Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

pořídil jsem si první pořádné hodinky, longines conquest automatic. Docela jsem se do nich zamiloval, takže je nosím denně, do práce, v autě při řízení, v práci... Zajímalo by mně, jestli jde odhadnout, jak dlouho při takovém provozu vydrží. A lze po např. pošrkábání některých částí tyto vyměnit?

Díky za rady :)

Odesláno

Neboj když jim dáš náležitej servis tak tě přežijou.

Poškrábané díly se vyleští nebo překartáčují,sklíčko se popř. vymění.

Jen je klidně nos.

Odesláno

tak popořadě... když s nimi budeš zacházet normálně tak tě při pravidelném servisu (a pokud ti už bylo 18 tak nejspíš v horším stavu i bez něj) přežijou... vyměnit můžeš hodně věcí (řemen, tah, dýnko, korunku, lunetu, ručičky, ciferník...), ale většina lidí si vystačí s tím, že je jednou za pár let nechá přeleštit

Odesláno

Super,

takže není problém s tím, že až se běžně tím, jak se o ně otírá látka ošoupou, nebylo by je jak uvést do původního stavu :)? Myslím, že tím, že jsou to mé první, tak si je nechám, i když už pokukuju po dalších (oblekovkách)... A servis jak často?

Odesláno

Když jsem si kupoval svoje první hodinky, tak jsem z toho měl taky velký strach jako ty a první škrábanec bolí nejvíc :smile_anim: . Ale jsou to přece "jen" hodinky a určitému opotřebení se člověk nevyhne, to bys je musel mít pořád někde na poličce a nenosit je a to je pak o ničem.

Myslím, že servis se doporučuje tak jednou za pět let, tady bych se osobně rozhodoval dle přesnosti.

Odesláno

ještě jednu radu, udělej fotky a založ chlubící vlákno, snaž se z těch hodinek vymlátit co nejvíc smysluplnejch příspěvků, protože se ti budou za chvíli hodit až načichneš místní chronopromiskuitou a budeš je chtít vyměnit :)

Odesláno

Když jsou bez škrábanců, je o ně pořád strach. První škrábanec zabolí nejvíc (a ani nebudeš vědět, kdes k němu přišel - přece si na ně pořád dáváš pozor!). Ty další už Ti budou vadit čím dál tím míň :) Bez škrábanců by to bylo ideální, ale pokud je nosíš, podle mě se jim nevyhneš. Tak si je užívej a nemysli hned na začátku na jejich konec :wheelchair:

Odesláno

tak popořadě... když s nimi budeš zacházet normálně tak tě při pravidelném servisu (a pokud ti už bylo 18 tak nejspíš v horším stavu i bez něj) přežijou... vyměnit můžeš hodně věcí (řemen, tah, dýnko, korunku, lunetu, ručičky, ciferník...), ale většina lidí si vystačí s tím, že je jednou za pár let nechá přeleštit

Jak vono to vůbec může vůbec bejt dnes? Výměnu korunky nebo sklíčka po letech chápu, jak ale u hodinek, který byly vyrobeny v tomhle čase, myslím třeba rok >2000, kdy technologie výroby všeho je úplně někde jinde, tak jak takovýhle novodobý hodinky budou vypadat jako vintage...? Nevoprejskává barva na indexech, já nevím nevohnusává ciferník, nedrolí se barva z ručiček, hodinář to teda kromě občasnýho prolití volejem nemá co kuchat a tím nemá co zku.rvit... Budou dnešní hodinky za 50 let vypadat furt stejně nebo taky časem zhnusnou?

Odesláno

Na to jsou myslím příliš obyčejné :)... Chlubit se budu až pořadnyma Omegama nebo Breitlama.... S conquestama počítám díru do místního fóra neudělám...

Odesláno

Na to jsou myslím příliš obyčejné :)... Chlubit se budu až pořadnyma Omegama nebo Breitlama.... S conquestama počítám díru do místního fóra neudělám...

proč? to jsou parádní hodinky, troufl bych si ríct, že jsou nad průměrem fóra...

Odesláno

Jak vono to vůbec může vůbec bejt dnes? Výměnu korunky nebo sklíčka po letech chápu, jak ale u hodinek, který byly vyrobeny v tomhle čase, myslím třeba rok >2000, kdy technologie výroby všeho je úplně někde jinde, tak jak takovýhle novodobý hodinky budou vypadat jako vintage...? Nevoprejskává barva na indexech, já nevím nevohnusává ciferník, nedrolí se barva z ručiček, hodinář to teda kromě občasnýho prolití volejem nemá co kuchat a tím nemá co zku.rvit... Budou dnešní hodinky za 50 let vypadat furt stejně nebo taky časem zhnusnou?

Jo, technologie výroby je jinde. Jen doufám, že jinde není někde poblíž číny. Jak u všeho ostatního. Nějak těm novým věcem, jako starožitnostem nedávám šanci. Dovedete si představit, jak někdo za 5O let renovuje superba a například, mění na něm všechny kondenzátoty, lcd v navigaci, ... . A nakonec bude mít super starožitné auto s charizmatem jak ... . To asi ne, že? :suicide_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...