Jakubisko Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 Neobvyklé primky na Aukru: http://www.aukro.cz/item301183937__hodinky...e_funkcni_.html Bohužel ciferník nic-moc (např.umazané indexy od 3-6 ). To jsem zvědavej, co na cif. napíše Tolja. Mel jsem podobne. V luxusnim stavu, jen vrypy na ciselniku byly zlate. Chvili jsem je nosil, paradu udelaly velkou. Po par mesicich jsem je ale prodal ( a dost vyhodne ), protoze na me byly male - maji tech klasickych 30-33mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 Upřímně nechápu, co všichni na těch Primkách vidíte. Design až na pár výjimek připomíná důsledek požívání LSD, strojky těžkej podstandard, pouzdra nepříliš kvalitní chrom, o nějakých rafinovaných komplikacích nemůže být ani řeč. Napřed jsem myslel, že jsem nějakej vadnej, tak jsem pořídil NOS velký kal. 50, ale zase jsem se toho rychle zbavil. Ještě jeden experiment jsem provedl se Sport II, dokonce v nerezi, ale ty šly taky okamžitě dál, radši jsem místo toho na sportovní aktivity pořídil O&W M5 a jsem spokojenej. Opravdu tomu nerozumím. A že je někdo ochoten vypláznout za současnou produkci desetitisíce, tak nad tím mi rozum dočista zůstává stát - když je k dispozici Hamilton, Stowa, ruský chronografy, dokonce za srovnatelné ceny i Omegy, Longines atd. atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jivl Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 Upřímně nechápu, co všichni na těch Primkách vidíte. Design až na pár výjimek připomíná důsledek požívání LSD, strojky těžkej podstandard, pouzdra nepříliš kvalitní chrom, o nějakých rafinovaných komplikacích nemůže být ani řeč. Napřed jsem myslel, že jsem nějakej vadnej, tak jsem pořídil NOS velký kal. 50, ale zase jsem se toho rychle zbavil. Ještě jeden experiment jsem provedl se Sport II, dokonce v nerezi, ale ty šly taky okamžitě dál, radši jsem místo toho na sportovní aktivity pořídil O&W M5 a jsem spokojenej. Opravdu tomu nerozumím. A že je někdo ochoten vypláznout za současnou produkci desetitisíce, tak nad tím mi rozum dočista zůstává stát - když je k dispozici Hamilton, Stowa, ruský chronografy, dokonce za srovnatelné ceny i Omegy, Longines atd. atd. Taky se to snažím pochopit už dlouho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 Upřímně nechápu, co všichni na těch Primkách vidíte. Design až na pár výjimek připomíná důsledek požívání LSD, strojky těžkej podstandard, pouzdra nepříliš kvalitní chrom, o nějakých rafinovaných komplikacích nemůže být ani řeč. Napřed jsem myslel, že jsem nějakej vadnej, tak jsem pořídil NOS velký kal. 50, ale zase jsem se toho rychle zbavil. Ještě jeden experiment jsem provedl se Sport II, dokonce v nerezi, ale ty šly taky okamžitě dál, radši jsem místo toho na sportovní aktivity pořídil O&W M5 a jsem spokojenej. Opravdu tomu nerozumím. A že je někdo ochoten vypláznout za současnou produkci desetitisíce, tak nad tím mi rozum dočista zůstává stát - když je k dispozici Hamilton, Stowa, ruský chronografy, dokonce za srovnatelné ceny i Omegy, Longines atd. atd. Respect .... tohle si bohužel nemůžu dovolit napsat,ale klidně se pod to podepíšu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 Upřímně nechápu, co všichni na těch Primkách vidíte. Design až na pár výjimek připomíná důsledek požívání LSD, strojky těžkej podstandard, pouzdra nepříliš kvalitní chrom, o nějakých rafinovaných komplikacích nemůže být ani řeč. Napřed jsem myslel, že jsem nějakej vadnej, tak jsem pořídil NOS velký kal. 50, ale zase jsem se toho rychle zbavil. Ještě jeden experiment jsem provedl se Sport II, dokonce v nerezi, ale ty šly taky okamžitě dál, radši jsem místo toho na sportovní aktivity pořídil O&W M5 a jsem spokojenej. Opravdu tomu nerozumím. A že je někdo ochoten vypláznout za současnou produkci desetitisíce, tak nad tím mi rozum dočista zůstává stát - když je k dispozici Hamilton, Stowa, ruský chronografy, dokonce za srovnatelné ceny i Omegy, Longines