Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Bobe (a ostatni), mozna to nebude popularni nebo s tim nebudou ostatni souhlasit, ale berte to jako navrh nebo pripominku. Neslo by u doutniku uvadet rozmery jak v metrickych, tak v tradicnich jednotkach? Chapu, ze Evropa jede v metrickem systemu, a verte, ze si vyhody uvedomuju lip nez ostatni, protoze se s idiotskyma imperialnima mirama potykam dnes a denne. ALE... v zahranicnich shopech se uvadi rozmery v palcich / prumer v 1/64 palce. Vy to uvadite v cm nebo mm / prumer v 1/64 palce. Neslo by uvadet OBOJE miry? Nekdy mam problemy dohledat recenzi, kdyz se doutnik jmenuje nejak blbe nebo stejne v ruznych rozmerech a prave delka je jediny udaj, podle ktereho se to jednoduse pozna.

Doufam, ze to dava smysl. Chapu, ze jde o zvyk a nehodlam to menit. Ale neslo by to uvadet proste v obou mirach? Ono stejne... uvadet rozmer smeskou imperialnich a metrickych mer, to je divny, ne? ;)

Odesláno

Ja mam ve vsech oficielnich materialech uveden rozmer delka v palcich x obvod ringu v mm

S prumerem v palcich a ostatne ani v mm se nikde nepocita, vzdy jen obvod ringu ...

Odesláno

Pro mě je teda ring v metrickejch dost neuchopitelna velicina. Ring je prostě ring a vím, že 42 je corona, kolem 50 je robusto a přes 60 je to nesmysl. Kdyz maj na Hacico uvedeno 2.0, tak vím prd, co to je za velikost a vlastně ani nevím, jestli to je průměr, obvod nebo něco jinyho. Délka je mi celkem sumak - je to celkem jednoznacny a násobit nebo dělit 2,5 ještě zvladnu.

Odesláno

No vidíš a na tom Hacico uvadej zrovna Durchmesser neboli prumer. A klasickej ring je pocitanej pres prumer - doutnik (nebo třeba zlatej prstýnek pro vaši drahou polovičku) velikosti 64 má průměr jeden palec. Další velikosti jsou od toho odvozené.

Odesláno (upraveno)

Obvod ringu je pro me jasny ukazatel, abych pravdu rekl prumer mi prijde jako zbytecny udaj, delku mam z palcu "prelozenou" do mm protoze si to spis lidi umi predstavit, ale opet o nic nejde, protoze tech delek zase tolik neni, v zasade 4,5,6,7 palcu a pak delky mezi

Navic u boxpressu je prumer dost zavadejici

Upraveno uživatelem Bob
Odesláno

Bobe, ale v tom screenshotu z tveho obchodu o par prispevku vys je rozmer ("ring") opravdu uvadeny v 64. palce a jako PRUMER. Tenhle doutnik se uvadi bezne jako "Size: 5 1/2 x 46" - DELKA V PALCICH, PRUMER V 64. PALCE. Co mi unika? 

Odesláno

Mas pravdu napsal jsem to predtim blbe, je to obvod v palcich x rozmer v mm, kdyz si ale vlezes do anglictiny tak je tam delka v pacich aby se to nepletlo :-)

Odesláno (upraveno)

Mas pravdu napsal jsem to predtim blbe, je to obvod v palcich x rozmer v mm, kdyz si ale vlezes do anglictiny tak je tam delka v pacich aby se to nepletlo :-)

Prave ze ne. Neni to obvod. Je to prumer.

Obvod v palcich (46/64 palce) = 1.83 cm obvod = 0.58 cm prumer

Prumer v palcich (46/64 palce) = 1.83 cm prumer

Ten doutnik jsi mi minuly tyden poslal... urcite nema v prumeru 5mm! ;)

P.S. A v Anglictine je delka taky mimo. Zrovna u toho doutniku v odkaze je CZ 140mm, EN 4.5''. 140mm je ale 5.5''. Jak to mas nastavene? Nejaky automaticky prepocet? Neco je spatne.

Upraveno uživatelem little_w
Odesláno (upraveno)

Aha no vidis tak jsem si to myslel celou dobu blbe. Kazdopadne jednotka "ring" je tak v doutnikovem svete rozsirena ze me nenapadlo to resit

Preklep, melo tam byt 5,5

Upraveno uživatelem Bob
Odesláno

Bobe, v pohode. Tak jsme zase u puvodni otazky - nemuzes uvadet delku v palcich? ;) Teda, nevedel jsem, ze to v anglicke verzi uz mas. Nemohl bys to teda opravit - podle me mas nekde chybu v automatickem prepoctu nebo v databazi. Rozmery v palcich jsou chybne. No nic, jdu spat. Nic ve zlem, znas me. ;)

Odesláno

Kdyz to je tezky, nekdy jsou ty rozmery zaokrouhleny o nejakej ten mm nahoru a dolu takze bych musel vse merit. Ring je znamy troufnu si rici kazdemu kdo kouri a umi si tu tloustku predstavit, kdezto delka v palcich je pro spoustu lidi zavadejici. Je to tezky, mozna to casem jedte doladim, ale ted mam jiny starosti :-) budes to muset jeste chvili prezit

Odesláno

No je to všechno pěkné, Honzu chápu, ale na druhou stranu kouknu a vidím.

Pro mě platí jednoduchá úměra větší průměr/chladnější kouř-více chuti. I když jako dýmkař si v klidu pochutnám i na Cigarilu...

Pro mě je ideál někde mezi 50-62, na délku nehledím :lol2: 

Velikosti 64 a nahoru mě už baví podstatně méně, než dříve, protože na konci to zpravidla střečkuje a musí se to korigovat, což na chuti dvakrát nepřidá.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...