Jony Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 Od začátku dubna, kdy změnili částku a najali více jak 50 neschopných celních deklarantů to jde se zbožím mimo EU ke dnu:-( Skoro každý balík otvírají a tím zásilky zdržují o pár týdnů a někdy i měsíců. Nevím co s tím....
shore Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 obal na kindle 3 v hodnote 30e, 6tyzdnov od podania po dorucenie, poplatky za clo a dorucenie postou boli cca 60% hodnoty baliku...ale uz to mam doma..z honk kongu doslo v pohode do 7 dni bez problemov..
Merlin_CZ Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 mě jdou z HK hodinky za cenu 18,33dolaru (kdosi tu na ně odkazoval, opravdu tolik stojí) už mi leží 14dní na celním skladu na poště 120 nebo kde, ... achjo samozřejmě výpis z paypalu, screen z e-shopu atd odesláno na mail, ale mám takovej pocit, že to tam budou mít docela zahlcené
Frantik Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 Hele kluci ja taky nedavno nakupoval venku (napr. na Amazounu - Kindle a nejaky Mudmany) a radeji jsem si priplatil 30 USD za UPS a za 3 dny na stole. A zadnej problem nebyl.
Dr.Watson Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 Hm. Ruka kolegů dopadla i na mne. Včera mi přšla obálka. Zítra to odešlu. Asi jim tam píšnu supliku o kolegialitě. Napadá mne-proč nevlezou rovnou do balíku-je tam faktura, kvůli tomu jsem si ji vyžádal. Navíc je to i na celní prohlášce. Myslel jsem, že takhle pojedou po dražších věcech, ne po hoďkách za cca 200 americkejch peněz. Tam jsem počítal jen s vyměřením cla, DPH a složenkou a nazdar. Jinak podle interních materiálů před dubnem procházelo (prý) cca 75 pct zásilek podléhajících clu bez konrtoly, nyní to jsou necelá čtyři procenta. Po problémech počátečních tří týdnů byla okamžitě personálně posílena každá směna, pracují i o víkendech na plné koule. Tak nevím... Ale v těch samých infech bylo sčítání lidu podáno jako nejúspěšnější akce. Nechal jsem si to podepsat podřízeným, co u toho vysílením a stresem zkolaboval.
Penca Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 (upraveno) Takže moje zkušenost s poštou: troje dětské hodinky(poslané každé zvlášť) z Hong Kongu za slovy tři Dolary kus,po doložení ceny výpisem z PayPalu naúčtováno "doplatné" 3x96Kč za celní projednání.Tohle už mi nepřipadá normální a nevím jak se proti tomu dá bránit.Podle čeho se to posuzuje?Takže asi mám po drobných nákupech s E-Bay. Upraveno 22. června 2011 uživatelem Penca
Dr.Watson Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 tohle už je přehnané, navíc proti předpisu, ne? Napsal bych Ombudsmance pošty. Anebo raklamoval na Vaší poště proti neoprávněnému poplatku, mělo to projít rovnou nebo, pokud tedy měli pochyby o ceně a doložil jste cenu měli je vrátit. Ombudsmanka bude jistější, oskenujte doklady a pošlete j to mailem, na poště je to někdy na dlouhé lokte-tedy sehnání někoho, kdo to vypíše... Koukněte sem.
vikhra Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 (upraveno) V 22. 6. 2011 v 17:17, 'Penca' napsal: Takže moje zkušenost s poštou: troje dětské hodinky(poslané každé zvlášť) z Hong Kongu za slovy tři Dolary kus,po doložení ceny výpisem z PayPalu naúčtováno "doplatné" 3x96Kč za celní projednání.Tohle už mi nepřipadá normální a nevím jak se proti tomu dá bránit.Podle čeho se to posuzuje?Takže asi mám po drobných nákupech s E-Bay. Podle mne nic nenaděláš -"Podle vyjádření právníků ČP podání souhrnné deklarace nemá souvislost s udělením plné moci, protože ČP jedná na základě zákonné povinnosti a tento poplatek umožňují vybírat mezinárodní poštovní předpisy. " Ohledně poplatku 96 kč. Upraveno 22. června 2011 uživatelem vikhra
M-72 Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 Seiko orange monster jsou doma. Šlo to přes FedEx. Vyřízení stojí 300kč.Já jsem spokojen.
