Matthew Odesláno 5. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2010 Jakubisko prodává teď prodal ve vyměním a ostatní Duke, které prodává i ten čínský prodejce co jsem tu uvedl jeho obrázky... on samozřejmě v topicu uvedl, že je to čína, ale psal, že výborné kvality 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník admira Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2010 Stříbrná plnící pera od firmy J.H.S. art s.r.o. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2010 dneska mi dorazil "Pelikan", jsem rozhodně mile překvapen, pero nejenže vypadá líp než jsem čekal, ale především píše daleko líp... píše se s ním docela komfortně a příjemně, sedne do ruky, nedrhne, nevynechává, tloušťka akorát... nedělá kaňky co víc dodat, přikládám fotografie...inkoust je Parker, konvertor jsem dostal s perem, měl jsem ze začátku dost problém naplnit, pokud si pero oblíbím, rozhodně ho obdaruju nečím lepším Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2010 Preji vsem dobry vecer,potreboval bych poradit s nakupem propisky,rolleru,nebo neceho takoveho(vubec se v tom nevyznam) je to dar.Pero by melo byt reprezentativni,uzivatel si moc nepotrpi na psaci potreby,tudiz to nemusi byt luxusni plnici pero.Pokud je to mozne rad bych se vesel do ceny kolem 3-4 tisic.Predem dekuji za napady a navrhy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2010 (upraveno) Preji vsem dobry vecer, potreboval bych poradit s nakupem propisky,rolleru,nebo neceho takoveho(vubec se v tom nevyznam) je to dar.Pero by melo byt reprezentativni,uzivatel si moc nepotrpi na psaci potreby,tudiz to nemusi byt luxusni plnici pero.Pokud je to mozne rad bych se vesel do ceny kolem 3-4 tisic. Predem dekuji za napady a navrhy. No já pokud bych vybíral, tak by horkým favoritem byl cross verve. Designově oceněné písátko se skvělým rodokmenem. Na ebay se dá koupit okolo 100-150 baků. Teda jestli to není pro ctěnou paní. Ta by ho asi musela držet obouruč. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 24. září 2010 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2010 Neni to pro pani,ale pana.Zapomel jsem zminit jeste jednu vec a to je,ze by idealni bylo nakup uskutecnit v praze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2010 www.penshop.cz, mají kamenou prodejnu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 25. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2010 Já ti doporučim jednoznačně Waterman, to je pro mě symbol luxusního psaní, Parker koupíš od pár stovek a Cross není tolik známá značka. Vybíral bych mezi Expert, Perspective a Hémisphere, všechny tři jsem měl v ruce, Perspective je nejlepší a nejdražší, Hémisphere je trochu střídmější a levnější. Expert na mě od začátku působil, že se snaží vyvolat dražší dojem, než jaký je. Všechny jsou do 4 tisíc, všechny v Praze koupíš, třeba v OC Palladium je takový "stánek" hned před vchodem k M&S http://www.luxusni-pera.cz/kategorie/waterman/expert/ http://www.luxusni-pera.cz/kategorie/waterman/perspective/ http://www.luxusni-pera.cz/kategorie/waterman/hemisphere/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 25. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2010 Ty Waterman pera vypadaj moc pekne,asi mam favorita aspon co se tyce znacky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 25. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2010 Ty Waterman pera vypadaj moc pekne,asi mam favorita aspon co se tyce znacky Rozhodně, v cenové kategorii je to top, můžeš koupit na eBay a dostaneš se třeba na 50%. Ještě je zajimavá Harmonie: I krabičky co k nim dávaj jsou hezký a reprezentativní, jako dárek je to ideální volba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 25. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2010 nebo vem něco z Číny a jsi na do pětistovky Já byl zvyklej na Waterman a Parker, teď píšu s Noblest o pár příspěvků nahoru a je super... na dárek se to ale fakt nehodí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reily Odesláno 26. