Pepino65 Odesláno 4. února 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2008 To je krásná aukce plnicích per: vyvolávací cena 725.000 USD za sadu 560 per.No to je bomba Zde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 Vit: slušný - já kdysi dostal za německý diplom obyč. skládací deštník, když už jsem teda vstoupil mezi velký chlapy :-) Na "stará kolena" jsem začal dálkově studovat Univerzitu Tomáše Bati. Pero jsem dostal jako jediný společně s cenou za nejlepší bakalářskou prací. Byl jsem příjemně překvapen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lovap Odesláno 6. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2008 Sorry, ak to tu nekde je, ale potreboval by som nejaké rady ako udržovať plniace pero. - tá nádržka na atrament (a vlastne celé pero) sa má pred zmenou značky/farby atramentu prepláchnuť? Ak áno, čím? (voda/lieh/iné) - ak nechcem pero dlhšie používať asi tiež prepláchnuť a usušiť, nie? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karloss Odesláno 6. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2008 Pero se má proplachovat destilovanou vodou. Jestli jí nemáš po ruce, tak alespoň rozpusť led. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lovap Odesláno 6. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2008 Pero se má proplachovat destilovanou vodou. Jestli jí nemáš po ruce, tak alespoň rozpusť led. Dikec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jivl Odesláno 6. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2008 Nechápu to s tím rozpuštěným ledem......Je-li to led z obyčejné vody, pak z ledu vznikne zase jen obyčejná voda. Nikoli "destilka". Cizí ionty, ale ani popř. pevné částice nemají kam zmizet!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karloss Odesláno 6. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2008 (upraveno) Nechápu to s tím rozpuštěným ledem......Je-li to led z obyčejné vody, pak z ledu vznikne zase jen obyčejná voda. Nikoli "destilka". Cizí ionty, ale ani popř. pevné částice nemají kam zmizet!!! Tak to sorry já to taky nechápu. Potřeboval jsem trochu destilky a v krámě měli jen desetilitrovej soudek, tak mi ochotně poradili, ať rozpustím led...a dál jsem to nezkoumal. P.S.: třeba se ta voda pobytem v mrazáku alespoň trochu vylepší Upraveno 6. února 2008 uživatelem Karloss Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jivl Odesláno 6. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2008 Tak to sorry já to taky nechápu. Potřeboval jsem trochu destilky a v krámě měli jen desetilitrovej soudek, tak mi ochotně poradili, ať rozpustím led...a dál jsem to nezkoumal. P.S.: třeba se ta voda pobytem v mrazáku alespoň trochu vylepší Obávám se, že ne. Možná naopak. Podívej se, co v původně "čisté" vodě (třeba z vodovodu) plave, když led z ní rozpustíš. Zpravidla u dna je jakýsi "sajrajt". P.S.: Znám to z ledu do nápojů, který mi dělá americká lednička. Ale samotný proces výroby je čistý, tj. ten "sajrajt" je z vody přešlé do ledu a zpět. Jako osoba s chemickým vzděláním si to vysvětluji tak, že nízká teplota vymrazí cosi (?) a to cosi se po rozmrazení již ve vodě zpět nerozpustí. Nebo ne hned. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 6. února 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2008 U pera stačí průplach vlažnou nebo lehce teplou pitnou vodu z vodovodu. To není pračka, kde voda teče x-krát do roka a může způsobit vodní kámen. Pero se přece propláchne párkrát do roka (3 - 5x). No a prodavač co radil Karlossovi led, tak byl trubka, vždyť ani neměl ponětí, že i minerály ve vodě zamrzají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jivl Odesláno 6. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2008 U pera stačí průplach vlažnou nebo lehce teplou pitnou vodu z vodovodu. To není pračka, kde voda teče x-krát do roka a může způsobit vodní kámen. Pero se přece propláchne párkrát do roka (3 - 5x). No a prodavač co radil Karlossovi led, tak byl trubka, vždyť ani neměl ponětí, že i minerály ve vodě zamrzají. Souhlas. P.S.: Lepší proplachovat vodou z vodovodu než vůbec . