varjag Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 (upraveno) Čau všichni, mám dotaz. Ochutnal jsem od kamaráda Behike 54 a byl jsem dost zklamám. Doutník vypadal v dobré kondici,a hologram je pecka:-), ale chuť taková celkem obyčejná, jako havana za dvě kilča a ještě takový trochu kyselý ocas. Nebyl to žádný průser, ale jak jsem byl natěšenej na něco extra, tak to se moc nekonalo. A před cca. měsícem mě vysloveně zklamalo Siglo I. Nebylo první co jsem měl a už do něj nepůjdu. Asi jsem už proti Cohibě zaujatej, ale když to srovnám s doutníky o řád levnějšími (myšleno v obdobné velikosti), např Monte 4, nebo z větších Open Eagle, přijde mě to předražené a neodpovídající. Mojí hubou to asi nebude, protože jsme u toho seděli tři, dávali jsme si navzájem potáhnout a shodli jsme se na tom všichni. Máte někdo podobnou zkušenost?....jo a pro pochybovače, doutník kupován osobně v La casa del habanos, takže pravost by neměl být problém... Jo a ještě něco, úplně mě dostal Partagas serie E no.2. To je pro mě doutník roku 2013! Alespoň prozatím. Upraveno 15. října 2013 uživatelem varjag Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 Dělám si legraci. Rozhodně ho nehodlám půlit. Prostě si koupím tu přilbu, pamprsku i lepidlo a půjdu do toho. Úplně ideální by to ovšem bylo pod lékařským dohledem... BTW: v Turecku po mě vysomrovala recepční v pětihvězdě J.L Piedro... To jenom k tý praralelní diskusi. No kazdopadne doufam ze budes celou akci fotit :-) Čau všichni, mám dotaz. Ochutnal jsem od kamaráda Behike 54 a byl jsem dost zklamám. Doutník vypadal v dobré kondici,a hologram je pecka:-), ale chuť taková celkem obyčejná, jako havana za dvě kilča a ještě takový trochu kyselý ocas. Nebyl to žádný průser, ale jak jsem byl natěšenej na něco extra, tak to se moc nekonalo. A před cca. měsícem mě vysloveně zklamalo Siglo I. Nebylo první co jsem měl a už do něj nepůjdu. Asi jsem už proti Cohibě zaujatej, ale když to srovnám s doutníky o řád levnějšími (myšleno v obdobné velikosti), např Monte 4, nebo z větších Open Eagle, přijde mě to předražené a neodpovídající. Mojí hubou to asi nebude, protože jsme u toho seděli tři, dávali jsme si navzájem potáhnout a shodli jsme se na tom všichni. Máte někdo podobnou zkušenost?....jo a pro pochybovače, doutník kupován osobně v La casa del habanos, takže pravost by neměl být problém... Jo a ještě něco, úplně mě dostal Partagas serie E no.2. To je pro mě doutník roku 2013! Alespoň prozatím.Cohiba je opravdu trochu precenovana, co se tyce BHK nemuzu soudit, jeste jsem se neodhodlal dat 900 za doutnik, ale treba robusto nebo Siglo VI jsou super, ovsem kdyz si das do srovnani i cenu tak uz to takovej rozdil neni, 2x lepsi proste neni. Pokud mas rad Partagas zkus C No.3 to je pecka nebo serie P je taky parada. E je moc dobry, ale na Partagas slabsi bych rekl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
varjag Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 Cohiba je opravdu trochu precenovana, co se tyce BHK nemuzu soudit, jeste jsem se neodhodlal dat 900 za doutnik, ale treba robusto nebo Siglo VI jsou super, ovsem kdyz si das do srovnani i cenu tak uz to takovej rozdil neni, 2x lepsi proste neni.Pokud mas rad Partagas zkus C No.3 to je pecka nebo serie P je taky parada. E je moc dobry, ale na Partagas slabsi bych rekl Souhlas!! Kvalita tam je, ale stojí to takový ranec jen proto, že si to za to prostě můžou říct. C i P určitě zkusím, dík za tip. Partagas jsem zatím zcela vynechával po velmi špatné zkušenosti se strojovým Partagas Aristocrat. Pak jsem se v Casa dle habanos odhodlal, hned jsem ho tam v koženým křesílku dal a byl jsem úplně omráčenej, jak to bylo dobrý. Takže krabice šla domů Behike jsme dali kolegovi u příležitosti narození syna a společně to vyhulili. 