Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

To jakubisko: zaujimalo by ma ako si postupoval pri reklamacii? vcera som zistil, ze moj parker je prasknuty a preto mi stale spini. na ich oficialnej stranke som sa docital,ze zadarmo poskytuju 2 rocny medzinarodny certifikat na opravu. dostal som ho ako darcek takze nemam k tomu ziadne doklady. da sa vyreklamovat aj bez dokladu o zaplateni?

dakujem za info.

p.s. pripadne skusim do parkera aby mi poslali ten certifikat co ponukaju gratis na webe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A@A: Doklad jsem nakonec nasel, takze reklamace jako kazda jina. Ale presto myslim, ze bez nej by to take nebyl problem. Pani byla ochotna a hned v zacatku rikala, ze tyhle veci se bezne resi vymenou. Jen si pry budu muset pockat, az pojede cestak okolo, ze sami to nikam neposilaji.

O zadnem certifikatu nevim, ale je to mozne.

Odkaz ke komentáři

dakujem pani za informacie. len teraz musim zistit,kt predajna bude na to najlepsia. asi kuknem kde sa v bratislave nachadza aspon ako taky autorizovany predajca.

tu je linka na tu international warranty :

http://www.parkerpen.com/en/possession/warranty

V Bratislave mi to pripadá s perami biedne, sem tam nejaký Parker a to ti len otrčia katalóg, aby si si vybral. Dokonca v Košiciach bola ponuka lepšia. Tam som videl pred polrokom Duofold za rozumné ceny, aj Montblanc perá, ktoré sa mi zdali u Weidlera v Blave dosť predražené. Už sa mohli naučiť, že v súčasnosti si kupujúci zistí ponuky aj vonku, prípadne overí na nete. Ale ak najdeš nejakú predajňu, kde majú širší výber daj vedieť.

Odkaz ke komentáři

Tak dnes som bol u Weidlera sa spytat co s mojim perom. Dopadlo to tak,ze mi ho poslu do Prahy, kde je oficialne zastupenie na posudenie ci mi to opravia zadarmo alebo nie kedze nemam od toho papier. Ohladne medzinarodnej zaruky, ktoru som nasiel na parkerackej stranke mi nevedela povedat nic. pre istotu si objednam radsej ten certifikat. aby som neplatil.

Odkaz ke komentáři

Zdravím pánové, předevčírem jsem si pořídil MB Meisterstuck platinum a je to opravdu krásné pero. Mám s ním, ale menší problém a to, že při delším psaní, pokud dám na chvíli pero z papíru, tak nezačne psát okamžitě znovu, ale musím jej trochu rozepsat. Občas má problém dělat tečky...nevím čím to může být, řekl bych, že sklon psaní mám dobrý, papírem to není, inkoust mám taky originál - černo-modrý. Píši poměrně lehkou rukou, nechci na hrot (M) moc tlačit. Má někdo podobnou zkušenost? Musí se nové pero nejdřív nějaký čas rozepisovat, nebo je v něčem chyba? U takového pera jsem to vůbec nečekal, můj starý Parker tyhle problémy neměl, tak nevím. Díky za rady K.

Odkaz ke komentáři

Zdravím pánové, předevčírem jsem si pořídil MB Meisterstuck platinum a je to opravdu krásné pero. Mám s ním, ale menší problém a to, že při delším psaní, pokud dám na chvíli pero z papíru, tak nezačne psát okamžitě znovu, ale musím jej trochu rozepsat. Občas má problém dělat tečky...nevím čím to může být, řekl bych, že sklon psaní mám dobrý, papírem to není, inkoust mám taky originál - černo-modrý. Píši poměrně lehkou rukou, nechci na hrot (M) moc tlačit. Má někdo podobnou zkušenost? Musí se nové pero nejdřív nějaký čas rozepisovat, nebo je v něčem chyba? U takového pera jsem to vůbec nečekal, můj starý Parker tyhle problémy neměl, tak nevím. Díky za rady K.

Presne tento problem som mal s parkerom, skoncilo to vymenou hrotu v zaruke (vraj pod zlym uhlom zabrusena spicka hrotu). Momentalne pisem watermanom, hrot ide od zaciatku rovnako rozpisovanie nebolo nutne.

U montblancu by som vsak nieco take neocakaval, kazde pero udajne prejde skuskou, pisu s nim na papier..., teda zle kusy by mali byt vyradene.

Skus ho preplachnut dest. vodou, trochu by som este popisal a ak budu bodky robit problem zvazil by som reklamaciu.

Odkaz ke komentáři

Presne tento problem som mal s parkerom, skoncilo to vymenou hrotu v zaruke (vraj pod zlym uhlom zabrusena spicka hrotu). Momentalne pisem watermanom, hrot ide od zaciatku rovnako rozpisovanie nebolo nutne.