atd. atd. No, já to vidím tak. Primky pro mě splňují parametry, co potřebuje chlap v každým věku. Nesmyslnou, neužitečnou hračku. Jsou lehce infantilně sentimentální, dá se s nimi hrát, sbírat je, dělat série (jako zamlada angličáky nebo známky), no a to všechno za pár šupů. Hrozně rád bych si takhle hrál s Longines nebo s Omegami, ale na to fakt nemám Plně souhlasím s Tebou, že dávat za ně víc než dva litry je až na vzácné výjimky zhovadilost. A ceny nových ...no comment Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 (upraveno) No, já to vidím tak. Primky pro mě splňují parametry, co potřebuje chlap v každým věku. Nesmyslnou, neužitečnou hračku. Jsou lehce infantilně sentimentální, dá se s nimi hrát, sbírat je, dělat série (jako zamlada angličáky nebo známky), no a to všechno za pár šupů. Hrozně rád bych si takhle hrál s Longines nebo s Omegami, ale na to fakt nemám Plně souhlasím s Tebou, že dávat za ně víc než dva litry je až na vzácné výjimky zhovadilost. A ceny nových ...no comment Jo, tak takhle to chápu. Nicméně, nenech se mýlit, že vintážní švýcary jsou nějak hrozně drahý. Já mám dohromady celkem 15 kusů hodinek, průměrná cena asi 4.000,- Kč. Jsou mezi nimi, pravda, jedny ruské (Aviator) a dvoje Číny (jedny z nich manuální chronograf), jinak je to ale Německo (1 kus Laco) a 10 x Švýcarsko (vč. Omega a Longines) a jedny historické LDH se švýcarským strojem. Přičemž je to tak půl na půl vintage a nové. Takže finančně žádná hrůza. A osobně z toho mám lepší pocit, než kdybych měl pár kilo starých Primek. Ale sem má poznámka ani tak nemířila, vkus má každý jiný. Pokud se cena Primek hýbe v řádu pár stovek, je to z mého hlediska tak akorát přiměřené, já se právě podivuju tomu, že je někdo schopen dát za staré Primky sumy v řádu tisíců a přemýšlím, jestli v nich není něco, co mi zůstává skryto. A na to "něco" se ptám. Dospívám však k názoru, že v nich nic takového není, jsou to prostě obyčejné ne moc kvalitní a ne moc pěkné hodinky. Proto je celá ta nákupní horečka pro mě naprostou záhadou. Upraveno 31. ledna 2008 uživatelem Foundryman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 Neobvyklé primky na Aukru: http://www.aukro.cz/item301183937__hodinky...e_funkcni_.html Bohužel ciferník nic-moc (např.umazané indexy od 3-6 ). To jsem zvědavej, co na cif. napíše Tolja. Že u tohoto kousku máš pravdu, opičáku Ten číselník ale ještě nemám Jen mne zaráží, že jsem viděl stejný v pouzdru pavouk, jestli mne zrak nešálí, a opět u docenta Ještě jsi neobjasnil, co bylo špatně na číselníku velkých dvaapadesátek s červeným pruhem A fčil mudruj Přikládám fotku svého nejnovějšího úlovku se "zajímavým" číselníkem v nic-moc stavu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent_tecka Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 Jen mne zaráží, že jsem viděl stejný v pouzdru pavouk, jestli mne zrak nešálí, a opět u docenta zrak te nesalil http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...mp;#entry111909 ... a pro pripadne dotazy - cifernik byl bez vad a staly hodne, ale opravdu hodne ano jsem uchyl na primky, priznavam se Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 Jo, tak takhle to chápu. Nicméně, nenech se mýlit, že vintážní švýcary jsou nějak hrozně drahý. Já mám dohromady celkem 15 kusů hodinek, průměrná cena asi 4.000,- Kč. Jsou mezi nimi, pravda, jedny ruské (Aviator) a dvoje Číny (jedny z nich manuální chronograf), jinak je to ale Německo (1 kus Laco) a 10 x Švýcarsko (vč. Omega a Longines) a jedny historické LDH se švýcarským strojem. Přičemž je to tak půl na půl vintage a nové. Takže finančně žádná hrůza. A osobně z toho mám lepší pocit, než kdybych měl pár kilo starých Primek. Ale sem má poznámka ani tak nemířila, vkus má každý jiný. Pokud se cena Primek hýbe v řádu pár stovek, je to z mého hlediska tak akorát přiměřené, já se právě podivuju tomu, že je někdo schopen dát za staré Primky sumy v řádu tisíců a