Přejít na obsah

Chronograf - vykon/cena ?

Doporučené příspěvky

Z historie vim, ze to tu bylo nekolikrat, presto bych uvital radu, neb se ztracim v prehledu znacek.

Absolutne spokojeny bych byl asi s chronem od Fortis. Jak co se tyce znacky tak provedenim, ale na to zrejme nedosahnu financne.

Hodne sympaticke mi jsou steinhart nav-b chrono II, kde se mi libi styl IWC pilot, pruled na zdobeny strojek a v neposledni rade den/datum, ale nejsem si jist zpracovanim ....

Nicmene po precteni podobnych odkazu v tomto vlakne jsem nalomenej i na jine znacky co me zaujali:

1/ Mido (tady jsem i ochotny priplatit za COSC)

2/ Hamilton (asi neco od X-wind)

3/ Ebel (tady jsem cenove asi taky mimo)

4/ Eterna

5/ Laco, Epos, Stowa

6/ Aristo, Archimede, Zeno

Pomohlo by mi trochu rozdeleni do skupin , co jsi je tak trochu rovne kvalitou a zpracovanim.

Take pokud mate tip na obchod kde levne koupit, aniz bych riskoval nakup fejku.

Take me zajimaji osobni zkusenosti s znackou (modelem)

No a pokud budete mit i nejaky ten tip, rad se necham inspirovat.

Za kazdy komentar budu moc vdecny :smile_anim:

Tomas

Upraveno uživatelem TPuschel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady v inzerci máš v podstatě nový chrona od Fortisu - http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/32365-fortis-b-42-flieger-chronograph/, ale to bys asi musel bejt rychlej. Za tuhle cenu už je asi jen tak neseženeš.

Jinak z tvýho výběru bych šel asi do Mida nebo Ebelu, kdyby ses vešel cenově. Ještě mě napadá Glycine, ale jak jsou na tom s chronografama, nevim.

Odkaz ke komentáři

Připadá mi to jako hrozně velký rozptyl značek i designů, asi by bylo fajn to zúžit a nejlépe (alespoň orientačně) konkretizovat na několik modelů - toho se líp chytí a znalí pak mohou navrhnout i vhodné alternativy ... Nerad bych se pletl, ale min. od Eterny a Ebelu v té ceně asi těžko najdeš.

Pokud se ti líbí Mido, tak za mě Mido a ebay.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Vidím to na Hamilton i když bych rád napsal jako IntoPicture MIDO. Pochybuji ovšem, že MIDO zrovna tak jako Eternu a Ebel v chronographu seženeš do 25000,- U posledně dvou jmenovaných jsem o tom přesvědčen na 100%.

Podívej se na Revue Thommen.

Odkaz ke komentáři

Snow: jo chlape s Revue Thommenama jsi trefil do cerneho.

Byli to moji favoriti Airspeed XL nebo i Flyback.

I jsem kvuli nim byl na Kladne u autor. prodejce u p. Malata, osobne jsem si s nim povidal a tak zjistil ze treba RT na amazonu, budou asi fejky :(

Proste ty jsem v chronographu vyradil sam i kdyz nedobrovolne, neb se mi moc libi ten styl letec. budiku, ale cena by asi nejlepe vysla i po sleve na 45tis. a to je uz dost :( - skoda, je to takova srdcovka.

Co se stylu tyce, tak se mi dost libi IWC Pilot, proto se take klonim k typum ktere jsou jim dost podobne:

Steinhart nav-b chrono II (libi se mi dost, jen mam pochybnosti jestli za ty penize stoji)

http://www.chronoshop.cz/documents/eshop/photo/1229365590.jpg

Epos Sportive 3398 (iwc asi nejblize)

Posted Image

Laco chronograph (ty na obrazku dole me oslovujou, ale ted Laco dela bez cisel a ty uz nejsou takove):

Posted Image

Aristo (vcelku je moc neznam tak nevim co jsou zac)

Posted Image

pak jeste Archimede a Hamilton Jazz (tady tapu, a nevim jak to porovnat co bude lepsi)

Posted Image

Posted Image

Proste se ubiram do podobneho stylu. U Hamiltonu jsem jeste zminoval X-Wind, ale ted mi jiz prijdou jako dost preplacane, nicmene zajimave a maji neco do sebe.