U montblancu by som vsak nieco take neocakaval, kazde pero udajne prejde skuskou, pisu s nim na papier..., teda zle kusy by mali byt vyradene.

Skus ho preplachnut dest. vodou, trochu by som este popisal a ak budu bodky robit problem zvazil by som reklamaciu.

Díky za radu, včera jsem "upustil" trochu inkoustu, odklepal a teď píše zase krásně, ještě ho pořádně prověřím a pak se uvidí. Snad to bude nakonec v pohodě, ale vážně nevím, čím to mohlo být..jestli vzduchová bublina?, nebo nějaká usazenina..no uvidíme. Každopádně díky za rady a ať ti Waterman slouží :-)

Odkaz ke komentáři

Díky za radu, včera jsem "upustil" trochu inkoustu, odklepal a teď píše zase krásně, ještě ho pořádně prověřím a pak se uvidí. Snad to bude nakonec v pohodě, ale vážně nevím, čím to mohlo být..jestli vzduchová bublina?, nebo nějaká usazenina..no uvidíme. Každopádně díky za rady a ať ti Waterman slouží :-)

A ako si ho naplnil? Prvy krat sa ma pero plnit cez hrot (niektore sa ani inac nedaju), aby atrament zaplnil vsetky kanaliky....

EDIT: Mozes pridat aj fotku, aby sme ho aspon videli, ako vyzera.... Zaujimal by ma hrot:)

Upraveno uživatelem eagle
Odkaz ke komentáři

A ako si ho naplnil? Prvy krat sa ma pero plnit cez hrot (niektore sa ani inac nedaju), aby atrament zaplnil vsetky kanaliky....

EDIT: Mozes pridat aj fotku, aby sme ho aspon videli, ako vyzera.... Zaujimal by ma hrot:)

Plnil jsem ho přes hrot, jinak to ani nejde - konec pera se odšroubuje, pak se pero ponoří do inkoustu a zase se zašroubuje, pak vytlačí pár kapek, oklepe a utře. foťák momentálně nemám, ale zkusím později nějaké fotky pořídit.

Odkaz ke komentáři

To Karloss: Mám MB Meisterstück Platinum Trim jako ty, menší problém může být s modro-černým inkoustem, je dokumentní, je v něm spousta pigmentu, doporučuji přejít na modrý. Je pravda, že spousta per se musí rozepisovat, u MB jsem ho rozepisoval taky. Ještě k tomu inkoustu, modro-černý inkoust MB používám v Pelikanovi 1000, mám s tím občas stejné problémy, inkoust nenatéká dost rychle, takže předpokládám, že by to mohlo být tím. Než dáš do pera jiný inkoust doporučuji výplach vlažnou vodou (je lepší to několikrát opakovat, aby ten dokumentní inkoust odešel ven).

Odkaz ke komentáři

Krasne pero, hrot sa zda byt dost hruby, mas moznost porovnat s inym perom (najlepsie s F hrotom)?

Díky, možnost srovnání bohužel nemám. Tohle je hrot "M" a tloušťkou linky mi zatím vyhovuje. Zkoušel jsem jej jen na obyčejném papíře, nic extra, ale třeba při srovnání s Parker Frontier, kde mám taky Mko, píše o poznání tenčeji a čitelněji. Nevím, jestli bych se u tenčího hrotu nebál poškození...jinak v příručce píšou, že mi hrot bezplatně do 6 týdnů vymění, když nebudu spokojený. Zítra si sjedu pro inkoust s menším množstvím pigmentu, tak možná požádám o zkoušku i jiných hrotů.

Odkaz ke komentáři

Díky, možnost srovnání bohužel nemám. Tohle je hrot "M" a tloušťkou linky mi zatím vyhovuje. Zkoušel jsem jej jen na obyčejném papíře, nic extra, ale třeba při srovnání s Parker Frontier, kde mám taky Mko, píše o poznání tenčeji a čitelněji. Nevím, jestli bych se u tenčího hrotu nebál poškození...jinak v příručce píšou, že mi hrot bezplatně do 6 týdnů vymění, když nebudu spokojený. Zítra si sjedu pro inkoust s menším množstvím pigmentu, tak možná požádám o zkoušku i jiných hrotů.

Odkaz ke komentáři

ked na to tak kukam tak to vyzera ako logaritmicke pravitko. celkom sikovne pre architektov :)

nooo ja by som to moc nevyuzil ale mozno spravim radost tatkovi :)

ten mont blanc ufffff tak to je sila :)

Upraveno uživatelem A@A
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...