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 15. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2008 (upraveno) Musím tu veřejně poděkovat Afrikabovi. Tak jsem neodolal a díky AFRIKABovi jsem po delším vyírání a dopisování za výhodnou cenu rozšířil svoje dosavadní instrumenty (rotring artpen B a rotring newton lava F) o náádherný Sailor 1911 large Transparent (demonstrator) se zoom hrotem 21k. pero je krásný, zlaté kovové části, plast průhledný, takže je vidět, jakou barvu inkoustu píšete. Je to super a navíc ty vniřnosti pera jsou celkem dekorativní - mě so to líbí víc, než třeba obrázky zvířat a tak. přestože je pero kulatý a doutníkový bez hran, tak se drží dobře, neklouže. To jsem si oddychl, protože já dávám přednost hranatým perům, kromě klouzání taky proto, aby se mi netlačovala ruka při dlouhém psaní a mohl jsem měnit polohu hran, což považuju za příjemné. Bohužel , jediný pero s hranama, co sailor vyrábí , naginata toci s příčným vroubkováním, se nedělá se zoom hrotem. pero je tak akorát velký (píšu bez zavírátka na horním konci) , takže bych určitě nešel do menší serie, než 1911 large, na to je asi třeba dát pozor, je překvapivě lehký (pryskyřice) a s tím zavírátkem už i trochu nevyvážený. Musím říct, že dosud jsem byl zvyklý na rotring newton, který je kovový. Pro zoom hrot je váha pera dostatečná, čára je docela tlustá a inkoust teče i při rychlých pohybech. Pro F a EF hrot je myslím výhodný mít těžší pero, aby s ním člověk tak nemával a taky, aby samo vytvářelo tlak na papír. absolutně nejlepší na celém tom podniku je ovšem HROT. weby nelžou, že sailor jsou především hroty! Ten je naopak poměrně velikej. Je zoom, takové hroty dělá prý jen sailor. Kulička na konci hrotu je tak tvarovaná, že se tloušťka čáry mění v závislosti na úhlu pera k papíru. A ono to funguje ! Funguje to tak, že když píšete položeným perem, je tloušťka čáry někde mezi MB a B, když pero postavíte, máte čáru tak MF. Chce to trochu citu a cviku, ale fungovalo mi to od první chvíle - teď se učím měnit tloušťku čáry plynule během psaní. ještě k inkoustu - pero má konvertor, jde prý i na bombičky, které se ale u nás běžně neprodávají. Mám lahvičku modrého a šedého inkoustu. Modrý asi někomu dám, ještě jsem ho nevyzkoušel, protože ten šedý je FANTASTICKÝ - musím doplnit, že šedá je naše firemní barva (jako beton ). ZAKAZUJU AFRIKABOVI sem dovážet šedou barvu inkoustu sailor pro kohokoli jiného ! Ono, asi to taky není pro každého, ale je tutová - vůbec nevypadá jako ředěná černá, ale fakt čistá krásná plná šedá barva ! Tak ještě jednou - díky moc, afrikabe ! Upraveno 15. února 2008 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roon Odesláno 15. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2008 Gratuluju k peknemu peru, jestli pujdes na pazsky sraz chronomagu, mohl by jsi ho vzit sebou ? Hrozne by me zajimalo jak to pruhledne vypada nazivo. p.s. od koho je ten sedy inkoust, co jsi z nej tak nadsen ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 15. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2008 (upraveno) Gratuluju k peknemu peru, jestli pujdes na pazsky sraz chronomagu, mohl by jsi ho vzit sebou ? Hrozne by me zajimalo jak to pruhledne vypada nazivo. p.s. od koho je ten sedy inkoust, co jsi z nej tak nadsen ? Taky Sailor. Ale asi napisu Taizovi, ze jeho veskere zasoby ma poslat do CR k Cigimu. Aby s nim mohli psat ve firme vsichni:D Upraveno 15. února 2008 uživatelem afrikab Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 15. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2008 (upraveno) Blahopřeji! Nadšení z průhledného pera chápu, v pondělí mi pošťačka přinesla Pilota v této úpravě... Nešlo by sem třeba hodit scan nějakého kousku textu napsaného tím zoom hrotem? Taky si momentálně vybírám sailora... Tedy už mám vlastně vybráno, akorát řeším jaký hrot... EDIT: Zajímavé... "Jubilejní" stý příspěvek a netýká se hodinek... Upraveno 15. února 2008 uživatelem Andreas.ks Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 15. