Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak to vypadá, že nám končí zlaté časy nákupů na eBay a podobně, po doměření DPH a cla už to ztrácí na atraktivitě. Nebo máte nějaký nápad jak to obejít?

Co jsem četl zákon, tak mně toho moc nenapadá. Otázkou je zda to řeší pouze pošta, nebo i DHL a podobní dopravci?

Odesláno

Taky by mě zajímalo, jelikož moc prostoru pro obejití tohoto nařízení není.

Asi jen nakupovat v EU..Všude jinde to bude problém a naskáče DPH, clo bych řekl, je zanedbatelné..3-4%..

Ale určitě tu jsou povolanější..já naposledy nakupoval kindle z USA ale ještě před 1.4. letošního roku

Odesláno

Teď jsem koukal do sazebníku sazba mimo ze 3. zemí jsou 4,5%. Dle mého rozhoduje ale původ, je to tak?

Pokud se bude jednat o např. Švýcarské hodinky tak je to bez cla? Jak s DPH? Taky bez, nebo se platí?

Odesláno

Pokud se něco nezměnilo, tak clo sice nějaké bylo, ovšem max. nějaká zanedbatelná částka (snad 1 EURo na kus, nebo něco takového), v praxi se zpravidla nevybírá. Problém je s tím DPH, to je lepší si jet hodinky koupit rovnou do Švýcarska, tam je DPH snad jen 8 %, nebo tak nějak. Druhá možnost je "trochu smlouvat" i u nás se dá prodejce někdy ukecat. 10 % dá každý, někdy se dá dotlačit i do dvaceti, když mu zamáváš hotovostí pod nosem :).

Jinak můžeš zkusit nechat si poslat zboží označené nižší hodnotou, ovšem riskuješ, že celníci vyměří DPH z tzv. "ceny obvyklé", tedy doporučené maloobchodní ceny v ČR.

Odesláno (upraveno)

Pokud si necháš na fakturu napsat nějakou směšnou částku, je tady, jak píše Patrik risk toho, že to můžou celníci vyměřit podle ceníkové ceny v ČR ,ale taky je tu další problém, že pokud se taková zásilka ztratí, v rámci pojištění balíku dostaneš zpátky jen tu částku, která je na faktuře...

Taky by mně ale moc zajímalo, jestli tu je nějaký efektivní způsob, jak to obejít...chápu že to je tenký led, pokud by někdo ale věděl, prosím o SZ

Upraveno uživatelem Aerin
Odesláno

No prodejce mi nabídl, že pokud aukci vyhraju, tak se dohodneme na deklaraci "rozumné ceny", ale ty Eposy vyskákali moc vysoko :-(

Odesláno

Pokud se něco nezměnilo, tak clo sice nějaké bylo, ovšem max. nějaká zanedbatelná částka (snad 1 EURo na kus, nebo něco takového), v praxi se zpravidla nevybírá. Problém je s tím DPH, to je lepší si jet hodinky koupit rovnou do Švýcarska, tam je DPH snad jen 8 %, nebo tak nějak. Druhá možnost je "trochu smlouvat" i u nás se dá prodejce někdy ukecat. 10 % dá každý, někdy se dá dotlačit i do dvaceti, když mu zamáváš hotovostí pod nosem :).

Jinak můžeš zkusit nechat si poslat zboží označené nižší hodnotou, ovšem riskuješ, že celníci vyměří DPH z tzv. "ceny obvyklé", tedy doporučené maloobchodní ceny v ČR.

Jinak clo mimo EU dnes cca 4,5% to by mně ani tak nebolelo, ale to DPH - věčná škoda 20% - ale nic jsem nevymyslel. Pokud má někdo nějaký recept tak sem s ním

Odesláno

Tak to vypadá, že nám končí zlaté časy nákupů na eBay a podobně, po doměření DPH a cla už to ztrácí na atraktivitě. Nebo máte nějaký nápad jak to obejít?

Co jsem četl zákon, tak mně toho moc nenapadá. Otázkou je zda to řeší pouze pošta, nebo i DHL a podobní dopravci?

Jen tak dál s takovými tématy, jenom přitahujete něčí pozornost na veřejné fórum.Opravdu vynikající.

Doporučuji si občas pustit

, je tam o čertech.
Odesláno

recepty na podvod? :thumbsdown_anim:

Proč rovnou podvod, na celnici mi např. poradili, jak má vypadat prohlášení o původu zboží a pokud ho prodejce zašle se zbožím, tak ihned šetřím clo. Žádný podvod to není jenom si to chce nechat poradit. Od toho dle mého fóra jsou.

Ještě jsem chtěl mít poznámku podle sebe .... ale raději to nechám plavat :rolleyes:

Odesláno (upraveno)

recepty na podvod? :thumbsdown_anim:

Na podvod ne, ale co takle malá optimalizace? To už by šlo ne?

Nicméně mi dorazily hodinky z usa a dph se nekonalo ať jsem na něj byl připraven výpisem z paypalu. Po prozkoumání jsem našel kouzelné slovo GIFT.

Upraveno uživatelem t2
Odesláno

Asi by bylo vhodne zminit, ze pozmenovani dokumentu za ucelem snizeni/vyhnuti se danove povinnosti proste neni v CR legalni... Jak kdo s takovou informaci nalozi, uz je na nem... :gunsmilie:

Kazdopadne psat tu navod jak se dopustit prestupku/trestneho cinu by asi nebylo rozumne.

Odesláno

Ještě jsem chtěl mít poznámku podle sebe .... ale raději to nechám plavat :rolleyes:

Jo, nech to raději plavat, přečti si ještě jednou své příspěvky v této diskuzi a řekni mi, jaké informace jsi tady chtěl získat? Např. "Nebo máte nějaký nápad jak to obejít?", "dohoda o deklaraci rozumné ceny" - není to snižování daní a celních poplatků - tj. podvod? Prostě takový receptář prima nápadů Posted Image

Abych řekl něco k věci - deklarace libovolného zboží jako "gift" je z pohledu celní problematiky k ničemu. Clo na hodinky sice je 4,5% ale max. 0,8EUR za kus, pokud se to v poslední době nějak nezměnilo, v praxi se poplatky tuším do 200CZK nevybírají, tj. pokud nedovážíte hodinky po ***ónech, je to 0.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...