Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

to je alespoň kovbojka :gunsmilie: Kam se hrabou telenovely :smile_anim: ... papi držím palce !!! vlastně i nám všem co vlákno čteme !

Odesláno

Ondřeji, mám jeden dotaz. Ak by si robil vlastné ručičky, máš nejakú ich limitnú hmotnosť? Je mi jasné, že tam nedáš "polkilové", ale len tak pre zaujímavosť, či existuje hmotnosť pri ktorej vplyv na odchýlku, záťaž na mechaniku je minimalizovaný.

Odesláno

Ondřeji, mám jeden dotaz. Ak by si robil vlastné ručičky, máš nejakú ich limitnú hmotnosť? Je mi jasné, že tam nedáš "polkilové", ale len tak pre zaujímavosť, či existuje hmotnosť pri ktorej vplyv na odchýlku, záťaž na mechaniku je minimalizovaný.

jo to by mě taky zajímalo... tuhle jsem četl v diskusi o ETA Valgranges, že prý menší strojky neutáhnout vetší ručičky (v hodinkách o průměru např. 46mm) tak by mě zajímalo co je na tom pravdy
Odesláno

Titan to řeší pánové :) normální, běžné ručky se dělají v drtivé většině z mosazi, která je těžká jako...

asi takhle - při naprosto stejném rozměru ručky má ocelová cca 85% hmotnosti mosazné, a titanová cca 40% hmotnosti ocelové...

Takže na seznamu věcí, ze kterých jsem při výrobě hodinek ve stresu, není zrovna hmotnost ruček nějak zvlášť vysoko :)

A Valgranges je podle mě spíše využití módního trendu ke zvýšení výdělku. (určitě jste si všimli, že Vs strojky vycházejí 3x - 4x dráž než běžná produkce s odpovídajícími parametry)

Odesláno (upraveno)
to Ondřej: Díky za info. Vieš, ber to ako otázku laika, ak by som vyrábal hodinky komplet mimo mechaniky, dostal by som sa aj k tejto veci, aká hraničná hmotnosť = výber z možností materiálu...ale to už máš zmáknuté :) Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

Tak pánové, telenovela je u konce, naši zase vyhráli :)

Jenom jedna rychlá fotka, už toho mám dneska tak akorát ;)

Posted Image

Díky za kouknutí, a za vaši pozornost při tomhle mojem hraní...

O'p'B

Návštěvník Tada
Odesláno

Paráda! :) Dokonce i certifikát k tomu je :)

A já už se těším na ty ocelové :)

Návštěvník Kamil
Odesláno

To nějak nechápu... Proč by to měl být vtip? Zasvěť mě.

Pokud budou, můžeš se na ně podívat na jeho stránkách. Ale ne tady!
Odesláno

Počkejte, aby to někdo vysvětlil i mojí maličkosti.... záleží na tom, kdo mi fotí hodinky, ve vztahu k tomu, jestli je tady můžu, nebo nemůžu ukazovat?

Ptám se, abych věděl, protože bych nerad udělal nějaké faux pas, ale pokud opravdu některé fotky na tohle fórum nesmí, tak je to škoda, protože ve své blízké budoucnosti opravdu nevidím změnu fotografa.

Díky předem za vysvětlení.

O'p'B

Návštěvník Kamil
Odesláno

Kibiho fotky tady nebudou ani náhodou, i když dá svolení. Chtěl odsud kompletně smazat včetně všech příspěvků a fotek. Dokonce chtěl mazat fotky, které postoval někdo jiný.

Nebudu se znovu dohadovat a nechávat si vyhrožovat ochranou autorských práv, právníky, apod. Ať si ty svoje poklady vystavuje jinde.:)

Odesláno

Kibiho fotky tady nebudou ani náhodou, i když dá svolení. Chtěl odsud kompletně smazat včetně všech příspěvků a fotek. Dokonce chtěl mazat fotky, které postoval někdo jiný.

Nebudu se znovu dohadovat a nechávat si vyhrožovat ochranou autorských práv, právníky, apod. Ať si ty svoje poklady vystavuje jinde.:)

OK, chápu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...