Přejít na obsah

Report z dnesniho drancovani bazaru, zastavaren a příbuzných

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 849
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Zdar, ta lumi vypadá velice autenticky. Není radioaktivní? Nechci tedy strašit, ale po letech se lumi složka vypálí,

ale radioaktivita zůstává (poločas rozpadu cca 1 600 let...).
Ale jinak jsou v bezva stavu

Odesláno

Ahoj, jojo ta lumi je originální a Ra září krásně ještě dnes a dalších 1530let bude:). Pro zajímavost jsem to změřil na pěti stejných hodinkách Poběda z té doby a hodnota se pohybuje od 0,85?Sv/h do 4,95?Sv/h. Není to nic tragického, ale taky ne zanedbatelného. Na cenu o největší hodnotu radiace jsou tu jinčí kandidáti:) Není to Rusko ale jsou to hodinky ze Švýcarska (které používala i naše armáda). Naměřená hodnota na těchto hodinkách je brutálních 120?Sv/h. To už je klasifikováno jako životu nebezpečno:) Přístroj je čerstvě kalibrovaný, zapůjčený z VŠCHT. 

post-46377-0-96352000-1580421907_thumb.jpg

post-46377-0-85903900-1580421929_thumb.jpg

post-46377-0-25929400-1580421944_thumb.jpg

• po 3 týdnech...
Odesláno

Chlapi zdar, chtěl bych se zeptat, dneska se mě dostaly do ruky, mechanické dámské hodinky Chaika, průměr necelých 20 mm. Náramek mají přiletovanej přímo k pouzdru. Mají hodinovou a minutovou ručku, číselník má indexy stříbrné tečky. Na dýnku je výrobní číslo 923536. Dá se z toho zjistit rok výroby? 

A vlastně jsem k nim přišel tím,že jsem v práci drancoval bordel po předchozím pracovníkovi  :)

Návštěvník eloga
Odesláno

Tak jo, jsem ti tu psal, že z toho se v podstatě nic zjistit nedá, jedině že by v ruský fabrice měli archiv, kam by se dalo napsat nebo mrknout do něj přes net. Ovšem to v zemi kde zítra znamená včera je pohádka máje.  :photo:

Asi tak, ale já to pak smazal, abych tě nedráždil takovou logikou, která je jasná na první pokus., Jó, CCCP, to byly časy....  

:notworthy:  

• po měsících...
  • po měsících...
Odesláno

Tak jsem byl nedávno obdarován krabičkou zaplněnou starými hodinkami. Většina jich byla Ruské výroby. A jelikož neznám důvod, proč by Ruské hodinky neměly fungovat, tak jsem do těchto Elektronik vložil baterii a hle!!!!! Šlapou!!! :clap:

IMG_20210205_202952.jpg.04f7bfca158c05b0329efb8078db3d44.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...