přemýšlím, jestli v nich není něco, co mi zůstává skryto. A na to "něco" se ptám. Dospívám však k názoru, že v nich nic takového není, jsou to prostě obyčejné ne moc kvalitní a ne moc pěkné hodinky. Proto je celá ta nákupní horečka pro mě naprostou záhadou. Já bych byl v klidu. Nic tam není Jen trocha módnosti. Až se poptávka zklidní, pofrčí něco jiného... i když primky mají velikou výhodu v zalíbení českého národa ve věcech, které sobě nesou punc domácí produkce. Potravinami počínaje a škodovkami konče. Orienty nebo poljoty by takový poprask nevzbudily, o tom jsem přesvědčený Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vor Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 Že u tohoto kousku máš pravdu, opičáku Ten číselník ale ještě nemám Jen mne zaráží, že jsem viděl stejný v pouzdru pavouk, jestli mne zrak nešálí, a opět u docenta Ještě jsi neobjasnil, co bylo špatně na číselníku velkých dvaapadesátek s červeným pruhem A fčil mudruj Přikládám fotku svého nejnovějšího úlovku se "zajímavým" číselníkem v nic-moc stavu Ty padesátky jsi mi vyfoukl na Aukru ( co jsi udělal s tím kroužkem kolem vteřinovky?) Jinak na Aukru jsem si už párkrát naběhl na perfektní stav, jako nové atd. Proto si už většinou vybírám jenom perfektní kusy s dobrou fotkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vor Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 Jo, tak takhle to chápu. Nicméně, nenech se mýlit, že vintážní švýcary jsou nějak hrozně drahý. Já mám dohromady celkem 15 kusů hodinek, průměrná cena asi 4.000,- Kč. Jsou mezi nimi, pravda, jedny ruské (Aviator) a dvoje Číny (jedny z nich manuální chronograf), jinak je to ale Německo (1 kus Laco) a 10 x Švýcarsko (vč. Omega a Longines) a jedny historické LDH se švýcarským strojem. Přičemž je to tak půl na půl vintage a nové. Takže finančně žádná hrůza. A osobně z toho mám lepší pocit, než kdybych měl pár kilo starých Primek. Ale sem má poznámka ani tak nemířila, vkus má každý jiný. Pokud se cena Primek hýbe v řádu pár stovek, je to z mého hlediska tak akorát přiměřené, já se právě podivuju tomu, že je někdo schopen dát za staré Primky sumy v řádu tisíců a přemýšlím, jestli v nich není něco, co mi zůstává skryto. A na to "něco" se ptám. Dospívám však k názoru, že v nich nic takového není, jsou to prostě obyčejné ne moc kvalitní a ne moc pěkné hodinky. Proto je celá ta nákupní horečka pro mě naprostou záhadou. Ono standartně ty primky stojí od 200-500, což není žádnej balík. A je to jako sbírat angličáky. No a pokud jich už máš víc a některý Ti chybí ( třeba ne moc častý), tak za ně dáš trošku víc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luk Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 (upraveno) Nicméně jsou pořád v dobrém stavu a není jich moc vidět. Upraveno 31. ledna 2008 uživatelem Luk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 Ty padesátky jsi mi vyfoukl na Aukru ( co jsi udělal s tím kroužkem kolem vteřinovky?) Jinak na Aukru jsem si už párkrát naběhl na perfektní stav, jako nové atd. Proto si už většinou vybírám jenom perfektní kusy s dobrou fotkou. Dobře, uznávám. Asi máme každý jiné měřítko dobrého stavu A k tomu Aukru. Je to tvoje chyba, že používáš rozdílné nicky na Ch. a na Aukru. Kdybych na nich viděl sedět opičáka, tak se gentlemansky zdržím příhozu jako v jiných aukcích, kde jsou na forhontě kolegové odsud S číselníkem jsem nic nedělal, nejsou to hodinky z Aukra. Posílám SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 1. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2008 Dneska jsem se byl podívat do třech antikvariátů/bazarů (u Karláku a v Nuslích) a byl jsem nemile překvapenej, nic moc výběr, pár slušnějších kousků, u kterejch ale byla příliš vysoká cena ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 2. