Cyril Odesláno 14. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 Asi po týdnu nošení jsem měl u svých nových 312tek poškrábanou lunetu tak, že to bylo k a k . Tohle místo je tak nějak divně exponovaný. Po přečtění rad a zkušeností ostatních majitelů jsem se rozhodl, že si na to taky zkusím zvyknout. Že to k PAM tak nějak patří. Ale nešlo to. Pokaždé, když jsem vlezl někam pod umělý světlo, bylo to tak moc zřetelný, že mi to kazilo požitek z jinak parádních hodinek s inhousem. Před nedávnem mi Kubson poslal leštící pytlík a tak jsem se do toho dnes ráno pustil. Výsledek posuďte sami. Doufám, že mi to alespoň nějakou dobu vydrží. Dám si na lunetu už větší pozor a hodinky budu sundávat vždy, když se budu hrabat v motorce... .
bandicoot Odesláno 14. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 Jen se laicky zeptám... ty hodinky asi nemají svrchní AR, byl by tedy problém pokud bys při leštění nezakryl sklíčko?
Radimk Odesláno 14. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 Seš kluk šikovná.Cape Cod je dorá věcička, taktéž ho často používám. A hlavně, doma s tím ošmrdlám kde co ( mám 3 ženský, to je hromada naušnic, prstýnků a jiných pi..vinek) a vládne spokojenost.
Radimk Odesláno 14. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 Jen se laicky zeptám... ty hodinky asi nemají svrchní AR, byl by tedy problém pokud bys při leštění nezakryl sklíčko? Nebyl, já to zkoušel i na hardlexu, a žádná změna. "Problém" je jen broušené pouzdro, resp, začne se to celé blejskat jako psí kulky. A přitom je to jen vyleštěné, ne vyhlazené.
bandicoot Odesláno 14. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 "Problém" je jen broušené pouzdro, Tohle je mi jasný, mě šlo je o to, jestli Cape Cod třeba neohladí hranu skla. Předpokládám, že AR (pokovené sklo) by asi poškodil (když je to leštič na kovy).
Cyril Odesláno 14. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 Tohle je mi jasný, mě šlo je o to, jestli Cape Cod třeba neohladí hranu skla. Předpokládám, že AR (pokovené sklo) by asi poškodil (když je to leštič na kovy). Radši jsme to neriskoval. Přelepený jsem měl sklo i pouzdro do 10ti minut. A mám jistotu, že ani sklo, ani kartáčovanou ocel pouzdra nepoškodím. Ještě jsem umyl zahnojený stěžejky a trochu se mrknu na krokodýla. Protože jsem lenoch a sundal jsem jej docela zapráskanej až po chvíli broušení, musel jsem jej umýt v JARu a mýdle. Teď tedy trochu namastit něčím na kůži a smontovat....
Radimk Odesláno 14. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 Tohle je mi jasný, mě šlo je o to, jestli Cape Cod třeba neohladí hranu skla. Předpokládám, že AR (pokovené sklo) by asi poškodil (když je to leštič na kovy). No jo, ale najdi blázna, co to vyzkouší. Podle mě, vrstva AR půjde dolů. Samotný safír to nepoškodí.
funf5 Odesláno 14. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 No jo, ale najdi blázna, co to vyzkouší. Mám doma jedny hodinky, o kterých se nesmí mluvit a mají poškozený vnější AR, tak já je tou utěrkou od Kubsona odpoledne přejedu a uvidíme Jenom jsem momentálně bez foťáku a nejsem si jist, jestli to telefon zvládne...
Cyril Odesláno 14. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 Tak hotovo. Pokud budete mít někdo podobný zkušenosti, sem s nimi....
volfda Odesláno 14. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 (upraveno) Mám stejnou zkušenost s lunetou na 312tkách. Jen jsem se to naučil tak nějak ignorovat Luneta na Milgaussech měla stejný problém. To se mi líbí na té vroubkované u DJ II., že na ní nevidím případné škrábance Teď mám svoje Panerai v servisu, tak doufám, že je zároveň i přeleští. Pokud ne, asi na ně pak taky vytáhnu ubrousky... Upraveno 14. dubna 2011 uživatelem volfda
robo Odesláno 18. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2011 Je to parádne vynovené. Tiež mám 312-ky a všimol som si tých škrabancov na lunete, ale nemám odvahu na niečo také. Ako sa poznám tak určite by som niečo skur..l
Turtl Odesláno 3. května 2011 Nahlásit Odesláno 3. května 2011 Chtěl bych se zeptat, máš na to nějaký speciální grif?Mě ty ubrousky přišly včera. Zatím sem je zkoušel jen na tahu, ale jak drhnu jak chci, sice docílím úžasného lesku, ale ty vlasové škrábance zůstávají. Z té Tvé fotky vypadá, že se Ti je podařilo krásně rozleštit a je to dokonalost.Díky
volfda Odesláno 3. května 2011 Nahlásit Odesláno 3. května 2011 (upraveno) Chtěl bych se zeptat, máš na to nějaký speciální grif? Mě ty ubrousky přišly včera. Zatím sem je zkoušel jen na tahu, ale jak drhnu jak chci, sice docílím úžasného lesku, ale ty vlasové škrábance zůstávají. Z té Tvé fotky vypadá, že se Ti je podařilo krásně rozleštit a je to dokonalost. Díky Včera jsem po vzoru Cyrila zakryl zbytek hodinek a vyleštil lunetu. Grif jsem měl jen jediný: leštit, leštit a leštit. Pak jsem to otřel hadříkem a pořád se mi to nezdálo, tak jsem ještě pokračoval... Leštím hodinky vyjímečně (dříve jsem tím byl posedlý, ale pochopil jsem, že to nemá cenu a ani to není dobře), ale když už, tak už, ať jsou vyleštěné... Jediné, co na lunetě zbylo je jeden ťukaneček, vlasové škrábance jsou pryč, ale jakmile si zase hodinky nasadim, budou tam. Je to boj s větrnými mlýny Upraveno 3. května 2011 uživatelem volfda
Cyril Odesláno 3. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. května 2011 Jo jo....nepomůže nic jiného než leštit a leštit. No a pokud tam máš ty vlasové škrábance pořád, musíš trochu víc přitlačit...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se