900 bych za něj fakt taky nedal (když za to můžu mít skoro 4 ty partagasy:-). Fakt pozitivní pro mě je, že o nic nepřicházím a tudíž ušetřím . Jedno info : nechal jsem si přivézt z Havany origo doutníky v domění, že to bude výhodné. Nakonec to výhodné je, ale ne zdaleka tolik, jak jsem si myslel. Když nechceš plánovaně koupit fíky (které jsem měl jednou po 100Kč za kus a přesto je výrazně nedoporučuju...), tak to za tu námahu skoro nestojí, i když tam někdo známý jede... Zmiňované Partagasy E no.2 za 171E krabice (25pcs) a také zmiňované Monte OE za 161E (20pcs). Takže po přepočtení je cena zhruba 10-15 korun pod nejpelšími velkoobchodními cenami v ČR. Proti maloobchodním tam výhoda je, ale zdaleka ne taková jakou bych čekal. To jen pro info, pokud by měl někdo možnost na dovoz přímo od zdroje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 Tak jsem nelenil a minulý týden objednal L'atelier LAT56, po té krátké diskuzi a porovnal s Behike 56, jak to dopadlo ???ak jsem psal : Rozměr možná, vzhled s odřenýma ušima,ale chuť ani omylem... Posuďte sami Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Hrbatý,nic moc krycí list, proti výběrovému ligeru na Behike, pravidelnost tvaru a utažení náplně, o složení a chuti budu později referovat.... TO : Varjag Recenze doutníků a všeobecně chuti jsou pezentováním vlastních dojmů a pocitů, co jednomu chutná,pro druhého je nechutné,nebo nezajímavé, takže je to tvůj názor a máš na to právo. Já mám svůj názor...Osobně považuji řadu Behike za nejkvalitněji postavený a chuťově jeden z nejvyváženějších doutníků. Nemá ohromit škálou chutí,ale právě kvalitou tabáku a neuvěřitelným zpracováním,které u žádné jiné značky nenajdeš. Co se týče Cohiby,tak určitě je to dost komerční značka,ale není nic komerčnějšího než Monte Cristo a jeho řada Open /samotnému mi chutná a nezavrhuju ji/ ,která byla za tím účelem vyrobena.Všeobecně se mi u Cohiby ještě nestalo a to kouřím doutníky přes dvacet let,aby doutník netáhl,nebo měl jinou vážnější vadu, narozdíl od jiných slovutných značek. Někdy je poměr cena/výkon diskutabilní,ale u Kuby je cena nezřídka poměrem kvality použitého tabáku a velikosti doutníku.Nevím kolik toho máš z řady Behike odkouřeno,ale já a to se nechci jakkoli vytahovat mám za sebou BHK 54 8ks, BHK56 4ks a 2ks BHK 52 o řadě Siglo ani nemluvím a můžu zodpovědně říci,že patří k naprosté špičce o řadě Maduro 5 ani nemluvím. Osobně se domnívám ,že řada Behike je pro zkušeného kuřáka,který ji dokáže ocenit. Nicméně ti tím nechci upírat právo na tvůj názor, ale trochu si dovolím zapochybovat o jeho dostatečné fundovanosti... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 No kazdopadne doufam ze budes celou akci fotit :-) Vezmu si ho někdy na sraz, abyste to měli on-line Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
varjag Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 to Tikal : V pohodě, rád sivyslechnu názor znalce behike . Netvrdím že jsem kdovíjak fundovaný. Knihu o doutnících vydávat nebudu. Prostě jsem kuřák doutníků, tečka. Každému co mu chutná, máme přeci svobodu (tedy možná už jen týden... . Já behike určitě taky ještě někdy zkusím, ale říkám, shodli jsme se na tom tři a všichni zasloužilí kuřáci :-) Něco už jsem odkouřil, normal Cohib jsem měl dost. Zpracování behike bylo opravdu fain, i když pod prstýnkem byla prasklá, což u doutníku na devět kil zamrzí. Ale na funkci živočicháře to nemělo vliv . Ještě k těm Cohibám, u sigla I a II se mě dost často stalo, že byly hodně utažené a člověk musel opravdu trochu makat při tahání. A to i ve srovnání s jinými habanos podobné velikosti. Trošku mě to na nich sra*o Já začal kouřit spíš obráceně, u těch dražších, protože jsem měl pocit, že to je to nej. V poslední době ale zjišťuju že nejdražší se nerovná nejlepší a že těsně pod vrcholem je mě dobře. S Cohibou obecně jako značkou problém nemám, komerční je dnes téměř vše, tak proč ne. Jen si myslím, že Monte, Hoya, nebo třeba Partagasy jsou stejná muzika za polovic. A tu polovičku navíc u Cohib prostě nějak přestávám dávat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 ..že Monte, Hoya, nebo třeba Partagasy jsou stejná muzika za polovic. Přidej H. Upmann. Momentalne mam za sebou box Half Corona a uzasna zalezitost.. O Royal Robusto jsme se tady už taky bavili a nenašli na něm chybu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 Jasně co člověk to názor, jen jsem vyjádřil svůj a znalec Behike fakt nejsem, po slepu ho nepoznám... A co se týče svobody,tak sdílím tvé obavy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 Přidej H. Upmann. Momentalne mam za sebou box Half Corona a uzasna zalezitost.. O Royal Robusto jsme se tady už taky bavili a nenašli na něm chybu. na takovým prckovi jako je Half Corona snad a ni není co zkazit asi dostanu ban. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 Co se tyce kvality zpracovani tady musim notovat Radkovi(Tikal) to je proste u Cohiby bezkonkurencni, pokud ti netahlo Siglo I tak vidim dve mozne priciny, bud to byl fik :-) a nebo, to spis mas moc velkou vlhkost v humidoru, pro havana by melo byt do 70, spis tak 67-68 % RH Co se tyce Half Corona, je to fakt dobrej doutnicek, sice je to prcek, ale kouril jsem 40 - 45 minut! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
