Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

po prozkoumání dostupnosti hodinářských stolů v Čechách jsem dospěl k názoru, že malý národ musí pěstovat všeumělství. Zkusíte to taky?

post-14027-005823900 1299074915.jpg

post-14027-011551100 1299074927.jpg

post-14027-085620500 1299074933.jpg

Odesláno (upraveno)

Palec nahoru, ale zkus se zamyslet nad absencí: opěrek na lokty, zachytávače nechtěně odpadlého materiálu, umístění zdroje el energie někam výš (přece se nebudeš pořád ohýbat), a ještě pár věcí :-)

EDIT: správnou výškou jsi si jist?

Upraveno uživatelem Bert
Odesláno

jojo, ad opěrky - taky bych je tam chtěl, na prvním nákresu jsem je tam měl integrované přímo do desky, jenže v Hornbachu řežou jen pravé úhly a musel bych zrušit pěknou hranu kuchyňské desky. Takže je asi udělám nějaké přídavné (některé stoly to také tak mají), nebo žádné, protože jako opěrky dobře slouží pootevřený šuplík. No a to už jsme u druhé otázky a tou je zachytávání toho co letí k zemi. Proto jsem nechal v šuplíku uprostřed větší volný prostor, který toto celkem pěkně řeší. Včera jsem to poprvé vyzkoušel a krásně to zazní, když ten šroubeček co se těšil na koberec žbluňkne do šuplíku cheche. Dokonce jsem intuitivně začal vymontované díly dávat do této přihrádky, jsou tam výborně na očích a přitom je nikam nesmetu. Respektive, co tam chci uklidit z podložky tam prostě smetu (nemusím lovit pinzetou, šetří čas). A co se týče zdroje el. energie, tak tam nechápu jak to myslíš, zásuvky mám zatím pod stolem (nechtěl jsem aby mi šroubek či pružinka zapadnul při letu do zásuvky, tam se blbě vyštrachává.

Správnou výšku jsem stanovil takto: stoly v Jihlavském učňáku jsou 100cm (vyčteno někde tady na foru), profi stoly jsou tak 90-120cm, no a já jsem 185cm, tedy trochu vyšší, takže 105cm asi bude akorát. Původně jsem chtěl dělat stůl s nastavitelnou výškou, ale to jsem v rámci rychlosti a jednoduchosti zrušil. Jednodušší je koupit si podsedák, nebo vysouvací židle.

Stolek má tyto rozměry 100cm šířka, 40 cm hloubka, 30cm výška.

Odesláno

JO jo, opěrky dodělat půjdou. Já osobně mám také raději ty "na ramínku". Pád šroubku do šuplíku je frajeřina :-) Takže už Ti zbývá pouze popřát klidné ruce. :-)

Odesláno

nemáte někdo nápad jak ty područky vyrobit?

Odesláno

ty přídavné vpravo, nejradši bych je nějaké podobné koupil a jen doupravil a přidělal

Odesláno

TADY se taky probíraly stoly, jsou tam nějaké fotky pro inspiraci.

jo na tohle jsem koukal, ale to je spíš o kupování a obdivování profi stolů, než o nějakém tom bastlení.

Odesláno

ty přídavné vpravo, nejradši bych je nějaké podobné koupil a jen doupravil a přidělal

Souhlasím s Tebou, mně se ještě více líbí když mají zarážku na loket, pak je to ale na výrobu ještě složitější. Do kdy je potřebuješ?

Odesláno

Nesmíš být takový cimprlich, někdo opravuje hodinky na ponku v garáži ;)

To možná opravuje, ale já osobně neznám nikoho, kdo opravuje hodinky na ponku v garáži, a přitom to dělá dobře. Nechci nějak výrazně šplhat u Mechána, ale zrovna on cimprlich být může :-) Ale není, a Ty jsi jenom postnul blbej stůl.

Odesláno

Hm, už chápu, ovšem ten stůl mi přijde lepší, než to co jsem tady doposud viděl. To zda je určen pro klenotníky nebo zlatníky není rozhodující. Má přesně to, co bych od stolu očekával (včetně zachytávací plochy) a rozumné velikosti. Samozřejmě mají tam i jiné modely, zřejmě tedy taky pro zlatníky.....

Posted Image

• po měsících...
Odesláno

Tak jsem si v neděli ve spolupráci s otcem za hodinku zbastlil tohle:

post-15382-079943600 1306184202.jpg

post-15382-007133700 1306184305.jpg

V garáži se našla jedna vyhovující deska, hranoly a odřezek z lina, pak se trošku vrtalo, šroubovalo, zatloukalo a bylo to hotovo. Posted Image

Akorát u toho odřezku jsem dřív tloukl než kontroloval rovnost...Posted Image

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...