Jakubisko Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2009 Dollar Demonstrator - chtel jsem vyzkouset tenhle druh per. Hezke! Ten se musi dobre drzet, co? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2009 Dollar Demonstrator me mile prekvapil. Pise se s nim skvele, ale na chut jsem demonstratorum neprisel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2009 Asi bych začal používat plnicí pero, ale jsem zcela zmaten ze sortimentu a trochu zděšen z cen. Může mi někdo dát miniškolení jak se orientovat? Vůbec nevím, co bych si měl pořídit. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xlaque Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2009 Kamoš si pred par dňami kupil Parker Frontier, trochu som skušal s nim pisať a začinam mať pocit, že nie som normalny, ked sa mi F hrot zdal hruby Ked už raz pišem guličkovym Parkerom a mam veľmi maly font... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2009 Asi bych začal používat plnicí pero, ale jsem zcela zmaten ze sortimentu a trochu zděšen z cen. Může mi někdo dát miniškolení jak se orientovat? Vůbec nevím, co bych si měl pořídit. Díky. Dost tezka otazka. Zalezi kolik chces za pero utratit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2009 Dost tezka otazka. Zalezi kolik chces za pero utratit. Je mi jasné, že otázka je laicky blbá, zeptal bych se tady na co je třeba dát pozor, aby pero bylo použitelné. Díval jsem se na eBay a našel jsem tam spoustu per v relaci do 2.000,- Kč a je o ně i docela zájem, ale ...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2009 (upraveno) Do 2000 bych urcite sel do per Sailor, ktere na ebay prodava "engeika". Je tu dost majitelu techto per. Dalsi pera treba Waterman, Parker - prodejce lewertowski tady Upraveno 31. května 2009 uživatelem JohnDoeX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2009 Kolem 2.000 už jsou pera v pohodě. Já mám Cross ATX s F hrotem a naprostá spokojenost. Ale asi to dopadne jako s hodinkama. Budeš zkoušet, měnit a snad někdy u něčeho zakotvíš na stálo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2009 Je mi jasné, že otázka je laicky blbá, zeptal bych se tady na co je třeba dát pozor, aby pero bylo použitelné. Díval jsem se na eBay a našel jsem tam spoustu per v relaci do 2.000,- Kč a je o ně i docela zájem, ale ...... Jestli muzu doporucit, tak lepsi nez prohlizeni obrazku je vyzkouseni ruznych per nazivo. A na to jsou experti moji oblibenci v obchode Penshop.cz (byt nemaji mou oblibenou znacku Mont Blanc - ta je ale pro prvni pokusy stejne zbytecne draha). Muzes se juknout na jejich webovou prezentaci, abys mel predstavu o tom, co by Te zajimalo a co naopak ani moc ne. A potom se vydas na jejich kamennou prodejnu na Kacerove, kde Te nechaji zkouset, zkouset a zkouset a dokazi i velmi fundovane poradit. Obzvlast p. Vacik je velmi prijemny a fundovany prodejce - urcite doporucuji konzultaci s nim (sympaticky zavality pan kousek pred ctyricitkou). Kdybys chtel doprovod a laickou konzultaci, bude mi potesenim - nicmene rekl bych, ze tisic mych slov nerekne to, co deset vterin psani s perem na vlastni kuzi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2009 Jestli muzu doporucit, tak lepsi nez prohlizeni obrazku je vyzkouseni ruznych per nazivo. A na to jsou experti moji oblibenci v obchode Penshop.cz (byt nemaji mou oblibenou znacku Mont Blanc - ta je ale pro prvni pokusy stejne zbytecne draha). tak to mame rovnaku oblubenu znacku ... inac v Myslbeku, Palladiu ani na Parizskej nie je problem pera vyskusat, vsade boli ochotni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2009 tak to mame rovnaku oblubenu znacku ... inac v Myslbeku, Palladiu ani na Parizskej nie je problem pera vyskusat, vsade boli ochotni To je samozrejme. Ale nemyslim, ze kdyz se chce Pavca s pery zacit otukavat a vyhradil si na to budget kolem 2k (to znamena, ze tam zahuci alespon za 4k ), bylo by rozumne hnat ho zrovna tam. Penshop ma cenove dostupnejsi a presto kvalitni zbozi - Waterman, Cross, Faber-Castell, ... Do Parizske ho vezmeme za pul roku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2009 To je samozrejme. Ale nemyslim, ze kdyz se chce Pavca s pery zacit otukavat a vyhradil si na to budget kolem 2k (to znamena, ze tam zahuci alespon za 4k ), bylo by rozumne hnat ho zrovna tam. Penshop ma cenove dostupnejsi a presto kvalitni zbozi - Waterman, Cross, Faber-Castell, ... Do Parizske ho vezmeme za pul roku... nepisal som, ze si ho ma hned kupit, ale len kde je mozne ich vyskusat ja tiez obcas omatlam nejake tikitalky za 100k a ani ma nenapadne, ze by som ich nutne potreboval kupit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 1. