Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jeden známý mě požádal o pomoc s jeho problémem s hodinkami. Dostal darem Festiny, byly koupené v nějaké cečkové prodejní síti, tuším TopTime nebo tak nějak. Asi po půl roce s nimi byl prví problém, že se do nich dostala voda. Zašel s nimi na reklamaci a hodinky se mu vrátily bez problémů zpět, ovšem za měsíc to samé, opět proběhla oprava. Zhruba opět po měsíci tu byl ten samý problém, navíc upadla korunka hodinky se snad úplně zastavily. Opět probíhala reklamace s tím, že si neohlídal ten 30 denní limit pro vrácení peněz, hodinky mu neopravené vrátily (již s korozí na ciferníku) s tím, že jejich znalec to posoudil jako špatné zacházení (s čímž samozřejmě nesouhlasí, nemyl si s nimi ani ruce, musela se do nic dostat vlhokst). Kontrola přetěsnění atd neukázala na žádný problém s vodotěsnotí, proto si myslím, že byl problém od začátku v korunce...

Žádost o radu je tedy následující, na reklamaci byly 3x, opravené nejsou, další nemá smysl, protože oni si stojí za svým posudkem, jediná možnost je jít se kvůli těm hodinkám za 3,5k soudit. Oprava jinde by asi možná byla, ale zničený ciferník vám už nikdo opravovat nebude... Má tady někdo podobnou zkušenost? On by rád zkusil reklamovat v zahraničí, buď přímo napsat do fabriky, nebo distribuce v Německu nebo kdekoli jinde, problém je v tom, že na oficiálních stránkách žádný kontakt nenašel.

Pokud někdo může pomoci, budu moc rád :)

Odesláno

lidi to já vim taky, že jsou to sračky, nikdy bych to nevzal na ruku... ale on mě viděl jak si to štráduju s Fortisama a tak říká ha, ty asi rozumíš hodinkám, poraď mi... tak co jsem mu měl říct? já ze začátku myslel, že chce poradit s výběrem něčeho normálního...

Odesláno

OT: Zkus to na tomto fóru: http://forum.nosime-hodinky.cz/viewtopic.php?f=15&t=4

Tam je pan Sakal a ten má Festiny. Třeba Ti poradí. Rozhodně budu Váš dialog se zájmem sledovat.....

za ten link děkuju, ohromně mě pobavil :D

Já mám zatím jenom jedny hodinky od Marca a máma mi slíbila i nějakou mikču, aby mi to ladilo. :D :D :D :D

a teď vážně, opravdu vypadám jako někdo, kdo má potřebu se realizovat v takové diskusi? já Chronomag miluju, je to můj druhý domov...

Odesláno

Proste mu rekni, to co si o tom myslíš. Že nemá smysl se těma sračkama dál zabejvat. Pokud znalec usoudil, že se s nimi špatně zacházelo, je to tvrzení proti tvrzení, těžko se mu to bude vyvracet. Má prostě smůlu. Nemá smysl si s tím lámat hlavu. Ať je vyhodí a ty mu tady sežeň nějaké Seiko automat a uvidíš, jakou bude mít radost.

P.S. A dejte to pryč ze švýcarské sekce, Festina má dnes se Švýcarskem pramálo společného Posted Image

Odesláno

Proste mu rekni, to co si o tom myslíš. Že nemá smysl se těma sračkama dál zabejvat. Pokud znalec usoudil, že se s nimi špatně zacházelo, je to tvrzení proti tvrzení, těžko se mu to bude vyvracet. Má prostě smůlu. Nemá smysl si s tím lámat hlavu. Ať je vyhodí a ty mu tady sežeň nějaké Seiko automat a uvidíš, jakou bude mít radost.

P.S. A dejte to pryč ze švýcarské sekce, Festina má dnes se Švýcarskem pramálo společného Posted Image

Já jsem mu řekl, že když to nevyjde, že mu seženu Monstera...

Návštěvník eleven
Odesláno

Mě baví, jak je tady Festina ostrakizována. Já si tady o všech těch vašich úžasných automatech rád čtu, prohlížím si pěkný a zajímavý fotky, zajímá mě historie i všelijaké rozličné názory a diskuze a pravděpodobně, kdybych na to měl, si nějaké stylové automaty pořídím taky. Ale zatím za poslední čtyři roky nedám na moje Festiny 16169-5 dopustit. Jednak se mi stále moc líbí, což se, přiznám, o podstatné části současné produkce Festiny až tak říct nedá, za druhé oceňuji, že i přes to, že je seřizuji jednou za dva tři měsíce, když přetáčím datumovku nebo měním letní čas, tak po těch dvou měsících mají odchylku cca 2 sec. Za třetí ocenim, že jsou tiché, neboť hodinky z ruky na noc nesundávám. Mám tu nějaké čínské noname qartzky z eBay (se strojkem Miyota, co se údajně dávají do Citizenů.... - jak se holedbali na eBay), které jsem nosil, když jsem dával měnit baterii ve Festinách a u těch mne v noci to tikání dost rušilo, i když bylo velmi jemné. Takže když jsem pak tady kdesi četl, jak si někdo pochvaluje, že ty automaty krásně tikají, tak jsem ze svých plánů na koupi ustoupil. No, a že mi malá vteřinovka skáče po sekundách a nemám na ciferníku napsáno Swiss made, tak z toho se nehroutím.

Jestli vás to zbytečně nerozruší, tak se můžete podívat na fotky :-)

BTW, k dotazu bohužel radu nemám, snad jen odkaz na článek o "vodotěsných hodinkách".

http://blog.chronoshop.cz/?p=108&cpage=1#comment-1636

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Jestli jsem to dobře pochopil, tak současné reklamace proběhly pouze v rámci té céčkové prodejní sítě - co tedy zkusit komunikovat přímo zde ???

tam se taky obrátil, oni právě vypracovali ten posudek o špatném zacházení... právě proto chtěl kontakt do zahraničí

• po měsících...
Odesláno

Obávam sa, že kontakt do zahraničie nepomôže, nakoľko záruka Festiny nie je medzinárodná. Teda, jedine platí "medzinárodná záruka" medzi CZ a SK, ale neverím tomu, že by hodinky kúpené v CZ alebo na SK opravili v rámci záruky v Rakúsku alebo Nemecku... :(

Odesláno

Já jsem měl u festin přesně ten stejný problém až na tu korunku a neuhádáš nic, zahodil jsem je a pořídil si orienty, ted jsem spokojenej.

Poučil jsem se, stálo mě to 2.5k ale jsou i dražší omyly. Dopuručil bych známému něco od Seika / Orientu / Citizenu a rychle na tuhle zkušenost zapomene

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...