Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak se musím pochlubit svým přírůstkem. Napřed trochu cesty k němu:

Před časem sem trochu prozřel z chronobundusu a v návalu horkosti jsem prodal spoustu hodinek ze svého stolu, od " stokorunových" Primek, po Seika a v podsatě se zbavil většiny hodinek. Zůstaly mi doma 3-4 základní kousky, ke kterým mám nějaký vztah ( Tissot Le-Locle) nebo je denně nosím ( Monstra) a nebo je mi jich líto víc než ostatních ( Sumo). Abych byl komplet tak mi zůstaly i jedny Casia - GW056 na kolo. Finance sem promítl do rodinného rozpočtu, což vzhledem k ráně, kterou sem minulý rok utrpěl a způsobil bylo zrejmě v pořádku, nicméně zmizela mi hromádka střeliva, kterou sem úspěšně točil.

Abych to zkrátil:

Po krátké a rychlé poradě se svým egem jsem ukončil své střelecké trápení a prodal i část svého druhého koně - zbraň. Čímž mi zase narostl budget a byl jsem zpátky v kolotoči. Nastala nejkrásnější část života chronomagora - výběr..

Vzhledem k hromádce, kterou sem měl ( a z mého pohledu to byla stropní částka za hodinky) jsem vybíral a vybíral něco blízkého mým aktivitám a zaměstnání. Bylo vybráno, bylo našetřeno , v podstatě předjednáno, čili plánovala se služebka spojená s nákupem..

Mezitím se tu objevil inzerát... neležel tu dlouho, ale byl docela agresivní.

Proběhlo pár zpráviček, přišlo pár fotek...

Abych to utnul: Na služebku pro hodinky jsem i vyjel, shoda náhod, zpoždění, erupce na slunci a já nevím co ještě chtěly tomu, že místo z Ostravy s Damaskem jsem přijel z Bratislavy s Breitlingem.

(Obrazně řečeno... přišly poštou)

Koupil jsem tedy od Levithana jím nabízené Colty II. Cena dobrá, stav korespondující s cenou, nebylo co řešit.

Nicméně - nedalo mi to, a tuto moji nejdražší akvizici jsem podrobil ostré kontrole a našel pár nedostatků.

Následovala konzultace u p. Stuchlíka v Goldu ve Zlíně, kontakty na servisy - Praha ( Carollinum a Dušák) a Vídeň ( přímo Breitling servis) a hodinky putovaly na ozdravnou kůru do Vídně. Dnes, po měsíci jsou nazpět, ve stavu nových hodinek. Za inzerovanou cenu, s 14-ti denním předstihem a navíc v nové značkové cestovní Etui ( tam sem je poslal v Omega cestovním červeném pouzdru- drzost!!) celá tato sranda mě stála 337 Euro. Když to všechno sakumprdum sečtu... tak mám za cca 30.000 Kč hodinky podle svých představ.

Zatím se sžíváme, mám je na nové kůži od Hirsche. Původní, nošenou original kůži mám sundanou, protože je krátká, ale i ta prodělala servisní očistnou kůru a je jako nová včetně přeleštěné spony.

Lupnu sem pár fotek, i původní od Levithana ( snad se nebude zlobit, jsou to ty pěknější) a pár dnešních rychlocvaků kompaktem.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Hele, ten černej řemen je dobrej.

A oni fakt restaurovali i původní řemen?

Spíš nějak čistili, nejsou na něm známky nošení, jen dírky jsou trochu otlačené. Jinak stav velmi dobrý.

Jo, je to Hirsch Grand Duke..

Upraveno uživatelem Radimk
Odesláno

Pekne Bcka,gratulujem sadnu Ti :smile_anim:

Už sem to tu někde psal. Bál sem se velikosti, ale už mi skončilo maxi období, kdy sem se tetelil nad "sedmačtyřicítkama". Strop jsou Suma- nějakých cca 44, ale už jdu dolů. Tyhle maj 41,5 a nemá to chybu. Jsou akorát.
Odesláno

Blahozelam..som rad, ze su v dobrych rukach. S tou renovaciou remena si ma dostal:-)

INak, presne podobne obdobie prezivam..z ORIS diver 47, cez Bcka SF 44mm. Som momentalne na BALL 40mm....a spokojnost. Moj ideal vidim okolo 42mm.

kazdopadne...uzivaj si ich

Už sem to tu někde psal. Bál sem se velikosti, ale už mi skončilo maxi období, kdy sem se tetelil nad "sedmačtyřicítkama". Strop jsou Suma- nějakých cca 44, ale už jdu dolů. Tyhle maj 41,5 a nemá to chybu. Jsou akorát.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Gratulujem! Osobne povazujem prave tento model za akusi paralelu k rolex submariner, proste beckove submarinery :)

Najviac im podla mna ale pasuje kovovy tah, co by ale bola dalsia investicia a nemala...

Trosku mi na colt rade hodiniek vadi, ze maju iba ploche sklicko.

Velkostou su ale to prave orechove... Su to jedny z tych menej napadnych beciek, ale super volba. Mimochodom, presne tento model, ale s quartzom, povazuje vyrobca za najrobustnejsie becka... a tvoje automaty maju rovnake telo.

Odesláno

Děkuji všem za veškrze kladné reakce.

Kovový tah kupovat určitě nebudu, ne že by se mi nelíbil, ale vzhledem k poměru velikosti hodinek a délky tahu to vypadá tak nějak divně, mám obvod cca 21,5, dost je délka tahu vizuálně zmenšuje. Ploché sklo spolu s AR je dokonalé, nejlepší sklo je to co není vidět - tenhle případ.

Spíš uvažuju o origo kaučuku, a vrtá mi hlavou i původní hnědá kůže. Donedávna bych hnědou (zlatohnědou) barvu ani neuvažoval, časy se ale mění..

Jo a ještě přesnost: I když je nenosím pravidelně ( mám cyklo období) takže spíš odpoledne a navečer, a jsem někde na +2 až 3 vteřiny...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...