Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

z logoky věci, by mne nanapadlo si tyto hodinky vzít na motorku, od toho jsou přeci............další "vercajky" v domečku......jiné ....jsou přeci na pláž.... jiné do hor.....jiné na běhání... jiné do hospody....jiné do práce v obleku..... jiné do práce v džínách a v triku....jiné... jen tak pro radost... jiné.. na to okusit něco vintage..tak nějak ponosit cosi starého..s historií. nebo nostalgiííí............no nevím.. asi půjdu radši spát.................

....ale rád si přečtu i případné názory ostatních chronomagiků.... :D:D:D

Odesláno

Máte někdo zkušenost, jak moc je tento strojek náchylný na otřesy? Jde mi o jízdu na motorce v terénu...

No dle mě ,se mi tyhle hodinky na motorku taky moc nehodí.

Otázka jestli to vydrží,tak několikrát asi jo,ale osobně bych je otřesům asi často nevystavoval,ale relevantně nevím... :sad01_anim:

Odesláno

No dle mě ,se mi tyhle hodinky na motorku taky moc nehodí.

Otázka jestli to vydrží,tak několikrát asi jo,ale osobně bych je otřesům asi často nevystavoval,ale relevantně nevím... :sad01_anim:

Taky by mne to zajímalo, hodně jsem zde četl že SEIKA obecně vydrží hóódně. Ale co je to hóódně ... Dívám se po levnějších automatech na tenis a SEIKA jsou mým favoritem. Za málo pěněz hodně muzyky, koupím li zánovní, případná porucha by tolik nebolela. Myslím že pokud zrovna nejezdíš kross, měly by to snést. Dle mě soudě záleží zda li ti na zápěstí "lítaj", nebo je máš "na pevno". Jestli "lítaj", je jasný že strojek dostává zabrat třepáním, jestli jsou na pevno se zápěstím, problém bych v tom neviděl.

Odesláno

Taky by mne to zajímalo, hodně jsem zde četl že SEIKA obecně vydrží hóódně. Ale co je to hóódně ... Dívám se po levnějších automatech na tenis a SEIKA jsou mým favoritem. Za málo pěněz hodně muzyky, koupím li zánovní, případná porucha by tolik nebolela. Myslím že pokud zrovna nejezdíš kross, měly by to snést. Dle mě soudě záleží zda li ti na zápěstí "lítaj", nebo je máš "na pevno". Jestli "lítaj", je jasný že strojek dostává zabrat třepáním, jestli jsou na pevno se zápěstím, problém bych v tom neviděl.

Aha, nevšiml jsem si, takže v terénu. No jak říkám, jestli se "netřepou" na zápěstí, myslím že v poho....
Odesláno

Výborná volba prvních seiko :-)! Osobně mám seiko 5 sport a krom běhání je na další sporty(MTB, tenis, plavání atd.) sundavám. Nikdo ti asi přesně neřekne, jestli hodinky otřesy vydrží nebo ne. Stejně to nakonec zbyde na tobě, takže rozhodni podle svého svědomí :-). Někomu nebude dělat problém zničit takové hodinky, protože si koupí za týden nové. Pro někoho (včetně mne) jsou takřka posvátné a byť je na nich "SPORT", zůstávájí v převážné většině případů odložené.

Odesláno

Gratulujem k peknym hodinkam.

Taktiez som si ich objednal a uz ich nosim tyzden. Nechcem zakladat nove vlakno, tak to pisem tu, dufam ze nevadi.

Cital som na tomto fore ze ako nove predbiehaju +20 s. za 24h. A ze casom by sa to malo ustalit na +5 s. Mne predbiehaju minimalne (nemeral som uplne presne) +40 s. za 24h. Je to normalne?

Nosim ich cca 10 h denne aj v praci (skor nie manualna praca, ale aktivna). Doteraz vzdy rano o 6tej isli. Dnes mam volno takze som si dlhsie pospal. Vcera som ich zlozil z ruky o 22:00 a zastali dnes o 10:40. Rezerva chodu by mala byt 40h. A este taky maly postreh: pri nastavovani casu ked tocim korunkou (korunka v druhej polohe) sa rucicky jemne chveju.

