vE13Lius Odesláno 2. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2011 Už dlouhou dobu, tady v digivláknu čekám, jestli se nerozjede nějaký téma pro tyhle parádňácký hodinky, páč témat na velebení Casií je tu habakuk... Nic, takže i přes to že je tu spousta lidí kteří tyhle hodinky proklínají, zakládám... Doufám, že se tu najde alespoň někdo kdo je s Corama spokejen a občas sem hodí třeba fotku z tripu, koment, radu, přípomínku, dotaz... Já jsem s nima totiž spokojen na vísost, pravda, z prvu mi po ocelových x6m přišlo jejich zpracování k běsu, postupem času ale zjišťuji, že je praktičtější a lepší, než sem si ze začátku myslel... Brácha je má taky, měl je ještě přede mnou, taky naprosto spokojen. Takže první report z cest, tůle sme na biku ujeli cca 80 km, počasí občas pod mrakem, občas jasno, režim automat, v půlce tripu pivo s obídkem - kde byla samozřejmě velká změna tlaku a výzva pro auto režim a hodinky se u ukazatele cca 12 km před domovem sekly myslím že o 2 metry - oboje! Dobrý ne? Takže kolegové Coráci, sem a sdílet zážitky . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 2. dubna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2011 Jedna z cesty... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
A10 Odesláno 3. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2011 Už nejsem aktuálním majitelem SUUNTO (snad mi bude odpuštěno), ale rád napíšu svoje postřehy. Je pravda, že SUUNTO všeobecně patří mezi hodinky do kategorie proklínané - zbožňované Pro mě, bylo impulsem si je koupit, když jsem je viděl na ruce Marka Wahlberga ve filmu Shooter http://watchesinmovies.info/movies/shooter-2007/, to byl model Vector. Začetl jsem se do fór na netu, Vector všeobecně velmi chválen, viděl jsem ho na fotkách u mnoha amerických vojáků , model Vector je údajně prodáván i v obchodech pro vojáky na základnách USA. Tak to přece nemůžou být špatný hodinky A nebyly!! Sloužily perfektně, řemínek seděl dokonale na ruce přehlednost vynikající a přesnost taky velmi dobrá, a na ruce vypadaly "chlapsky". Bál jsem se poškrábání sklíčka ale to už je taky vyřešen, tím že se u nás dá koupit originál fólie na display na různé modely SUUNTO. Moje zkušenost je tedy 100% pozitivní, nakonec jsem je prodal a nahradil modelem SUUNTO CORE BLACK ORANGE. A nezklamaly mne, funkčnost naprosto v pořádku. Režim AUTO, je velký posun oproti VECTOR, ještě to zvýšilo přesnost hodinek, použití menu ve stylu mob. telefonu ovládání hodinek posunulo o stupeň výš. Jen už bych si nekoupil model s inverzním displejem, mně osobně se špatně četl i když jsem dle návodu zvýšil kontrast dislpeje. Jediné co mě u CORE vadilo, to že jsem měl takový pocit že ty hodinky jsou nějak moc "plastové" že toho moc nevydrží. Ale funkčností jsou vynikající. Chápu, že někdo může mít tu smůlu a koupí si špatný kousek ale myslím, že pro celou značku to rozhodně neplatí. Moje CORE, už dělají radost někomu jinému, ale koupi dalších SUUNTO se rozhodně nebráním. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 3. dubna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2011 Paráda, díky za koment. Přesně takovýhle postřehy mám na mysli. Skrz to tělo máš pravdu, vypadá fórově, na druhou stranu se ale brácha, zrovna na tom výše zmiňovaným tripu vysekal, málem si u toho zlomil p...l, praskl rukou přímo na hodinky a ty si odnesli jenom pár šrámků, na to jaká to byla řacha, takže zatím to vypadá, že zdání klame. Uvidíme při dalším crashnetestu . O display jsem, než jsem hodinky pořídil také hodně polemizoval, ale nakonec jsem se, jak čtu, rozhodl správně, pro černý