Návštěvník Tada Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2011 (upraveno) Možná jste postřehli vlákno, kde jsem sháněl něco na léto k vodě... Vybral jsem si Rado Original Diver, ale finance to nedovolily A tak jsem zapátral v paměti po hodinkách, které se mi vždy líbily a stály by míň peněz Vzpomněl jsem si na Seiko Alpinist, které jsem kdysi dávno viděl na srazu v Olomouci. Pak už jen stačilo napsat poptávkové vlákno a bylo to O pár týdnů později byly hodinky doma, koupené od jednoho kolegy tady na chronomagu... Takže co k nim napsat? Myslím si, že jsou zde notoricky známé, ale opakování je matka moudrosti: - průměr pouzdra 38mm (někde píšou i 39mm, ale pro šupleru se mi lozit nechce)- tloušťka 12mm- automatický strojek 6R15- ruční nátah- hacking- rezerva nátahu 50h- datum- šroubovací korunka (jen ta pro nastavení ruček atd.)- vnitřní kompasová luneta pro určení světových stran pomocí slunce, ovládaná korunkou na pozič 4- safírové sklíčko- vodotěsnost 200m- ručky a indexy opatřené barvou Lumi Bright Nosím je od čtvrtka, takže zatím pouze sbírám zkušenosti a dojmy... Takže spíš jen tak napíšu, co se mi na hodinkách líbí a není toho málo - jinak byhc si je nekupoval Líbí se mi barva číselníku, kolik znáte hodinek se zeleným metalicky lesklým číselníkem? Zlaté plastické indexy se zelenou barvou číselníku krásně kontrastují. Vzhledem hodinovky a minutovky těchto hodinek jsem si v minulosti nebyl moc jistý, přišel mi takový zvláštní, ale teď už se mi líbí a jsou krásně čitelné. Líbí se mi i povedený design pouzdra se dvěma korunkami, hodinky působí tak akorát velké ve všech rozměrech. Líbí se mi i kovový náramek, který jsem k nim dostal od předchozího majitele - má plné články i koncovky, žádný skladaný plech, kvalitní sponu s pojistkou - pro člověka, který dosud znal u hodinek Seiko jen náramky ze skládaného plechu, které chřestily jak chřestýš, je to velký pokrok směrem vpřed. Moc se mi líbí celková kvalita a zpracování, které se rozhodně nenechá zahambit ani mnohem dražšími hodinkami a jsem si jistý, že Seiko u mě na místě záložních out-doorových hodinek (ty primární jsou Sinn 103 St) obstojí. Trošku mi na hodinkách vadí datum, to mi ale vadí na všech hodinkách, ale tady ho snáším kupodivu dobře. Takže po pár dnech nošení musím říct, že jsem velice spokojený a časem vyplodím nějakou recenzi, až budu mít nějaké pořádné fotky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 25. dubna 2011 uživatelem Tada
Návštěvník Tada Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2011 Nojo, tihle Japonci fakt umí, já bych býval asi nosil SARB033 místo NOMOS Club, kdybych tenkrát tušil, že Seiko už ojbevilo existenci safírového skla
Radek K Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2011 Pěkný hodinky. Ty už asi moc v obchodech nebudou? Nebo se pletu?
Návštěvník Tada Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2011 Pěkný hodinky. Ty už asi moc v obchodech nebudou? Nebo se pletu? Dají se koupit - KLIK Ake během pár let se už několikrát objevila zpráva, že už nebudou vyrábět.
Chorche Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2011 Nojo, tihle Japonci fakt umí, já bych býval asi nosil SARB033 místo NOMOS Club, kdybych tenkrát tušil, že Seiko už ojbevilo existenci safírového skla Chvíli jim to trvalo Ale měl jsem na potápkách hardlex a bylo to úplně v pohodě, bez jediného škrábanečku.
Návštěvník Tada Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2011 Chvíli jim to trvalo Ale měl jsem na potápkách hardlex a bylo to úplně v pohodě, bez jediného škrábanečku. Já jsem se svejma hardlexovejma 7002 spadl z koně a mají hezky opískované sklíčko... Na druhou stranu 6139 chronografy s hardlexem byly taky bez škrábance, ale Alpinisty ke koním tahat nebudu, na to mám Sinn
Radek K Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2011 Dají se koupit - KLIK Ake během pár let se už několikrát objevila zpráva, že už nebudou vyrábět. Píšou Not available for purchase ... takže asi ne, nebo špatně koukám.