Tak prosim o vase nazory ci su v poriadku.

Dakujem.

Pripajam foto mojich skx 007J

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Taktiez som si ich objednal a uz ich nosim tyzden.

Vitej bratre,

ja mam ty same SKX007J koupil jsem je zde od clena fora a covece spokojenost, nosim je asi mesic tahem na noc nesundavam a steloval jsem je zatim asi 3x, za den delaji cca +1-5s, asi 2x jsem je zkusil na noc polozit jak se zde doporucuje korunkou nahoru a zrychlily se cca o +10s tak s nima i spavam a srovnaly se ze za tyden udelaji tak +10s ale to nejak neresim

Jinak bazen, sauna no problem, chystam se je stahnout do hlubiny abych videl jak sviti v te tme tmouci, zkratka prave divery :smile_anim:

Odesláno

Gratulujem k peknym hodinkam.

Taktiez som si ich objednal a uz ich nosim tyzden. Nechcem zakladat nove vlakno, tak to pisem tu, dufam ze nevadi.

Cital som na tomto fore ze ako nove predbiehaju +20 s. za 24h. A ze casom by sa to malo ustalit na +5 s. Mne predbiehaju minimalne (nemeral som uplne presne) +40 s. za 24h. Je to normalne?

+40s je dost, ale ak su fungl nove, chvilu by som este pockal nech sa to ustali a az potom zasiel za hodinarom, ked uz. ten stroj ma dost siroku toleranciu presnosti od vyrobcu, holt pada to z linky jak piskoty.

Odesláno

+40s je dost, ale ak su fungl nove, chvilu by som este pockal nech sa to ustali a az potom zasiel za hodinarom, ked uz. ten stroj ma dost siroku toleranciu presnosti od vyrobcu, holt pada to z linky jak piskoty.

Tak vdaka. Su nove, budem to dalej sledovat ci sa to ustali. Inak som s nimi velmi spokojny a dobre sedia na ruke.

Odesláno

Mozna bys je mohl dneska na hokeji otestovat na otresy tleskáním, jak soudruzi primky na XV. sjezdu ale myslim ze si moc nezatleskas a budes spis pískat pac vám to zase nandame :smile_anim: Tipuju tak 4:1

Odesláno

Mám SNZG 13 K1 s téměř stejným kalibrem 7S36 a na začátku(1,5 měsíce)se předbíhaly asi o 20 s./24.Nyní se to stáhlo na cca 7 sek.a stále to pomalinku klesá.Manželka má kalibr 7S26 a jí se zase nepatrně zpožďuje.Stačí s nimi asi minutu mávat a udělají pár vteřin do plusu,kde se celkem přesně drží.Z mé strany za ty peníze naprostá spokojenost.

Diver 60,docela se divím,že se Ti při poloze korunka nahoru začnou o dost předbíhat,mělo by to fungovat obráceně.

Odesláno

Mozna bys je mohl dneska na hokeji otestovat na otresy tleskáním, jak soudruzi primky na XV. sjezdu ale myslim ze si moc nezatleskas a budes spis pískat pac vám to zase nandame Tipuju tak 4:1

Dodatocne gratulujem k vyhre. Nech sa Vam dari az do konca sampionatu.

Tak to tiez zavidim. Moje stale predbiehaju viac ako 40s za 24h. Dufam ze sa to ustali na rozumnej hodnote. Kazdy treti den ich musim stelovat...

Ked sa to nezmeni mam ist s nimi k hodinarovi? Alebo reklamovat? Seiko garantuje +20s. A kedy?

Dakujem.

Odesláno

Tak to tiez zavidim. Moje stale predbiehaju viac ako 40s za 24h. Dufam ze sa to ustali na rozumnej hodnote. Kazdy treti den ich musim stelovat...

Ked sa to nezmeni mam ist s nimi k hodinarovi? Alebo reklamovat? Seiko garantuje +20s. A kedy?

Dakujem.

Myslim ze garantuju +45/-20, takze reklamovat asi nie. Tych 40s denne je celkom dost, ale nieje to az take neobvykle, co citam po forach, tak podobne hodnoty malo viac ludi. Kazdopadne navstevou hodinara sa to da upravit na par s denne.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...