na bílem... Už nejsem aktuálním majitelem SUUNTO (snad mi bude odpuštěno), ale rád napíšu svoje postřehy. Je pravda, že SUUNTO všeobecně patří mezi hodinky do kategorie proklínané - zbožňované Pro mě, bylo impulsem si je koupit, když jsem je viděl na ruce Marka Wahlberga ve filmu Shooter http://watchesinmovi...s/shooter-2007/, to byl model Vector. Začetl jsem se do fór na netu, Vector všeobecně velmi chválen, viděl jsem ho na fotkách u mnoha amerických vojáků , model Vector je údajně prodáván i v obchodech pro vojáky na základnách USA. Tak to přece nemůžou být špatný hodinky A nebyly!! Sloužily perfektně, řemínek seděl dokonale na ruce přehlednost vynikající a přesnost taky velmi dobrá, a na ruce vypadaly "chlapsky". Bál jsem se poškrábání sklíčka ale to už je taky vyřešen, tím že se u nás dá koupit originál fólie na display na různé modely SUUNTO. Moje zkušenost je tedy 100% pozitivní, nakonec jsem je prodal a nahradil modelem SUUNTO CORE BLACK ORANGE. A nezklamaly mne, funkčnost naprosto v pořádku. Režim AUTO, je velký posun oproti VECTOR, ještě to zvýšilo přesnost hodinek, použití menu ve stylu mob. telefonu ovládání hodinek posunulo o stupeň výš. Jen už bych si nekoupil model s inverzním displejem, mně osobně se špatně četl i když jsem dle návodu zvýšil kontrast dislpeje. Jediné co mě u CORE vadilo, to že jsem měl takový pocit že ty hodinky jsou nějak moc "plastové" že toho moc nevydrží. Ale funkčností jsou vynikající. Chápu, že někdo může mít tu smůlu a koupí si špatný kousek ale myslím, že pro celou značku to rozhodně neplatí. Moje CORE, už dělají radost někomu jinému, ale koupi dalších SUUNTO se rozhodně nebráním. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukin_ova Odesláno 3. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2011 Jsem už dlouho majitelem SUNNTO CORE ALU BLACK a musím říct, že zatím naprosto bez problému. Pouze jsem po asi 3 letech měnil kožený řemínek, ktrý jsem rozlepil. Byla to ale moje chyba, protože, kromě výměny baterií (cca ca 5 měsíců) jsem je prostě nesundal. Nejvíce dostaly zabrat v sauně a v páře, kam s oblibou chodím a kde jsem vždy budil pozornost tím, že si v tak nehostiném prostředí měřím čas pobytu hodinkami ... Jinak postupem času funkce hodinek převzaly jiné sofistikovanější přístroje jako GPS navigace mobilní telefon apod. Jsem takový hračička a musím jít neustále dopředu.To neznamená, že by nesloužily dobře, jen už toho umějí jaksi málo ... což je spíše problém můj než hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Merlin_CZ Odesláno 4. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2011 Snad to nebude vadit, když napíšu svoje dilema do tohoto vlákna, pokud ano, tak to smažu nebo vytvořím nové Dostal jsem od manželky Suunto Core Steel Steel a zatím váhám jestli si je nechat nebo zůstat u starších Casio PRG-50. Suunta + mají velký přehledný displej, sledování grafu barometru a výškoměru je opravdu přehledné.+ ocelové pouzdro a ocelový řemínek(tah) je super, odolnost perfektní+ parada je zobrazení tlaku i výšky na jedné "obrazovce" + oproti casiu mají i hloubkoměr a měření doby ponoru. - nemají při zobrazení času i vteřiny (resp. dá se to nastavit místo datumu, ale není to ono)- inverzní podsvícení - ve tmě ok, ale v šeru je to takové ne zrovna moc výrazné.