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2010 QUOTE(railmaster)Ak by som ho aj dal zrenovovať, asi by som ním nepísal a ani ho nenaplnil. Na to mám dosť iných, za ktorými by ma toľko nemrzelo. Hm, já mám zase přesně opačný přístup. Osobně mám daleko větší požitek a radost z toho, že staré věci mohu používat tak, jak je použivali lidé přede mnou (i když třeba občas omezeně, dávám na ně větší pozor apod.). Všechny svoje funkční hodinky, včetně kapesních nosím* (pochopitelně že na kolo si neberu renovované Prim Cal 50, na Eterny z roku 1912 dávám větší pozor než na konfekční Fortisy či Poljoty apod). To samé manžetové knoflíčky z dob c. a k. monarchie, které jsem zmiňoval ve vedlejším threadu. I z těch hrníčků po pradědečkovi se občas napiju. A abych nebyl úplně off-topic - příští týden letím zase do NY a čím dál tím víc mám chuť koupit si a používat nějaké pěkné plnicí pero ze dvacátých let. Neseženu-li černého Chuchilla, nejspíš to tak dopadne, protože pera ze dvacátých let mívají často styl velmi podobný. ___ * Proto jsem například ve Violinu napoprvé nepochopil Kamilův dotaz, zda svoje Prim Sport I nosím, nebo zda jsem si je vzal jen zvlášť při příležitosti toho setkání, abych je mohl ukázat :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reily Odesláno 26. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2010 QUOTE(railmaster)Ak by som ho aj dal zrenovovať, asi by som ním nepísal a ani ho nenaplnil. Na to mám dosť iných, za ktorými by ma toľko nemrzelo. Hm, já mám zase přesně opačný přístup. Osobně mám daleko větší požitek a radost z toho, že staré věci mohu používat tak, jak je použivali lidé přede mnou (i když třeba občas omezeně, dávám na ně větší pozor apod.). Všechny svoje funkční hodinky, včetně kapesních nosím* (pochopitelně že na kolo si neberu renovované Prim Cal 50, na Eterny z roku 1912 dávám větší pozor než na konfekční Fortisy či Poljoty apod). To samé manžetové knoflíčky z dob c. a k. monarchie, které jsem zmiňoval ve vedlejším threadu. I z těch hrníčků po pradědečkovi se občas napiju. A abych nebyl úplně off-topic - příští týden letím zase do NY a čím dál tím víc mám chuť koupit si a používat nějaké pěkné plnicí pero ze dvacátých let. Neseženu-li černého Chuchilla, nejspíš to tak dopadne, protože pera ze dvacátých let mívají často styl velmi podobný. ___ * Proto jsem například ve Violinu napoprvé nepochopil Kamilův dotaz, zda svoje Prim Sport I nosím, nebo zda jsem si je vzal jen zvlášť při příležitosti toho setkání, abych je mohl ukázat :-) Sohlasím s tímto názorem. Je příjemné věci používat a né se na ně dívat. Je příjemné věci používat a né se na ně dívat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 27. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2010 Objevil jsem při úklidu propisku, dostal jsem ji před lety a zahrabal. Entergy by měla být jaderná elektrárna někde v USA. Říká vám značka Barlow/Salm něco?Nechcete ji někdo? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka0426 Odesláno 27. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2010 PARKER, PARKER, PARKER a zase ten PARKERTak jse zase po delší době otevřel šuplík s uloženými pery a jal se je trošku oprášit. Vzhledem k tomu, že už v nich začínal být zmatek, přišla doba na roztřídění alespoň podle výrobce. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka0426 Odesláno 27. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2010 ten macek vpravo je co...? Když to vezmu z prave strany tak: Duofold, Rialto, Urban, Classic, Esprit, Sonet, Jotter, Vector, P45, P51, Vacumatic. Ještě to nafotím v detailech :-) a přejdu na dalšího výrobce :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reily Odesláno 30. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2010 dneska mi dorazil "Pelikan", jsem rozhodně mile překvapen, pero nejenže vypadá líp než jsem čekal, ale především píše daleko líp... píše se s ním docela komfortně a příjemně, sedne do ruky, nedrhne, nevynechává, tloušťka akorát... nedělá kaňky co víc dodat, přikládám fotografie... inkoust je Parker, konvertor jsem dostal s perem, měl jsem ze začátku dost problém naplnit, pokud si pero oblíbím, rozhodně ho obdaruju nečím lepším Co je to za Pelikána Co je to za Pelikána a jaký hrot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 30. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2010 ST Dupont, limitovaná edice 007 - dva kousky, velký a malý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 2. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2010 Co je to za Pelikána Co je to za Pelikána a jaký hrot Neni to Pelikan, je to čína, psal jsem o tom o pár příspěvků výš. Pelikan jsem ho nazval pracovně, protože kopíruje design. Hrot je M Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovnik Odesláno 8. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2010 Teď jsem dočetl jeden článek o tom, jakým perem podepsal americký prezident jednu smlouvu. Nevíte o nějakém i anglicky psaném článku,jakými pery byly podepsány významné smlouvy a listiny? Mě se nic takového nepodařilo najít, ale celkem by mě to zajímalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se