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2009 Jestli muzu doporucit, tak lepsi nez prohlizeni obrazku je vyzkouseni ruznych per nazivo. A na to jsou experti moji oblibenci v obchode Penshop.cz (byt nemaji mou oblibenou znacku Mont Blanc - ta je ale pro prvni pokusy stejne zbytecne draha). Muzes se juknout na jejich webovou prezentaci, abys mel predstavu o tom, co by Te zajimalo a co naopak ani moc ne. A potom se vydas na jejich kamennou prodejnu na Kacerove, kde Te nechaji zkouset, zkouset a zkouset a dokazi i velmi fundovane poradit. Obzvlast p. Vacik je velmi prijemny a fundovany prodejce - urcite doporucuji konzultaci s nim (sympaticky zavality pan kousek pred ctyricitkou). Pod tohle se můžu jedině podepsat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 1. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2009 Díky za rady, to je velmi rozumné, osahat a vyzkoušet, toť to pravé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 1. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2009 dobre zkusenosti mam s penshop.cz - minuly tyden jsme tam nechali "trochu penez"... na osahavami a kvalifikovany pokec fakt dobry... Jojo, budu se tam muset stavit, občas jezdím okolo, tak někdy vyhodím kotvu. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 1. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2009 Jsem na tom v podstate podobne jako Pavča. Pera se mi vzdy libila, ale zatim jsem volil pohodlnost Parker rollery nejlepe sirsi stopa. Pote co jsem pritelkyni poridil damskou zalezitost od Waterman a ona se rozhodla ze postupne nasbira celou kolekci rekl jsem si, ze to uz taky zkusim. Pro lehky start mam tyto kandidaty, moc nevim co od nich cekat resp. co po nich sam pozaduji, takze v tuhle chvili vybiram spise pocitove. Pokud mate zkusenost nebo jen chcete pridat vahu na nejakou tu misticku, diky. WATERMAN "HEMISPHERE": METALLIC GREEN FOUNTAIN-PEN F WATERMAN "EXPERT II": MATTE BLACK CT FP M PARKER "IM": BLACK CT FOUNTAIN-PEN M WATERMAN "EXPERT II": LAQUE BLACK GT FOUNTAIN-PEN F Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 1. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2009 Jsem na tom v podstate podobne jako Pavča. Pera se mi vzdy libila, ale zatim jsem volil pohodlnost Parker rollery nejlepe sirsi stopa. Pote co jsem pritelkyni poridil damskou zalezitost od Waterman a ona se rozhodla ze postupne nasbira celou kolekci rekl jsem si, ze to uz taky zkusim. Pro lehky start mam tyto kandidaty, moc nevim co od nich cekat resp. co po nich sam pozaduji, takze v tuhle chvili vybiram spise pocitove. Pokud mate zkusenost nebo jen chcete pridat vahu na nejakou tu misticku, diky. No, z nabizenych per jsem si zakoupil jedine - a to Waterman Expert. Mam ho ve dvou provedenich a v ruce se mi lepe drzi to matne cerne (jeste mam Urban Brown, nebo jak tu barvu nazyvaji - ale zatimco barva je jen otazka vkusu, povrchova uprava meni ergonomii drzni pera). Je to super pero za super penize. A muzu k nemu do paru doporucit i kulickove pero - Expert je jedna z nejlepe vyvazenych propisek, jake jsem kdy drzel v ruce... Ale neda mi to neprihrat polivcicku svemu kockodanovi - zkus nekdy "potezkat" nejaka pera od Mont Blancu. Jen tak, pro srovnani. At nemusis porad utracet nehorazne prachy jen za hodinky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 1. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2009 Diky za postreh :-) Po propisce se taky zrejme kouknu. Zacnu-li na MB a nezkusim nic jineho tak uz nedocenim tolik jeho kvalit Kdyz jsi vzpomel tu hnedou uplne mi vypadlo z vyberu tohle WATERMAN "EXPERT": SMART BROWN GT FOUNTAIN-PEN jinak pro vsechny... vim ze je lepsi si to zajit osahat zkusit atp. ale ted to nejak nezvladam, az to pujde hned si v Brne nekam skocim. Posledne byli docela ochotni, pokud si dobre pamatuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 1. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2009 No, z nabizenych per jsem si zakoupil jedine - a to Waterman Expert. Mam ho ve dvou provedenich a v ruce se mi lepe drzi to matne cerne Mozna blby dotaz, ale ted me napadlo jak je to s opotrebenim toho "matu" ? Nechysta se adieu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 Mozna blby dotaz, ale ted me napadlo jak je to s opotrebenim toho "matu" ? Nechysta se adieu No, rekl bych, ze lepe, nez u leskle varianty... Ty leskle laky jsou podle slov panu z Penshopu kamen urazu Watermanu (oproti tomu Ti pan Vacik rad ukaze Crosse, ktereho pribouch' do dveri kufru auta a ktery je zdeformovany, ale s neporusenym lakem ) a mne nezbyva, nez s tim souhlasit. Nicmene ta matna povrchova uprava je u mne zatim bez znamek pouzivani.. Lec na statisticky vzorek to je zatim malo.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se