lub Odesláno 31. května 2011 Nahlásit Odesláno 31. května 2011 tak žárovky jsou doma, pošťačka je přinesla rovnou - paráda. za 8 dní po objednání z hongkongu! což je teda rekord.
organic Odesláno 31. května 2011 Nahlásit Odesláno 31. května 2011 V 31. 5. 2011 v 12:07, 'lub' napsal: tak žárovky jsou doma, pošťačka je přinesla rovnou - paráda. za 8 dní po objednání z hongkongu! což je teda rekord. Hong-Kong za 8 dní a mě hnije Mnichov už 17dní na poště
sallam Odesláno 31. května 2011 Nahlásit Odesláno 31. května 2011 ja uz jsem z toho na prášky 6. dubna odešel balík z Hong-Kongu a porad nic:crying_anim02:
Dr.Watson Odesláno 31. května 2011 Nahlásit Odesláno 31. května 2011 No. Tak žárovičky asi jinak svítěj v Röntgenově přístroji. Prej to prosvěcujou všechno. Mně přišla včera z čínské Číny pravá N97 mini s příslušenstvím za cca 100 americkejch korun (sic!), balíček celkem velkej a ani zmínka o proclení, razítko, nic. Cenu do prohlášky dali 28 americkech korun. Ale myslím, že to prostě není podezřelé. Pošťáci na to budou házet bobek jako to bylo předtím...
levistrauss Odesláno 1. června 2011 Nahlásit Odesláno 1. června 2011 Zitra bych si chtel zajet na postu Praha 120 vyzvednout zasilku, ale protoze jsem od Ostravy, nechtel bych se vracet poprazdnu, mohli byste mi prosim poradit, co vsechno musim mit sebou? Dekuju moc...s urady to moc neumim...
Hakanan Odesláno 1. června 2011 Nahlásit Odesláno 1. června 2011 Tak po přečtení tohoto tématu jsem se smířil, že si na své nové hodinky ještě budu muset chvilku počkat a věřit, že vše proběhne bez problému s poštou a celníky. O to větší bylo mé překvapení, když mi dnes z domova volali do práce, že mi přišel balíček ze Singapuru. Překvapení nebralo konce, když jsem na obálce viděl razítko BEZ CLA. Průběh koupě 22.5.2011 koupeno na eBay a ihned zaplaceno 30.5.2011 Razítko Kontrola Česká pošta 1.6.2011 Doma Myslím, že za necélé 2500 Kč velká paráda
levistrauss Odesláno 2. června 2011 Nahlásit Odesláno 2. června 2011 Tak nakonec to takovy drama nebylo... 23. 5. objednano, 27. 5. dorazila zasilka z Japonska do Prahy, 31. 5. doslo vyrozumeni k procleni, dnes jsem si dal kolecko do Prahy na 120 postu a po hodine vse vyrizeno. Mam snad jen 2 pripominky k poste: neni mozne platit kartou a zatracene malo pracovniku k vyskladnovani a jeste k tomu jsou zoufale pomali...
san.cho Odesláno 6. června 2011 Nahlásit Odesláno 6. června 2011 V 5. 5. 2011 v 15:59, 'Josef01' napsal: Takže, když to svou pomalostí proclí za 2 měsíce zaplatím 46x12 Kč ? To mají dobrý business, možná to budou zpracovávat jako městská police v Praze, tedy cca 6 měsíců. Myslím, že ne, to je poplatek za uskladnění v "dočasném skladu" a tam to bude do doby, dokud nedodáš podklady. Jakmile jim dojdou, šoupne se to na "normální" sklad, protože to už je účinná ta plná moc a za něj se žáden poplatek nevybírá. Tenhle poplatek tak podle mě má předejít nějakému zdržování se s dodáváním podkladů a především pak "motivovat", aby lidi zplnomocňovali ČP a nevyřizovali si celní řízení sami...
shore Odesláno 6. června 2011 Nahlásit Odesláno 6. června 2011 mne tie ku*vy tu v CR clia 30e za obal na kindle3 uz treti tyzden..a to som poslal plnu moc..