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2008 (upraveno) tak tak, šedě jenom a jenom cigi Vyzkouším i tu modrou, prý je taky něco extra! Vůbec prý jsou sailor inkousty, co se barevnosti týče, třída - japánsko, halt! Dělají poměrně hodně barev - různý hnědý, červený, modrý, sepie, oranž, zelenou, černou, šedou a tak. Andreasi - přesný popis toho hrotu, fotky textu, jak to funguje a tak vše o sailorech je na www.nibs.com. Funguje to přesně tak, jak je to tam popsaný. Doporučuju ten zoom hrot, i když to určitě neznamená, že budeš moci nějak kouzlit za pochodu, nebo, že máš všechny hroty v jednom (stejně má skoro každý svůj úhel držení pera), ale může to pomoci, když si dáš záležet - a je to ta věc, proč sailor ! HROT, žádný hezounký ozdůbky (jinak je to pero celkem normální, řekl bych) , ale prostě fajnová ruční práce, která se projeví ve funkci výrobku. Původně jsem uvažoval o samurajském hrotu naginata, ale zdá se mi moc drahej - ve srovnání s tím zoomem (2x dražší), kterej fakt umí něco navíc. Taky jsem přemýšlel o tom zásobníku ála redispero, ale to bylo nějak komplikovaný, takže nakonec jsem zůstal u zoomu. Upraveno 15. února 2008 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 15. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2008 Hm... Já se nejvíc obávám, že při mém standartním držení pera to bude psát tlustě... Jinak u evropských per mám nejraději hrot F, ovšem u japonců (u Pilota) mi F přijde až moc tenký - a to je F od Sailora ještě o pár desetin milimetru tenčí než F od Pilota... Tak uvidím, jestli seženu nějaký MF nebo něco... Jak říkám, zoom mě na jedné straně láká, na druhé straně se ho trochu obávám... Blbé je, že ho tady nelze nikde vyzkoušet... Tak až se rozhodnu, dám vědět, jaký hrot má můj Professional Gear Slim, alias "Saporro" ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 18. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2008 Andreasi - tak to bych šel do toho EF! ten taky nikdo nedělá, než sailor - bude asi dost tenounkej. Jak píšu, to pero je jinak normálka, kromě toho, že je průhledný, jen ten HROT je parádní! Kdybych byl v balíku, tak bych ovšem vzal to dřevěný cihlový urushi - mám s těmi věcmi zkušenosti ještě z japonska - a nejen, že vypadaj nádherně, ale i se nádherně držej a vůbec! Jen bych si ho nechal udělat bez spony, jak to patří po japonsku. Afrikabe - můžeš sehnat i jiný japonský pera? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 18. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2008 Andreasi - tak to bych šel do toho EF! ten taky nikdo nedělá, než sailor - bude asi dost tenounkej. Jak píšu, to pero je jinak normálka, kromě toho, že je průhledný, jen ten HROT je parádní! Kdybych byl v balíku, tak bych ovšem vzal to dřevěný cihlový urushi - mám s těmi věcmi zkušenosti ještě z japonska - a nejen, že vypadaj nádherně, ale i se nádherně držej a vůbec! Jen bych si ho nechal udělat bez spony, jak to patří po japonsku. Afrikabe - můžeš sehnat i jiný japonský pera? Muzu sehnat jeste pera znacky Platinum a Pilot. Poslu ti neco do mejlu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 18. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2008 Dík, když umíš platinum, uměl bys i nakaya? To je nějaká jejich odnož, bývalí mistři, co se v důchodu osamostatnili, nebo jak jsem to pochopil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 18. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2008 Nakaya, to je něco... Akorát člověk pak neví, jestli má šetřit na hodinky nebo na pera... Ale to dřevo... Tuhle mi na jednom fóru někdo vyfoukl nádherné Platinum z briáru... Mohl jsem mít hezkou soupravu k dýmkám... :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se