Přejít na obsah

Report z dnesniho drancovani bazaru, zastavaren a příbuzných

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 849
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

to je odkladaci plocha na poljoty, rakety, zimy, vostoky atd :)

Mě se ty hodiny líběj, přítelkyně by mě s nima asi vyhodila, ale riskl bych to. Pěknej úlovek.

Odesláno

Natrafil som na POBEDY s modrým pásom,

a za tých pár šupov - no nekúp to.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Návštěvník tolja
Odesláno

Nevim nevim ale ta modra bude od ručiček.

Jakože od modřené ručky modrý pruh? Mám obavu, že takto to nefunguje. Já bych vsadil na lidovou tvořivost a obarvený pětadvacetník.

Návštěvník tolja
Odesláno

Jak to toljo funguje s tim obarvenou minci? To se delalo?

Jeden eskamotér mi vysvětloval, co mám dělat s číselníkem na náramkových šafkách, když má okraje silně poznamenané oxidací. Povidal: vyndáš stroj s cifrem, sundáš ručky, sundáš cifr, vystředíš minci a podle ní zamaluješ okraje stříbrnou barvou a máš ártdekový šafky jako prase. Škoda, že ty hoďky byly zhruba z roku 1955, ale to byl pro něj podružnej detail, teda za předpokladu, že nu to došlo. A vzhledem k tomu, že ten pruh je vystínovanej ve směru zevnitř ven, tak mě napadla ta nabarvená mince.

Odesláno (upraveno)

Jeden eskamotér mi vysvětloval, co mám dělat s číselníkem na náramkových šafkách, když má okraje silně poznamenané oxidací. Povidal: vyndáš stroj s cifrem, sundáš ručky, sundáš cifr, vystředíš minci a podle ní zamaluješ okraje stříbrnou barvou a máš ártdekový šafky jako prase. Škoda, že ty hoďky byly zhruba z roku 1955, ale to byl pro něj podružnej detail, teda za předpokladu, že nu to došlo. A vzhledem k tomu, že ten pruh je vystínovanej ve směru zevnitř ven, tak mě napadla ta nabarvená mince.

Dobré, hlavne by to mohlo byť modré od tej malej ručičky :crying_anim:

Takže zoberiem acetén, alebo pitralon a idem to umyť? :sad01_anim:

A na týchto si vymaľujem biely pruh, aby ladil s rádioaktívnymi ručičkami. :clap:

Upraveno uživatelem Jafurak
Odesláno

Tak jsem dodělal jedny Pabědy!:rolleyes:

Přidávám vyčištěné a vyleštěné Sportivnoje a dávám sem na pokochání!

Jsou to zatím moje jediné plně funkční Ruské stroje.

Ještě vlastním nějakej ten šrot co jsem různě dostal, nebo koupil,až něco dodělám dám vědět!

Musím přiznat, že mě to fakt chytá, ta zde obecně rozšířená nákaza! :crying_anim02:

Snažím se o černé Sportívnoje, ale jsem trpělivej oni někde vyplavou:)

Doufám, ře ty obrázky nejsou mo velký ?!

Odesláno

Hele, že to nejsou Sportivne, co byly v konvolutu ruských vraků na Aukro cca před měsícem?

Ne,ne:sad01_anim: druhé stadium nemoci, kdy se hodinky hromaděj po belikách ještě nemam?!

Tyto jsou z Aukra asi z června, kde je slečna vystavovala poškrabané,zašpiněné na rozmazanejch fotkách z mobilu. Psala k nim takovej popis, že je skoro nikdo nechtěl?! Jo cena 119kc a posta asi 40?!

Odesláno

Jo,tak to byl dobrej kup... já mám ty obyč - bez obrázku... takže stonám po těch s obrázkem :-)

No, ty zase můžeš stonat po dalších obrázcích - co vím, tak je tam ještě motocyklista a plavec...

(doufám, že jsem ti nasadil brouka do hlavy :-) )

Odesláno

No, ty zase můžeš stonat po dalších obrázcích - co vím, tak je tam ještě motocyklista a plavec...

(doufám, že jsem ti nasadil brouka do hlavy :-) )

No tak to je přesně to co jsem potřeboval!!:D

Zjistit, že existujou nejen v černém,ale ještě s jinejma obrázkama!

Pak ještě starší bez obrázků!

Fakt super,teď abych ještě začal obcházet zastavárny, bazary aj ??!

Protože je fakt musím mít!!No,ještě že jsem dneska u doktorky pomlčel o tom co jsem chytil za nemoc ,asi bych šel rounou na vyšetření!!

Odesláno

Tyhle jsem kdysi koupil v bazaru, ale že existují i různé obrázky, to jsem nevěděl.

Vždycky mě překvapí, jak hezky jsou ty strojky zdobené.

Odesláno (upraveno)

Tyhle jsem kdysi koupil v bazaru, ...

post-1118-093242100%201353076895.jpg

Jen pro zajímavost. Hodinky ?Sportivnije? (????????????), které vyráběl 1. (Kirovův) Moskevský hodinářský závod (? ?????? ?????????? ??????? ????? ????? ??????? - ?1M?? ??. ???????), se kromě brandu v roce 1960 označovaly i modelovým číslem ?37ČN? (?40???, ?? = ???? ???????? = náramkové hodinky?).

Varianta s černým číselníkem vpravo dostala typové číslo ?ČN-37K? (???-37??) a měly ručky s luminiscenční vrstvou (o jejím složení a radiokativitě tam nic není, ale nátěr s radiem byl v té době přijatelným standardem). Ty s bílým číselníkem vlevo měly typové označení ?ČN-50K? (???-50??) a ručky byly pozlacené.

V hodinkách je varianta strojku K-26 ("Paběda") o průměru 26 mm, která nesla označení ?ČN-10M? (???-10??). Od základního modelu byl vylepšen o centrální vteřinovkou, navýšením počtu kamenů z 15 na 17, tlumičem nárazu setrvačky a možností zastavit sekundovou ručku (?hacking?). Rezerva chodu byla 34 hodin a přesnost do ?45 sekund za den.

Upraveno uživatelem Petr_P
Odesláno

Fakt super,teď abych ještě začal obcházet zastavárny, bazary aj ??!

Protože je fakt musím mít!!No,ještě že jsem dneska u doktorky pomlčel o tom co jsem chytil za nemoc ,asi bych šel rounou na vyšetření!!

Rádo se stalo. :-) Já mám bílé bez obrázků, zatím řeším, kde sehnat sklíčko...

Odesláno

Rádo se stalo. :-) Já mám bílé bez obrázků, zatím řeším, kde sehnat sklíčko...

Sklíčko jsem měl naštěstí fungl nové!! :cool02:

Jinak odkaz na sběratele, kterej je nahoře je dost inspirativní!

Škoda, že když jsem před pár lety hodně jezdil do Ruska a bejvalejch republik, tak jsem se o hodinky nezajimal!!

V Oši,Alma-ate nebo Karakolu toho měli fakt dost!

Tenkrát mě stačilo GPS a jedny Sunta!!

Dávám k dobru dnešní přírustky!

Ty Primky jsem tam dal, neb jsem je dostal dohromady!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...