Marfi Odesláno 6. června 2011 Nahlásit Odesláno 6. června 2011 Taky se podělím o zkušenosti, bez emocí. 28.2. jsem na eBay objednal vraky strojků seiko za 15 USD + 10 USD pošty z Filipín; 29.2 odesláno; 10.3 jsem je měl v ruce. 28.3. jsem na eBay objednal vraky strojků seiko za 16 USD + 10 USD pošty z Filipín; 30.3 odesláno; 26.4. RTG kontrola na ČP; 29.5 jsem obdržel dopis z pošty 120 s oznámením; 3.5 osobně vyzvednuto tamtéž, 96,- za vyclení. Rozčilovat se nebudu, ty lidi tam dělají svou práci a maj jí asi dost. Co silně pokulhává je informační servis. Nikde není viditelně popsán postup jak si odbavení zařídit, že nejdřív potřebuju vyvednout někde originální průvodku, pak jít na celnici a s papírem od celníků zase jinam vrátit. A která fronta se na co stojí. Já jsem tyhle úkony naštěstí nějak intuitivně odhalil a celé to v pátek absolvoval mezi 15 a 16 hodinou, ale vím nejméně o sedmi lidech ve frontě předemnou, kteří si to vystáli zbytečně, protože nevěděli jak na to. Což je nemilé.
lub Odesláno 6. června 2011 Nahlásit Odesláno 6. června 2011 moje poslední akvizice - seika ze singapuru: 4.5. zaplaceny a už ve čtvrtek 2.6. mi je milá paní poštěvačka donesla až domů .příjemné na tom je, že clo, resp. dph vypočetli z ceny uvedené na balíku = 38USD, tak jsem jí akorát zaplatil 150Kč a hoďky byly moje.
organic Odesláno 7. června 2011 Nahlásit Odesláno 7. června 2011 Neználkův dotaz. Když si nechám poslat něco poštou v uvnitř EU, platím DPH nebo ne? Myslím jako fyzická osoba.
san.cho Odesláno 7. června 2011 Nahlásit Odesláno 7. června 2011 V 7. 6. 2011 v 6:05, 'organic' napsal: Neználkův dotaz. Když si nechám poslat něco poštou v uvnitř EU, platím DPH nebo ne? Myslím jako fyzická osoba. Neplatíš, uplatní se tzv. zákaz dvojího zdanění a stačí, že prodejce jako plátce odvede DPH za tebe jako poplatníka v zemi odesilatele. Tzn. platíš DPH už v rámci ceny, za kterou zboží nabízí prodávající, v ČR ti žádné nedoměří.
organic Odesláno 7. června 2011 Nahlásit Odesláno 7. června 2011 V 7. 6. 2011 v 6:22, 'san.cho' napsal: Neplatíš, uplatní se tzv. zákaz dvojího zdanění a stačí, že prodejce jako plátce odvede DPH za tebe jako poplatníka v zemi odesilatele. Tzn. platíš DPH už v rámci ceny, za kterou zboží nabízí prodávající, v ČR ti žádné nedoměří. Děkuji
hnidas Odesláno 7. června 2011 Nahlásit Odesláno 7. června 2011 Ahoj, taktéž stejný problém, jen rychlá citace: Fotoblesk, 16.4.2011 převzat k proclení... obdržel jsem poštou informace... vyplnil plnou moc, podepsal a obratem zaslal v elektronicke podobě, žádný další dokument jsem neposílal, nic neplatil....a stále čekám....už jsem se obával, ale jak jsem si pročítal články...mesíc...dva....tři... chjoo Dnes jsem psal email, ohledně stavu zásilky...uvidíme. Hezký den všem Honza
Klotzman Odesláno 7. června 2011 Nahlásit Odesláno 7. června 2011 V 7. 6. 2011 v 10:36, 'hnidas' napsal: Ahoj, taktéž stejný problém, jen rychlá citace: Fotoblesk, 16.4.2011 převzat k proclení... obdržel jsem poštou informace... vyplnil plnou moc, podepsal a obratem zaslal v elektronicke podobě, žádný další dokument jsem neposílal, nic neplatil....a stále čekám....už jsem se obával, ale jak jsem si pročítal články...mesíc...dva....tři... chjoo Dnes jsem psal email, ohledně stavu zásilky...uvidíme. Hezký den všem Honza Cha - co bys čekal, až ti odpoví pošta - to ti můžu zařídit sám S největší pravděpodobností ti přijde následující odpověď : Dobrý den, Vaše zásilka byla předána k celnímu odbavení. Vzhledem k nedostatečnému deklarovanému zboží u velkého množství poštovních zásilek je celní odbavení časově náročné. Proto nedokážeme v tuto chvíli určit konkrétní termín doručení Vaší zásilky. Děkujeme za pochopení pošta 120. Ale můžeš tam zkusit zavolat - sice se nedovoláš, ale krásně ti při vytáčení čísel uteče čas - hodinka, dvě, tři...