Take uvitam tip kde jake za kolik se daji poridit.

Pokud vite, poradite ?

Dik Tom

Odkaz ke komentáři

TPuschel:

Když už Archimede, proč jsi nezmínil pěkný model Pilot Chronograph, který je velmi decentní, krásně čistý a čitelný a i na tahu vypadá rozumně.

http://www.chronoshop.cz/katalog/hodinky-Archimede-Pilot-Chronograph

To že model nemá "day" by ho nemělo vyřazovat ze hry. Však ne nadarmo tyto hodinky vyhrály cenu Goldene Unruh v kategorii do 1000?.

Mám s nimi osobní zkušenost.

Odkaz ke komentáři

bandicoot:

JJ mas pravdu jen mi prijde zvlastni mit datum na 6 a v subdialu, ale treba jde o zvyk. Jinak souhlas Day neni az tak dulezity...

To oceneni je podle jakych kriterii , uspesnost prodeje, nebo kvality zpracovani, ci presnosti?

Dost jsem tu cetl treba, ze kvalita Archimede je o tridu lepsi jak u Steinhat, ale podle ceho se tak soudi ?

Me jako laikovy se libi spise zdobeny strojek steinu nez obyc u archimede.

Tom

Odkaz ke komentáři

Ten strojek je technicky stejný. Možná od Archimede i trochu líp poladěný. Zdobení je jen blbinka navíc. Osobně bych na pilotky volil plné dýnko. Pro Archimede mluví složitější třídílný pouzdro, zapuštěné subciferníky, masivnější čitelnější ručky, celkově jemnější zpracování. Ta datumka je výborná tím že je skrytá. Hodinky tak působí tak nějak autentičteji.

Ta výhra v roce 8 a bronz v roce 9 předpokládám byly nikoliv za prodeje, ale prostě odborná cena. Tedy design, kvalita, materiály.

A nerad to říkám, protože tahle srovnání nemám rád, není to vůči těm

hodinkám fér, ale Archimede je těm IWC blíž.

Steinhart je takovej chlapáčtější, syrovější, masivnější. Jediným ale jeho technickým plusem oproti Archimede je klenuté sklo s Antireflexem.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Zdravím,

souhlasím, že máte hodně široký záběr hodinek, chtělo by to více specifikovat. Za sebe můžu říct zkušenost s hodinkami Laco...mají nový model v kolekci Valjoux 7750. Mají internetový obchod na facebooku http://www.facebook.com/pages/Hodinky-Laco/107939292619989 a tam ho mají ten nový model . Je možné se zeptat na specifikaci na jejich webových stránkách, a jelikož je laco v ČR, je možné se na hodinky podívat osobně.

Každopádně přeji hodně štěstí při výběru, ať už vyberete jakékoliv hodinky. Zdraví, Peťan

Odkaz ke komentáři

Já mám ve vlákně fotky, živé, Archimede Arcadia Chronograph. Protože těch je na webu fakt uplný minimum, ty hodinky vypadají dost jinak, než jak jsou na těch renderech a reklamných fotkách.

edit // Za mě by to byli buď Archimede Arcadia Chrono a nebo Hamilton Maestro. To na základě mojich estetických preferencí. Mestro jsou ale 45mm, což mě příjde dost. Archimede jsou naopak 42mm. Ke kterým je myslím blíž Hamilton Auto Chrono, kde mě neuvěřitelně vadí datumovka mezi pětkou a čtyřkou.

Upraveno uživatelem Gorr GrimWolf
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...