Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 41
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Chlapi, ještě jednou díky moc za tipy. Ještě mě napadla taková věc... Přidám jednu sugestivní otázku (nejen) pro Pražáky: Kam byste vlastně OBECNĚ vzali někoho v Praze? Co by neměl návštěvník Prahy vynechat? Nemyslím tím třeba orloj ze zájezdem z JZD, to chápu. :) Ale co byste chtěli návštěvníkovi Prahy ukázat? Výstavu, zajímavý dům, zajímavý místo...

Když jsem nad tím tak přemýšlel, jaký bych vymyslel program na celej den pro dvacetiletý lidi v Praze, tak jsem se po čase celkem zahnal do kouta... :)

Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno

Jestli rádi Rock, vem je na oběd do Hard Rock Cafe na pořádnej hambáč, s tim jsem měl vždycky úspěch. Zajímavý je to v DOXu, co se týče výstav.. na Pražskym hradě je Karel Škréta, to taky stojí za to, ale pro dva skoropuberťáky úplně nevim. A něco co u nich nemaj, třeba bobová dráha na Proseku když bude přijatelný počasí? To je až překvapivá p*del:)

Odesláno

Tywoe, dvacetilety...

Ja nevim, ja tak nejak od tech cca 20 rad vezmu krabku, sednu na tramvaj a jezdim takovejma tema industrialnima a starejma mistama - vysocany, desitka, ... Vzdycky nekde vystoupim, dam si cigo, kouknu se na jizdni rad, kam se da jet dal, v nejblizsi putyce si dam pivo a rozmyslim tu trasu...

To asi nebude ono, co? :D

Hele, za me je k videni rozhodne Vaclavak z horniho duplexu. Je to predrazeny, ale i treba jenom zajit na kafe a cumet dolu je fajn.

Hospodu rad nemam, ten vyhled jo.

Odesláno

Protáhnout je Starým městem plným turistů přes Staromák, pak na tramvaj směr Žižkovská věž, večer zespoda je pěkná podívaná, případně vyjet nahoru na jedno a uvidíš všechno. Pak zapadnout do nějáký dobrý knajpy tamtéž, pak klubík, ideálně Akráč nebo 7 vlků, jak už jsem psal. Taky záleží, co jsou cápci zač. Jestli jsou to kaliči nebo filatelisti :)

Odesláno (upraveno)

Tak ještě na koncert do Malostranský Besedy, RCafe Vagon a Baťák tu bylo, a taky bych nezavrhoval disco 80 ve Futuru nebo LMBar, tam můžou přijít i o to panictvíkdyž budou snaživci a ty můžeš v klidu lejt a čučet na starý klipy...No a vždycky je můžeš vytahnout třeba do Atlasu, na to by vzpomínali určitě :D A nebo se zhulit Chapeau Rouge a Akropole tu taky byla :) A ještě Retro

edit: jak to tu čtu, kdo jste chodil/chodíte k Arnoštovi do Baťáku?

Upraveno uživatelem Helex
Odesláno

Chapeau Rouge - dobrý tip!

Tak ještě na koncert do Malostranský Besedy, RCafe Vagon a Baťák tu bylo, a taky bych nezavrhoval disco 80 ve Futuru nebo LMBar, tam můžou přijít i o to panictvíkdyž budou snaživci a ty můžeš v klidu lejt a čučet na starý klipy...No a vždycky je můžeš vytahnout třeba do Atlasu, na to by vzpomínali určitě :D A nebo se zhulit Chapeau Rouge a Akropole tu taky byla :) A ještě Retro

edit: jak to tu čtu, kdo jste chodil/chodíte k Arnoštovi do Baťáku?

Odesláno

Kam byste vlastně OBECNĚ vzali někoho v Praze? Co by neměl návštěvník Prahy vynechat?

Přidám nějaké své osvědčené tipy z doby, kdy jsem dělal v téhle oblasti

1) tradiční turista: Začíná se většinou ráno na Pražském hradě (kam se dá v teplých měsících dostat historickou tramvají z Výstaviště ;) ), prohlídka hradu a okolí, pak procházka po zámeckých schodech dolů. Potom na kampu, ukázka nejužší uličky v Praze se semaforem a hnedka vedle ty nechutné chcající sochy. Pak pomalu na Karlův most, přes něj do Pařížské a okolo Carollina, AP a Hublotu na Staromák k orloji. Pak třeba dál Celetnou k Obecnímu domu. Večer třeba do restaurace Celeste ke stolu s výhledem na hrad a Vltavu. Ještě se dá stihnout třeba vila Bertramka, ale to je spíš pro důchodce

2) zážitkový turista: Začínáš poránu v centru třeba ukázkou hodinek. Pak se jde do Avimu na střelnici (hlavně západní cizinci to milujou) a na pivko do nějaké typicky české restaurace. Můžeš je protáhnout sherwoodem u Hlaváku a vzít za Muzeum do doupěte feťáků, případně do Hodkoviček na legální zeď udělat si pár tagů. Na večeři - Němce dostaneš když ho vezmeš na langoše do Holešovické tržnice. Vietnamce asi potěší SAPA. Číňana bych vzal do Čínské zahrady u Letné. Brita někam do Irského baru, jeden je teďka někde v Dlouhé. Kdo chce adrenalin, může vyrazit v noci na Strahov si zaběhat.

Teď mě už nic dalšího nenapadá, ale fascinujících míst je v Praze hromada. Dej vědět přes SZ a vymyslím něco na míru B)

Odesláno

Expat = od slova expatriate, tedy člověk, který dlouhodobě žije mimo svojí vlast. Tady tím bylo myšleno Britové, co makaj už nějakou dobu v Česku

Co znamená "diskanti" fakt nevím.

Odesláno (upraveno)

Diskant je clovek co nakupuje v lidlu a tak..

Bandi píše, že choděj sem. Neděláš ze mě tak trochu wola?

Voni nakupujou v Lidlu, aby pak šli sem?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno

To bych si nedovolil.

já tam zapomněl dát smajlíka, kvůli tomu pak vymazání a tak....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...