Návštěvník Tada Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2011 Tak to jsem přehlédl Možná ještě Higuchi Že by ty zvěsti byly pravda?
H-B Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2011 Mne se Alpinisty poprve vubec nelibily, skoro jsem si spis rikal, ze je to hnus.. ale jak mesice (vlastne leta) plynou, zacinam si bud zvykat, nebo ocenovat jejich mozna trosku jinej vzhled. Co se mi rozhodne libi je ze maji safir a poradnej tah (pokud se podle fotek nepletu, mel jsem podobnej az stejnej na Seiko Arctura a proti klasice na Monster ci Samurai je to nebe a dudy). Ad safir - jen pro zajimavost, pritelkyne ma na Seikach saphlex, coz ani nevim, jestli Seiko jeste dela. Kazdopadne, at je to co je to, za dva roky noseni ani skrabanec.
Návštěvník Tada Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2011 Jo, ten kovovej náramek je fakt dobrej, hezky zpracovanej, plný články, plný koncovky, dobrá spona... Ač jsem zvyklej nosit hodinky spíš na kůži, tak si tyhle na oceli docela užívám
lukin_ova Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 Krásné hodinky. Připadají mi velice univerzální. Hlavně díky tomu tahu. Gratulace. Těším se na lepší fotky, hlavně na tu tmavou zelenou.
Návštěvník Tada Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 Krásné hodinky. Připadají mi velice univerzální. Hlavně díky tomu tahu. Gratulace. Těším se na lepší fotky, hlavně na tu tmavou zelenou. Nojo, lepší fotky sem ale dávat nebudu, to by zase byl průser
bandicoot Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 Tohle je přesně ten typ hodinek, který bych nosil, kdybych věděl, že jde o poslední a nenávratnou útratu za hodinky.Prostě tak akorát, velikost, tvar, kalibr, safír......akorát bych dal přednost lunetě s minutama než stupněma (netuším ale jestli to vůbec Alpinist má).
shag Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 Tohle je přesně ten typ hodinek, který bych nosil, kdybych věděl, že jde o poslední a nenávratnou útratu za hodinky. Prostě tak akorát, velikost, tvar, kalibr, safír... ...akorát bych dal přednost lunetě s minutama než stupněma (netuším ale jestli to vůbec Alpinist má). Presne tak, do dochodku planujem nieco podobne
bandicoot Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 Hele, Tado, ještě si neodpustím......nemusíš zase poukazovat na "průser" při vložení "lepších" fotek. Myslím, že jakožto oficiálního redaktora webu, který napadá některé členy naší komunity, by tě tady klidně mohli zaříznout.Neudělali to, přehlíží to, tak to přehlížej taky a nemontuj do textu tuhle věčnou třecí plochu.
Návštěvník Tada Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 Bandicoot: tenhle typ alpinistu minutovou stipnici nenabizi... A ta uhlova stupnice koresponduje s minutovymi indexy jen na nekolika mistech, ale diky cervene oznacenemu severu jde alespon pouzit jako "nulovy bod"
Xpak Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 Tyhle zelené Alpinisty jsou moje první "pořádné" hodinky. Koupil jsem je jako ještě horkou novinku a jsem s nima maximálně spokojen. Ta zelená barva je úžasná, jen mě teď trochu mrzí, že jsem si je nepořídil na tahu. Ale v kombinaci s vhodným řemenem lze získat vzhled vyloženě sportovních hodinek nebo naopak decentních oblekovek.Dobrý volba
Vladimír P. Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 Jo, jo, moc pěkné hodinky, taky jsem je měl. Bohužel jen na kůži. Pamatuji se, že ten kalibr 6R15 s rezervou 50 hodin byl neuvěřitelně přesný. Gratuluji.
Návštěvník Tada Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 Jo, jo, moc pěkné hodinky, taky jsem je měl. Bohužel jen na kůži. Pamatuji se, že ten kalibr 6R15 s rezervou 50 hodin byl neuvěřitelně přesný. Gratuluji. Ten kov jim neuvěřitelně sekne, já hodinky na kovu moc nemusím, doteď jsem měl jen jedny - Accutrony - ale zvykl jsem si. Dokonce si je teď s sebou beru do Olomouce, což je obvykle teritorium vyhrazené jen a pouze pro NOMOS Club!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se