JiříR Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 V 22. 6. 2011 v 19:22, 'M-72' napsal: Seiko orange monster jsou doma. Šlo to přes FedEx. Vyřízení stojí 300kč. Já jsem spokojen. Ale taky jsi něco objednal u creaitonwatches.com, co? Mám stejnou trasu, jen to šlo 20.6. a teď je to zaseklý na celnici, tak uvidíme, jestli to bude takto rychlé.
fendelik Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 Tak moje zkušenost je zatím pozitivní. Jak jsem psal o stránku dříve, tak jsem čekal na dvoje Seika z Filipín. Jdny odcestovaly 5.6. za 56 USD a druhe 10.6. za 120 USD. Nechápu jak to, ale ty druhé co odesílali 10.6. měli uvedenou cenu 20 USD a včera mi dorazily na poštu bez jakýchkoliv dalších polatků. Bohužel co je s těmi první z 5.6. zatím vůbc nevím ... Ale uvidíme, třeba se kuci předvdou ještě jednou...
Merlin_CZ Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 to opravdu potěší u nákupů za dolar (těch je na ebay a dealextreme plno - kabliky, redukce a co já vím ještě) další poplatek ještě poště.... fakt super. Pokud jim šlo o to aby lidi nakupovali v CZ a popohnali stagnující prodej těchle blbinek, tak se jim to povedlo, protože to už je fakt pomalu výhodnější si to koupit v CZ
Dr.Watson Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 (upraveno) Mne spíš zaráží formulace v zaslaných papírech, že plná moc je na "furt" (latinsky "pořád"), samo, pokud ji zmocnitel nevymezí. Já ji vymezil. Radši. Stejně případně budu muset dokladovat zaplacenou částku, tak klidně při tom i tu plnou moc znovu. Edit: tak jsem kolegům na stodvacítce poslal tatranku. Možná mne vyrazí od pošty za pokus o korupci... Upraveno 23. června 2011 uživatelem Dr.Watson
M-72 Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 V 23. 6. 2011 v 6:48, 'JiříR' napsal: Ale taky jsi něco objednal u creaitonwatches.com, co? Mám stejnou trasu, jen to šlo 20.6. a teď je to zaseklý na celnici, tak uvidíme, jestli to bude takto rychlé. Mám to odsud http://shop.ebay.com/pokemonyu/m.html?_trksid=p4340.l2562
sallam Odesláno 25. června 2011 Nahlásit Odesláno 25. června 2011 Tak mám konečně hodinky z Hong Kongu doma. Zakoupeno 5.4. a 21.6 doručeno.....všechny podklady odeslany ještě ten den co to po mě chtěli :-) takže parádní práce pošty....
Merlin_CZ Odesláno 26. června 2011 Nahlásit Odesláno 26. června 2011 jeziš nestraš.... nechceš mi tím jako tvrdit, že budu čekat další dva měsíce ?platil jsi něco za skladování nebo jak ?
sallam Odesláno 28. června 2011 Nahlásit Odesláno 28. června 2011 ne neplatil, to je prece jejich problem ze jim to tam lezelo....
Návštěvník Ondra Odesláno 3. července 2011 Nahlásit Odesláno 3. července 2011 Nejde do mi hlavy jedna věc - pokud je zásilka zaslána jako EMS, nemá pošta povinnost doručit ji expresně v nějaké lhůtě?
Dr.Watson Odesláno 4. července 2011 Nahlásit Odesláno 4. července 2011 (upraveno) Počítám, že lhůtu si pošta prodlouží o "akci proclení". Resp. může prodloužit. U mne to trvalo týden a kousek. 22/6 přišlo večer poštou ranní zažádání o plnou moc a doklady o zaplacení. To jsem poslal druhý den s apelem na kolegiální soudržnost. No a dneskaj to děcka sypala z pytlíku. Taky se suplikou, že si o dovolené přijedou na frťana... Tedy ti ze stodvacítky. Hodinky by měly být abstinenty... Edit: s tou EMS vycháím z toho, že celní zákon je nadřazený dohodě pošty s odesílatelem. Přirovnal bych tedy celní řázení k povodni a podobně Ještě si musím přepočítat, jestli se mi to vyplatilo čili nic... 608,- draně (podle vzoru "odrat") ze stopětasemdesáti nestříbrných dolarů. Upraveno 4. července 2011 uživatelem Dr.Watson
Návštěvník Ondra Odesláno 4. července 2011 Nahlásit Odesláno 4. července 2011 pak EMS zcela ztrácí smysl PS: protekce se hodí
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se