- při kompasu a podsvícení blikají, dá se na to zvyknout, ale ... Casio + titan - takže jsou lehčí+ naprosto perfektní růžice kompasu+ velmi výrazné podsvícení celého displeje+ solární nabíjení, takže vydrží poněkud déle, než suunta kde se mění baterka tak co 1/2 rok - starší a trošku otlučené- graf na sledování vývoje tlaku je strašně malinkatej, takže nic moc, navíc měří jen když je přepnuto na tlakoměr/výškoměr na rozdíl od Suunt, které měří pořád (a proto jim taky nevydrží moc dlouho baterka)- nemají stopky a timer (ne že bych tak často vařil vajíčka ale občas se to hodí) možná jsem ignorant, ale nikde jsem nenašel jaký tlak měří casia jestli momentální nebo přepočtený na hladinu moře... protože např. teď mi Casia ukazují tlak 977hpa a suunta 1017hpa (výšku momentálně neřeším, protože ani jedny hodinky jsem hodně dlouho nekalibroval). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukin_ova Odesláno 4. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2011 Jenom doplnění a rada pro SUUNTO: -- Pokud zmáčneš osvětlení tak se na cca jednu minutu objeví vteřinovka na obvodu, řekněme taková simulace vteřinovky. V případě potřeby poslouží bez problému. -- Pokud Ti blikají při kompasu a osvětlení, tak věz, že se baterka pomalu vydává do věčných lovišť .... Toť mé zkušenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Merlin_CZ Odesláno 4. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2011 Jasně o té "vteřinovce" vím, ale prostě jsem z casia zvyklý na hh:mm:ss a jaksi si nemůžu zvyknout, že tam to :ss není Co se blikání kompasu a osvětlení týče, tak co jsem procházel fóra, tak to tam psali všichni i ti co si to zrovna koupili, takže jsem pochopil, že je to normální jev, baterku jsem ještě měnit nezkoušel, ale stojí dvacku v elektru, takže zkusím a poreferuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kenny_II Odesláno 5. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2011 Snad to nebude vadit, když napíšu svoje dilema do tohoto vlákna, pokud ano, tak to smažu nebo vytvořím nové Dostal jsem od manželky Suunto Core Steel Steel a zatím váhám jestli si je nechat nebo zůstat u starších Casio PRG-50. Suunta + mají velký přehledný displej, sledování grafu barometru a výškoměru je opravdu přehledné. + ocelové pouzdro a ocelový řemínek(tah) je super, odolnost perfektní + parada je zobrazení tlaku i výšky na jedné "obrazovce" + oproti casiu mají i hloubkoměr a měření doby ponoru. - nemají při zobrazení času i vteřiny (resp. dá se to nastavit místo datumu, ale není to ono) - inverzní podsvícení - ve tmě ok, ale v šeru je to takové ne zrovna moc výrazné. - při kompasu a podsvícení blikají, dá se na to zvyknout, ale ... Casio + titan - takže jsou lehčí + naprosto perfektní růžice kompasu + velmi výrazné podsvícení celého displeje + solární nabíjení, takže vydrží poněkud déle, než suunta kde se mění baterka tak co 1/2 rok - starší a trošku otlučené - graf na sledování vývoje tlaku je strašně malinkatej, takže nic moc, navíc měří jen když je přepnuto na tlakoměr/výškoměr na rozdíl od Suunt, které měří pořád (a proto jim taky nevydrží moc dlouho baterka) - nemají stopky a timer (ne že bych tak často vařil vajíčka ale občas se to hodí) možná jsem ignorant, ale nikde jsem nenašel jaký tlak měří casia jestli momentální nebo přepočtený na hladinu moře... protože např. teď mi Casia ukazují tlak 977hpa a suunta 1017hpa (výšku momentálně neřeším, protože ani jedny hodinky jsem hodně dlouho nekalibroval). Souhlas se vším. Casio ukazuje tlak momentalni (aktualni mistni tlak). Suunto Core prepocteny na hladinu more. Nevyhoda mistniho tlaku, neda se kalibrovat podle meteorologickych stanic, letist apod. :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Merlin_CZ Odesláno 5. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2011 A musím říct, že se teda zajímavě rozchází v měření výšky - v pátek jsem na obou hodinkách nastavil výšku v Brně v práci, o víkendu jsem jel do hodonína a zpátky a v pondělí mi v práci casia ukazují přesně o 20m míň a suunta o 20metrů výš aktuální výška 281m.n.m a casia ukazují 260mnm a suunta 299mnm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 5. dubna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2011 Jasně, že to nebude vadit. Hodinkáři sobě :-). Schodou okolností jsem měl taky Casia prg 50, ale zřejmě nějakou jinou řadu protože byli celé z nějakého tvrzeného plastu jenom kapotáž byla z duralu nebo z něčeho takového. Funkčně určitě vládnou Suunta. Režim auto, hloubkoměr, stormalarm a další vychytávky, ale jak jsi psal, Casia jsou přehlednější. Já osobně už jsem si na Cory tak zvykl že bych je nedal z ruky, když jsem ale vybíral, záměrně jsem vybral plasťáky protože jsem měl neblahou zkušenost s měřením u oceláků. Ale pokud měří dobře a myslíš si, že by sis dokázal zvyknout, přikláněl bych se ke Corum... Snad to nebude vadit, když napíšu svoje dilema do tohoto vlákna, pokud ano, tak to smažu nebo vytvořím nové Dostal jsem od manželky Suunto Core Steel Steel a zatím váhám jestli si je nechat nebo zůstat u starších Casio PRG-50. Suunta + mají velký přehledný displej, sledování grafu barometru a výškoměru je opravdu přehledné. + ocelové pouzdro a ocelový řemínek(tah) je super, odolnost perfektní + parada je zobrazení tlaku i výšky na jedné "obrazovce" + oproti casiu mají i hloubkoměr a měření doby ponoru. - nemají při zobrazení času i vteřiny (resp. dá se to nastavit místo datumu, ale není to ono) - inverzní podsvícení - ve tmě ok, ale v šeru je to takové ne zrovna moc výrazné. - při kompasu a podsvícení blikají, dá se na to zvyknout, ale ... Casio + titan - takže jsou lehčí + naprosto perfektní růžice kompasu + velmi výrazné podsvícení celého displeje + solární nabíjení, takže vydrží poněkud déle, než suunta kde se mění baterka tak co 1/2 rok - starší a trošku otlučené - graf na sledování vývoje tlaku je strašně malinkatej, takže nic moc, navíc měří jen když je přepnuto na tlakoměr/výškoměr na rozdíl od Suunt, které měří pořád (a proto jim taky nevydrží moc dlouho baterka) - nemají stopky a timer (ne že bych tak často vařil vajíčka ale občas se to hodí) možná jsem ignorant, ale nikde jsem nenašel jaký tlak měří casia jestli momentální nebo přepočtený na hladinu moře... protože např. teď mi Casia ukazují tlak 977hpa a suunta 1017hpa (výšku momentálně neřeším, protože ani jedny hodinky jsem hodně dlouho nekalibroval). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 5. dubna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2011 A tady to no . Vypadá to že máš nějaký tvrdohlavce, když jedny tak, tak druhý tak :-). Ale hodinky je určitě třeba před tripem kalibrovat, tzn. minimálně v ten samý den, nejlépe však venku před zahájením výletu, páč pak takhle blbnou :-). A musím říct, že se teda zajímavě rozchází v měření výšky - v pátek jsem na obou hodinkách nastavil výšku v Brně v práci, o víkendu jsem jel do hodonína a zpátky a v pondělí mi v práci casia ukazují přesně o 20m míň a suunta o 20metrů výš aktuální výška 281m.n.m a casia ukazují 260mnm a suunta 299mnm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kenny_II Odesláno 5. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2011 A tady to no . Vypadá to že máš nějaký tvrdohlavce, když jedny tak, tak druhý tak :-). Ale hodinky je určitě třeba před tripem kalibrovat, tzn. minimálně v ten samý den, nejlépe však venku před zahájením výletu, páč pak takhle blbnou :-). Ony neblbnou, jen se změnil tlak, nebo se dostaly do oblasti s jiným tlakem než před startem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 5. dubna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2011 (upraveno) To byl jenom takovej obrat. Jasně že neblbnou, určitě Víš že nadmořská výška je měřena v závislosti na barometrickém tlaku tudíž jestliže hodinky byli zavřené v místosti kde ze změnil tlak, což předpokládám doma nebo v práci je, tak se změnila i nadmořská výška. Také předpokládám že oboje hodinky nebyli přes ty dny položené na úplně stejném místě tudíž by se jejich barometrický záznam určitě lišil, tedy i výška... Pokud by ale byli hodinky na úplně stejném místě, zkalibrované ve stejnou dobu, tak by např. v práci měli ukazovat stejně, sice blbě, ale stejně... ) Ony neblbnou, jen se změnil tlak, nebo se dostaly do oblasti s jiným tlakem než před startem Upraveno 5. dubna 2011 uživatelem Vencalekl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Merlin_CZ Odesláno 5. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2011 nene v pátek v práci jsem je na 281mnm nakalibroval (na casiech jsem teda nastavil 280mnm bo ty mají měření jen po 5ti metrech), jel jsem s nimi do hodonína, tam jsem byl na víkend a v neděli večer jsem jel zase zpátky do brna. a v pondělí ráno jsem koukal jak ukazují takže samozřejmě se za ty tři dny změnil tlak atd... jen mě překvapilo, že jedny hodinky ukazují o 20m víc a druhé o cca 20m míň prostě jsem tak nějak čekal, že se budou lišit, ale stejným směrem např. suunta o 20metrů víc a casia třeba o 5 metrů víc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 6. dubna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2011 To jo, to by si jeden řekl že by měli, a očividně ne. No a jak jsi se rozhodl? Už sis vybral? :-) nene v pátek v práci jsem je na 281mnm nakalibroval (na casiech jsem teda nastavil 280mnm bo ty mají měření jen po 5ti metrech), jel jsem s nimi do hodonína, tam jsem byl na víkend a v neděli večer jsem jel zase zpátky do brna. a v pondělí ráno jsem koukal jak ukazují takže samozřejmě se za ty tři dny změnil tlak atd... jen mě překvapilo, že jedny hodinky ukazují o 20m víc a druhé o cca 20m míň prostě jsem tak nějak čekal, že se budou lišit, ale stejným směrem např. suunta o 20metrů víc a casia třeba o 5 metrů víc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Merlin_CZ Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2011 Jenom doplnění a rada pro SUUNTO: -- Pokud Ti blikají při kompasu a osvětlení, tak věz, že se baterka pomalu vydává do věčných lovišť .... Toť mé zkušenosti. Tak jsem včera koupil novou baterku, vyměnil a při kompasu bliká podsvícení pořád, takže to opravdu bude něco jako "standart" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukin_ova Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2011 Tak jsem včera koupil novou baterku, vyměnil a při kompasu bliká podsvícení pořád, takže to opravdu bude něco jako "standart" Aha. Špatně jsme se pochopili. Já myslel blikání segmentů a ne osvětlení. Mně když končí baterka blikají i segmenty při kompasu ... Promiň za mylnou inofrmaci. Máš teď alespoň náhradní baterku ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Merlin_CZ Odesláno 9. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2011 nevadí tu starou jsem dal do teploměru, takže se neztratila co se výběru týče, zatím pořád vyhrávají ty casia. Nějak si na ty Suunta nemůžu zvyknout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rednaxela666 Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2011 pekne, podareny kusok, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se