afrikab Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2007 Ahoj dnes jsem obdržel od své přítelkyně MONTBLANC meisterstück 144 a chtěl jsem se zeptat jestli do něj jde i normální ingoust, třeba pelikan?? A nebo kde bych mohl koupit a za kolik inkoust Montblanc? Díky Vašíkkkkk Jistěže můžeš použít inkoust od Pelikana, je velmi dobrý. Já zatím mám zásobu od Montblancu, ale 50 ml lahvička příjde na 320,- Kč. Zbytečná záležitost. Montblanc pera i příslušenství se dají v českých zemích koupit u v Praze v Obecním domě, v Karlových Varech v Grandhotelu Pupp, prodejnu jsem našel i v centru Ústí nad Labem a zajisté i jinde, viz www.carollinum.cz. Vede je naprilad i sit prodejen Klenoty. Ja pise cernym Pelikanem, i kdyz ne v Montblancu, a naprosta spokojenost. Tedy az na to, ze se spatner smyva s rukou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2007 Jen takový dotaz, máte někdo Mont Blanc??? V tomhle topicu jsem se o tom vubec nedočetl a tak mě zajímá proč?? Nemáte s ním dobré zkušenosti, nebo je to tím že stojí trošku víc??? Měl jsem MB Chopin než mi ho čmajzli, teď používám La Grande, mnohem líp se drží a i píše, inkoust zásadně od MB. La Grande mě velmi překvapil i po dlouhé době nepoužívání měsíc i více, píše ihned a není potřeba ho nijak rozepisovat to Chopin byl na tom hůře... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2007 K 45. narozeninám jsem od manželky dostal MB meisterstück 144. Je to perfektní psaní, starám se o něj dle návodu (1 x za půl roku vypláchnout), píši s ním každý den. Pokud se investuje přes 16.000 do pera, pak se do něj má lít to, co je pro něj vyráběno, i když stojí 320 Kč lahvička... Další pera, která používám a nebojím se tak moc o ně je Pelikan (krásná německá klasika) a bombičkový Waterman - velmi elegantní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 7. května 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2007 Dnes jsem zkusil takový malý experiment. Smíchal jsem modrý s modročerným Montblancem. Vznikla z toho zajímavá barva. Proč jsem to udělal. Nedbal jsem doporučení a dokumentní modročerný jsem měl v Pelikanovi Souvärenovi více než doporučených 6 týdnů. Tak jsem pero propláchl vlažnou vodou a potom jsem ho naplnil halb und halb. Je to dobrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tm.watch Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2007 To Pepino65: Kruci, tech sest tydnu je fakt? Je tam rozdil mezi bombickou a inkoustem z lahvicky v adapteru? Je taky rozdil mezi dokumentarnim a obyc. inkoustem - co se tyce doby pouzitelnosti v peru? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 10. května 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2007 To Pepino65: Kruci, tech sest tydnu je fakt? Je tam rozdil mezi bombickou a inkoustem z lahvicky v adapteru? Je taky rozdil mezi dokumentarnim a obyc. inkoustem - co se tyce doby pouzitelnosti v peru? Někde jsem to měl na letáčku. Když se snížil průtok inkoustu, tak jsem to radši propláchl a "naředil" ten dokumentní, běhá to jak má být. Nejsem si teď al jistý těmi 6 týdny. Měl jsem ten dokumentní v peru od poloviny ledna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2007 Tak jsem ted vyplachl sveho Sailora a naplnil jej pro zmenu klasickym modrym Parkerem (ma jej pritelkyne, protoze jde vyzmizikovat). Inkoust uz tece jak ma byt a nesnizuje se pritok. Jen je oproti cernemu Peilkanu jako obarvena voda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 19. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2007 Dalsi zkusenost s inkoustem. Pritelkyni jsem koupil inkoust Shell Pink od firmy Private Reserve. Ma rada barvicky a jako prekladatelka je i vyuzije. Ma podobnou konzistenci jako cerveny Parker, ovsem s tou vyhodou, ze se vyrabi ve spouste barev. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 24. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2007 No to koukám, jak se vyznáte, poprosím o radu - potřebuju hranatý psací potřeby (šestiboký např. ) Mám rotringy, znám ještě montegrappy ale není něco mezi tím? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 24. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2007 No to koukám, jak se vyznáte, poprosím o radu - potřebuju hranatý psací potřeby (šestiboký např. ) Mám rotringy, znám ještě montegrappy ale není něco mezi tím? Občas sa dá v starožitnostiach natrafiť na strieborné šesťboké kúsky rôznych značiek zväčša vyrobené do r. 1950, no viditeľne opotrebované časom aj používaním. Zvykne ich kupovať -teda v mojom okolí nejaký pán z Francúzska. Cenove od 2000.- do 3500.-Sk, použiteľnosť som nezisťoval. Pre tunajších je to podľa starožitníka cenove nezaujímavé. Ale to asi nie je to, čo by si si predstavoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin B. Odesláno 24. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2007 Pár hranatých modelů se najde u Caran d´Ache http://www.carandache.ch/ Dají se vidět i koupit i na pár místech v ČR. Mně osobně se od nich některé kousky velmi líbí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 24. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2007 Martin B. - Diky za zajimavy tip Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 25. května 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2007 A co tenhle hranáč? VISCONTI OPERA Tady je odkaz na Visconti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 25. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2007 Díky za tipy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin B. Odesláno 25. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2007 Martin B. - Diky za zajimavy tip Rádo se stalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 26. května 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2007 Tak nevím, jestli bysme se neměli červenat, doporučit cigimu Caran d´Ache (především) a Visconti. Na Carana by sis cigi musel poněkud našetřit, už od 1000 USD mají pěkný kousky. Myslím, že na českém www.penshop.cz si vybereš, pokud nechceš něco jiného než co nabízejí. Jinde třeba od Aurory je pěkný hranatý kousek Talentum, cena cca 3000 za nový kus. Na serveru www.pens.it je bohužel vyprodán. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin B. Odesláno 26. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2007 Tak nevím, jestli bysme se neměli červenat, doporučit cigimu Caran d´Ache (především) a Visconti. Na Carana by sis cigi musel poněkud našetřit, už od 1000 USD mají pěkný kousky. Myslím, že na českém www.penshop.cz si vybereš, pokud nechceš něco jiného než co nabízejí. Jinde třeba od Aurory je pěkný hranatý kousek Talentum, cena cca 3000 za nový kus. Na serveru www.pens.it je bohužel vyprodán. Samozřejmě se limitované edice a některé více či méně lahůdkové modely od Caran d´Ache pohybují v cenových hladinách, které se mi zamlouvají podstatně méně než ta pera, ale obecně to není zdaleka tak špatné, jak naznačuješ. Neber to, prosím, nijak zle, nemyslím to tak, ale musím Tě vyvést z omylu. Zrovna kousky s hranatým průřezem jsou kromě modelu Hexagonal naceněny celkem rozumně. Dunas je sice plasťárna (i když hezká a dokonce s hranami podle požadavku), ale jako plnička se i v Čr dá pořídit kolem 1600,- Kč, před pár měsíci, jsem ji kdesi viděl dokonce snad za nějakých 1400,-. Už si ale bohužel nevzpomenu, kde to bylo. A takový klasický, taky hranatý, kovový plnicí Ecridor vychází podle provedení už od 2700,- Přijde mi to jako solidní nabídka. Pro představu o cenách třeba první, co pan google vyhodil: http://www.olive.cz/search_pera.asp?idvyro...33&idstrom=1010 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 2. června 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2007 Svého času jsme tady rozebírali různé stolní sady, tady je jedna zajímavá: Tady je odkaz na aukci na ebay Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 3. června 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2007 2 cigi: tady je jeden krásný vícehran od Omasu, je na eBayi: Omas Mylord Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eagle Odesláno 3. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2007 Osobne mam skusenosti s perom zn. Waterman a Parker. Parker mi moc "nesadol" kvalita nic moc, neoslovil ma. Watermanom (rada expert urban silver) pisem s oblubou, hrot mam hrubky F. Zaujimalo by ma, ci je citelny a vyrazny rozdiel medzi Montblancom a napriklad spominanym Watermanom. A ako hodnotite hodinky montblanc? Moze sa ich kvalita vyrovnat znackam ako IWC ..., alebo je kvalitativne nizsie? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se