varjag Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 Co se tyce kvality zpracovani tady musim notovat Radkovi(Tikal) to je proste u Cohiby bezkonkurencni, pokud ti netahlo Siglo I tak vidim dve mozne priciny, bud to byl fik :-) a nebo, to spis mas moc velkou vlhkost v humidoru, pro havana by melo byt do 70, spis tak 67-68 % RH Co se tyce Half Corona, je to fakt dobrej doutnicek, sice je to prcek, ale kouril jsem 40 - 45 minut!fík snad ne, i když dneska si člověk nemůže být jistý ani kameným obchodem v matičce všech měst a důkladným prohlédnutím doutníku i prstýnku... . Možná ta vlhkost, udržuju spíš přes 70, někdy i 75. Ale s ostatní produkcí Cohiba i dalších značek problém nebyl. No, necham to koňovi a půjdu si zahulit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
varjag Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 Přidej H. Upmann. Momentalne mam za sebou box Half Corona a uzasna zalezitost.. O Royal Robusto jsme se tady už taky bavili a nenašli na něm chybu.Souhlas Uppman je většinou bez chyby, takové magnum.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
varjag Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 Jasně co člověk to názor, jen jsem vyjádřil svůj a znalec Behike fakt nejsem, po slepu ho nepoznám... A co se týče svobody,tak sdílím tvé obavy... agree. Nechci sem tahat politiku, ale komunisti všech zemí, jděte už konečně do prd*le Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 Jdu si dát posledního prcka, fotka pro srovnání velikosti s Cuaba Salomones. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 (upraveno) To Kamil: Uz tu Cuabu vyhul a nemazli se s tim furt :-))) To Varjag:Tak tim padem je to jasne tou vlhkosti, nedelam chytryho, taky jsem mel do nedavna pres 70 v humidoru, mel jsem taky problemy s kubou, od ty doby co vlhkost udrzuju pod 70 problemy s blbym tahem, nepravidelnym horenim nebo dokonce s praskanim kryciho listu zmizely. Dominika ani Nikaragua s tim problemy nema tam muzes mit klidne 75. Problematika je o to slozitejsi ze nekterym doutnikum z kuby to nevadi ... Upraveno 15. října 2013 uživatelem Bob123 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
varjag Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 To Kamil: Uz tu Cuabu vyhul a nemazli se s tim furt :-))) To Varjag:Tak tim padem je to jasne tou vlhkosti, nedelam chytryho, taky jsem mel do nedavna pres 70 v humidoru, mel jsem taky problemy s kubou, od ty doby co vlhkost udrzuju pod 70 problemy s blbym tahem, nepravidelnym horenim nebo dokonce s praskanim kryciho listu zmizely. Dominika ani Nikaragua s tim problemy nema tam muzes mit klidne 75. Problematika je o to slozitejsi ze nekterym doutnikum z kuby to nevadi ...roger, zkusím to:-) dík a mějte se, jdu jako že něco dělat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 Jdu si dát posledního prcka...No není to paráda, první fotka 25. minuta, celkem 35 minut. Líbí se mi, jak i popel drží strukturu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 To se mu to drží, když je dva centimetry dlouhý, já měl na Oliva V Diademas popel delší než je tvůj doutník.... a teď už ten ban dostanu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2013 Half Corona mi taky moc šmakuje, ale včera jsem měl Partagas Mille Fleurs ze své Ring 42 sekce humidoru a všechno fajn, ale nějak mě ty malé kalibry přestaly brát, připadal jsem si jak s mentolovou slimkou u huby? Ideál prostě 50 a víc, s čímž samozřejmě stoupá i cena? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 16. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2013 Tak jsem si v rámci tréninku na Olivu V Diademas LE dal včera místo oběda Trinidad Reyes. Zvládnul jsme to úplně v pohodě, takže si teď už docela věřím. Recenzi doutníku jsem přidal do vlákna s recenzemi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se