sooze Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 Ahoj. Tak sem přidám taky svůj zážitek. G-shocky zaplaceny 20.března, když mi do pondělí nepřišlo stále nic, mi po dotazu na poště poradili, ať se dojedu zeptat na celní poštu na Plzeňskou (naštěstí sem z Prahy 5). Tam, musím podotknout ochotná paní sice v počítači zásilku objevila, ovšem papíry ani po třech hodinách pátrání nikolivěk... Takže mi napsala nějakej cancour ať si du k celníkům. Celník, opět celkem pohodovej kousek, málem omdlel, že co jako má z papíru kde je akorát moje jméno a číslo zásilky poznat. mě odeslal vytisknout si co tam vůbec je, potvrzení o platbě atd... A ať ráno hned na osmou přijdu rovnou k němu. O.K. pokračování v úterý... Ráno celníci v pohodě, za pět minut zaplaceno DPH 270,- a nástup zpět na poštu, přepážka 2. Zde mě sice pani zkasírovala o 96,- ale znovu zásilku v počítači objevit se ji už nepodařilo, tož mi je zas tajně vrátila a poslala k vyzvednutí... Takže v 8:15 nástup k výdeji, v tu chvíli sme tam byli dva a vypadalo to na celkem svižnou akci... Ofšem groteska která nastala dále byla opravdu super! V průběhu dvou hodin se podařilo vydat slovy dva balíky, v místnosti se nahromadilo odhadem 1OO remcajících lidí, pracovníci skladu se evidentně začli psychicky hroutit a za rohem se dohadovat kdo se vydá mezi čim dál vzteklejší dav... Mimochodem figurky tam pracují výborný, zejména poněkud neklidný otec z majora Zemana- studna je dobrej. To se již zformovalo několik výprav značně rozvášněných lidí za vedoucím pošty, který ale evidentně racionálně zvolil bezpečný úkryt a nepodařilo se ho vypátrat. Po třech hodinách a vydání asi 10 balíků nastoupily do skladu paní od přepážek a těm se podařilo do práce již zcela sesypaného kolektivu zmateně pobíhajících, propocených skladníků vnést aspoň nějaký systém a přeci jen se vydávání rozhýbalo... Ve 12:30 už sem asi po třech dotazech jestli po mém balíku stále pátrají nabyl jistoty že se ho evidentně vypátrat nepodaří, ovšem v kolektivu lidí našlapaných v místnosti s teplotou cca 35 stupnů už se začli navazovat nové známosti, předávat obchodní kontakty, a především vzhledem k tomu že v tu chvíli sem opět neměl v ruce žádný doklad jsem se rozhodl vytrvat... A nálada se opět změnila, každý nově vydaný balík byl odměněn hromadným potleskem a obdivnými výkřiky, a mě se myslím podařilo začít chápat systém fungování pátracího systému. A pak to přišlo- 14:45 se vynořil pyšný vedoucí směny a předal mi, podotýkám správný balíček! Takže odteď nosím už jen digitálky, bo zaslouženější hodinky nemám. Chtěl bych poděkovat za možnost seznámit se s novými lidmi, se kterými bych se jinak těžko potkal i za kontakt na dvě dosti pohledné slečny.... Nicméně příště udělám pokus se zasláním na bráchu do Bavor...
StanoBare Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 Soozi, výborne napísané a aj keď si viem predstaviť ten bordel, tvoj príspevok ma rozosmial - hlavne trefný odkaz na psycho otca (Zeman - cast Studna). OT: ale dovolím si povedať, že to ešte nie je nič oproti tomu ako sa tu, u nás v meste, dostávame k dobrému ortopédovi - perfekte vidieť tú postupnosť eskalácie v čakárni - najprv hromží jeden, potom sa vyleje druhý a nakoniec všetci ale tak to má byť, keď k tomu systém priamo núti.
Tomasak_CZ Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 jen pro ilustraci jak to nyní funguje (ofic.zdroj): Celni sprava
sooze Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 Dík, ono mě to po tom co sem se asi pětkrát rozhodoval resli jim to tam rozkopat fakt začlo bavit... Ty změny nálad vystresovanejch lidí sou zajímavý. To je na těch našich zemích super, v normálně fungujících státech prostě přijdeš o spoustu zážitků. Tam proběhlo několik dalších super vtipnejch situací, ale to už by to byl fakt román... V 8. 6. 2011 v 10:37, 'StanoBare' napsal: Soozi, výborne napísané a aj keď si viem predstaviť ten bordel, tvoj príspevok ma rozosmial - hlavne trefný odkaz na psycho otca (Zeman - cast Studna). OT: ale dovolím si povedať, že to ešte nie je nič oproti tomu ako sa tu, u nás v meste, dostávame k dobrému ortopédovi - perfekte vidieť tú postupnosť eskalácie v čakárni - najprv hromží jeden, potom sa vyleje druhý a nakoniec všetci ale tak to má byť, keď k tomu systém priamo núti.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se