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2008 Dneska jsem se byl podívat do třech antikvariátů/bazarů (u Karláku a v Nuslích) a byl jsem nemile překvapenej, nic moc výběr, pár slušnějších kousků, u kterejch ale byla příliš vysoká cena ... Protoze ve velkych mestech uz je touha blaznu po hodinkach (ted myslim konkretne PRIM) proflaknuta. Hold to chce delat vylety do Hornich-Dolnich, aby se objevilo neco zajimaveho za cenu srotu Mimochodem, ted me napadlo. Jaka je situace s hodinkami PRIM na Slovensku? Vzdyt v dobach vyroby jsme byli jedna federace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 2. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2008 Mimochodem, ted me napadlo. Jaka je situace s hodinkami PRIM na Slovensku? Vzdyt v dobach vyroby jsme byli jedna federace. Tam je všechny skoupil popshop. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 2. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2008 Jak tady sleduji debatu o drancování čehokoli, kde se dají ulovit hodinky, tak jsem si vzpomněl, jak jsem před časem naklepl jednoho hodináře na okraji Liberce. Ten mi, k mému údivu sděli, že se tam minimálně jednou v týdnu zastavují různí lidé z celé republiky a ptají se na staré Prim a Glashute. A nemluví všichni jen česky. Takže většina z nás si musí přiznat, že jsme trochu zaspali dobu. Chtělo to začít tak v roce 90-91. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tlapka Odesláno 2. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2008 Protoze ve velkych mestech uz je touha blaznu po hodinkach (ted myslim konkretne PRIM) proflaknuta. Hold to chce delat vylety do Hornich-Dolnich, aby se objevilo neco zajimaveho za cenu srotu Mimochodem, ted me napadlo. Jaka je situace s hodinkami PRIM na Slovensku? Vzdyt v dobach vyroby jsme byli jedna federace. Situácia v Batislave kedže inde ju nepoznám.V zastavárnach a antikoch nič , vraj to nie sú hodinky na ktorých by vedeli niečo slušnejšie zarobiť.Na burzách niečo pokúpia hodinári na opravy. Idúce ale s katastrofálnymi púzdrami tak po 50 Sk , slušnejšie pokazené po 100, atd.. Sport jedničky , diplomaty či skorodiplomaty som od mája minulého roku ani nevidel. Jediný ktorý sa reálne a systematicky zaoberá aj primkami na predaj či do zbierky je asi popshop. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 ..... Mnohem víc jsem si naběhl v této aukci http://aukro.cz/item294594943_hodinky_prim_rarita_.html popis hlásal jako nové, ale odřené sklíčko a já blbec zabral Jaké bylo moje překvápko, když mi došel odřenej střep se zpuchřelým číselníkem a sklíčkem pomalu bez poskvrny. Prodejce reklamaci uznal, ale čas nějak plyne, a já zatím nemám peníze zpátky. Prodejce trval na tom, že nejdřív hodinky zpátky, a potom prý vrátí peníze. Souhlasil jsem, protože ty střepy mi byly stejně k ničemu, a neměl jsem na něj žádnou jinou páku. Počítám, že příští týden, pokud prachy nedorazí začnu jednat s Aukrem, a jemu nasolím komentář, že od něj pes kůrku nevezme. Abych jen nenadával, tak dnes dorazily vrácené peníze, alespoň něco. Stejně ve mně zbyla pachuť ze špatného kaufu. Poučení pro mne i ostatní z toho plynoucí: Raději se třikrát zeptej než přihodíš, a pokud komunikace vázne, tak ruce pryč i kdyby to byla poslední chybějící věc ve sbírce. Nestojí to za to zklamání, starosti a nejistotu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kneeza Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 Abych jen nenadával, tak dnes dorazily vrácené peníze, alespoň něco. Stejně ve mně zbyla pachuť ze špatného kaufu. Poučení pro mne i ostatní z toho plynoucí: Raději se třikrát zeptej než přihodíš, a pokud komunikace vázne, tak ruce pryč i kdyby to byla poslední chybějící věc ve sbírce. Nestojí to za to zklamání, starosti a nejistotu. Koukám, že "hodinky prim-zlaté pouzdro rarita !!!" jsou znovu v akci (http://www.aukro.cz/item306590503_hodinky_prim_zlate_pouzdro_rarita_.html), tentokrát s "trošku oduřelým ciferníkem, ale vzhledem k tomu že je černý tak to není ani moc vydět" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se