Jedině Nokia s barevným displejem. Přece si nebude nikdo kupovat foťák od výrobce kopírek a navíc s nějakým tím zrcadlem, ještě se to rozbije..
kugita Odesláno 17. března 2011 Nahlásit Odesláno 17. března 2011 canon je canon... ale na co být troškaři...to nej je prostě Hasselblad H4D no nic...zustanu do smrti u Canonu..;o) but the canon is the best way
Jay Doll Odesláno 17. března 2011 Nahlásit Odesláno 17. března 2011 H4D je sice fajn, ale co do praktičnosti bych doporučil spíš nějakou 645 Mamiya a k tomi IQ180 od Phase One, dosáneš lepších parametrů Takže kdo chce dobrej foťák na takové to domácí cvakání hodinek, fantazii se meze nekladou
Návštěvník admira Odesláno 17. března 2011 Nahlásit Odesláno 17. března 2011 troskareni, Canon ci Nikon, kup Leica S2 a nic neres,
kugita Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 troskareni, Canon ci Nikon, kup Leica S2 a nic neres, no nic proti Leice..ale ta už není co bývala...ten kinofilm jim proste sel podstatne lepe
dagou Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 no nic proti Leice..ale ta už není co bývala...ten kinofilm jim proste sel podstatne lepe A kolik tisíc záběrů jsi udělal s S2?
ggrand Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 1x zoom, co to je za tolik peněz?! Dyť takový skvělý Nikon dneska má 37x zoom a umí aj video a stojí míň než ten grip na tu obludnou Leicu, která je stejně převlečený Panasonic, sem totiž viděl od Panáku nějaký foťák a byl úplně to samé, co Leica ale za polovic jako.
Cyber Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 1x zoom, co to je za tolik peněz?! Dyť takový skvělý Nikon dneska má 37x zoom a umí aj video a stojí míň než ten grip na tu obludnou Leicu, která je stejně převlečený Panasonic, sem totiž viděl od Panáku nějaký foťák a byl úplně to samé, co Leica ale za polovic jako. 37x zoom :D ještě lepší jsou 328x zoomy
little_w Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 nechci zakladat vlakno, takze mirne OT. pracoval jste nekdo nekdy se skly Samyang (prodavaji se i pod oznacenim Vivitar, Pro-Optic, Bower, Falcon a Rokinon)? recenze maji vyborne, ceny taktez. ale presto bych rad slysel primou zkusenost. laka me 85mm / 1.4. vsechna jejich skla jsou pouze s manualnim ostreni, samozrejme. ale to je vcelku fajn. diky za postrehy.
kugita Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 A kolik tisíc záběrů jsi udělal s S2? no..jak to to rici...ne vzdy je nutna osobni zkusenost... řídit se tím, žijeme pořád v jeskyni
ggrand Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 Cyber: asi jsem zaspal dobu, ale kdo dělá tak boží objektivy s 328x zoom? Já si myslel, že práve Nikon s tím jejich je největší(=nejlepčí), co se dělá. little_w: měl jsem Falcon rybinu 8/3,5 a Samyang 85/1,4(oboje na Nikonu D300). K rybině jsem neměl výhrady(možná by se šikla kratší minimální zaostřitelná vzdálenost. 85mm se teď dělá minimálně pro Nikon s elektronikou, takže foťáky normálně měří expozici a ovládají clonu po 1/3EV z foťáku, nevím jak u jiných foťáků. 85 není špatná a už vůbec ne vzhledem k pěnězům, co za ní chcou. Uvádí, že ostří od 1m, ale můj kus ostřil až od 1,18m(měřeno od roviny čipu). Ostrost, protisvětlo naprosto OK. Objektiv jsem měl zároveň s makrem 105VR. 85/1,4 měla v 90%případů výborný bokeh,ale Nikkor ve 100%(jasan kvůli o 2 EV horší světelnosti s tím nešlo tak čarovat,ale byl vždycky 100%-ní). Makráč má taky lepší ostrost a hlavně kontrast+ostří podstatně blíž a je to AF no a taky má VR. Takže nakonec šel Samyang z domu. Ale přemýšlím, že ho koupím zpět(105mm na FF mi nějak nesedlo) než našetřím na Sigmu 85/1,4. No a ještě bych zapoměl, že opticky byl Samyang o dost lepší než Nikkor 85/1,8. Minimálně se mi z něj víc líbily barvy,bokeh a ostrost bez clonění.
kugita Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 nechci zakladat vlakno, takze mirne OT. pracoval jste nekdo nekdy se skly Samyang (prodavaji se i pod oznacenim Vivitar, Pro-Optic, Bower, Falcon a Rokinon)? recenze maji vyborne, ceny taktez. ale presto bych rad slysel primou zkusenost. laka me 85mm / 1.4. vsechna jejich skla jsou pouze s manualnim ostreni, samozrejme. ale to je vcelku fajn. diky za postrehy. Měl jsem ho pujčené na zkoušku a sklo jako takové spatne, ale mne docela dost limitovala nemožnost AF ostření. T6aké tu je problém s měřením expozice..na 7D ok ale na 40D problémy...
kugita Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 o dost lepší než Nikkor ..no být lepší než Nikon není přeci nic nového na trhu...;o) canon forever
ggrand Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 kugita: asi jo, já dělám do včel ;-)
RomanP Odesláno 24. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. března 2011 Přechod uskutečněn.Jak jsem psal ve vlákně kde poptávám skla, prodal jsem 550D a dvě skla a hned poté dojel pro 5Dmk2.Snad budu spokojenej. Jediný co mě trochu rozrušilo, že jsem zjistil jeden červeně svítící bodík a jeden znatelně méně zelenomordý.Četl jsem něco o přemapování, ale zatím to asi nechám trochu vychladnout, než se tomu budu věnovat. Předpokládám, že na to platí u Canonu stejně přísná pravidla jako jsou (nebo v minuosti byla určena) pro LCD displaye a tak by mě asi prodejce poslal do háje a servis asi taky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se